Facebook Pixel Το πήρε στα... πέναλτι!
| 2015-01-18 20:49:00

Το πήρε στα... πέναλτι!

Το πήρε στα... πέναλτι!

Ο Αραβίδης με πέναλτι στο 90' έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ (με 1-0) επί του ηρωικού Αλίμου, ο οποίος άντεξε παίζοντας με 10 παίκτες. Αυστηρός ο Κορδολαίμης που έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι (το έχασε ο Μάνταλος) και απέβαλε τον Νικολόπουλο.

Στο 90' κατάφερε να κάμψει η ΑΕΚ την αντίσταση του Αλίμου, ο οποίος στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο της Καισαριανής και μπλόκαρε όλα τα όπλα της Ένωσης. Οι “κιτρινόμαυροι” επικράτησαν 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αραβίδη. Οι γηπεδούχοι όμως έχουν πολλά παράπονα απ'τον διαιτητή Κορδολαίμη, ο οποίος είχε δώσει αυστηρό πέναλτι στο 65' και απέβαλλε παίκτη των Τραχώνων.

Αλλαγές από Δέλλα

Πολλές αλλαγές επιφύλαξε ο Τραϊανός Δέλλας στη σύνθεση της ΑΕΚ κόντρα στον Άλιμο. Ο προπονητής της Ένωσης έθεσε εκτός αποστολής τον ηγέτη της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο. Κάτω απ'τα δοκάρια κάθισε ο Ανέστης, ο Ρόβας παρέμεινε στο δεξί άκρο της άμυνας, απέναντι έπαιξε ο Πεταυράκης και στόπερ ο Λαμπρόπουλος με τον Τζανετόπουλο. Στο κέντρο Γιόχανσον και Ανάκογλου αποτέλεσαν το δίδυμο των ανασταλτικών χαφ, ο Ζόριτς έπαιξε στην αριστερή πτέρυγα, ο Πλατέλλας στη δεξιά, ο Μπρέσεβιτς στην κορυφή της επίθεσης με τον Αραβίδη να αγωνίζεται ως κρυφός φορ πίσω απ'τον Κροάτη.

Ματς που δεν βλεπόταν...

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στο πρώτο ημίχρονο. Μεγάλο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Καισαριανής ήταν σε κάκιστη κατάσταση, αλλά και ότι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ξεκλειδώσει την πολύ καλά στημένη άμυνα των Τραχώνων. Το ματς είχε κάκιστο ρυθμό, λίγες φάσεις και για πάνω από 20 λεπτά δεν είδαμε καμιά ευκαιρία.

Το σκηνικό άρχισε κάπως να αλλάζει απ'το 25' και μετά, όταν η Ένωση ξεκίνησε να πιέζει περισσότερο την εστία του Βλάχου. Στο 29' έγινε η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Καρδάρη να διώχνει σε κόρνερ με το κεφάλι πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Τζανετόπουλος (ύστερα από σέντρα του Αραβίδη), ενώ στο 30' το σουτ του Ανάκογλου εξουδετερώθηκε απ'τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Άλιμος απείλησε με σουτ του Μπέριεξ στο 41' που ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά.

Δύο πέναλτι μία αποβολή

Στο δεύτερο μέρος οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν πιο ζεστά, ήταν πιο απειλητικοί και ευνοήθηκαν απ'τη διαιτητική αυστηρότητα. Στο 65', Κορδολαίμης είδε γκρέμισμα του Λαμπρόπουλου στην περιοχή απ'τον Νικολόπουλο, έδειξε πέναλτι και δεύτερη κίτρινη στον παίκτη του Αλίμου αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10. Ωστόσο ο Βλάχος είπε όχι στον Μάνταλο, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Δέλλα παρότι έπαιζαν με αριθμητικό πλεονέκτημα συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα! Η ΑΕΚ όμως κατάφερε να πάρει το διπλό στο τέλος.

Ο Καραμέρης απέκρουσε με το χέρι σε σουτ του Μπρέσεβιτς, ο Κορολαίμης το είδε και το έδωσε με τον Χρήστο Αραβίδη να ευστοχεί απ'τα 11 βήματα. Έτσι η Ένωση πήρε το τρίποντο και ανέβασε τη διαφορά 6 βαθμών απ'τη 2η Παναχαϊκή.

Τράχωνες (Δημητρίου): Βλάχος, Κάρδαρης, Γαβριήλ, Νικολόπουλος, Κουμπαρούλης, Μπονγκ, Καραμέρης, Βεργέξ, Παντελής, Σταύρου, Σαγανάς.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Ρόβας (73' Ντούνης), Πεταυράκης, Λαμπρόπουλος, Ανάκογλου, Αραβίδης, Μπρέσεβιτς, Ζόριτς (46' Μάνταλος), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Τζανετόπουλος.

Δείτε το φιλμ του αγώνα απ'τον Sportdog
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags