Facebook Pixel Αγχώδης νίκη αλλά νίκη. Πολύτιμη νίκη...
| 2015-01-19 13:04:00

Αγχώδης νίκη αλλά νίκη. Πολύτιμη νίκη...

Αγχώδης νίκη αλλά νίκη. Πολύτιμη νίκη...

Δεν χωρά κουβέντα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τα πατήματα του. Προσοχή: Ενεστώτας ο χρόνος του ρήματος μας. Για 45 λεπτά κόντρα στον Πλατανιά έπαιξε καλή μπάλα. Και για 45 απλά, έπαιξε μπάλα. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Με λίγα λόγια; Δεν τα βρήκε ακόμη τα πατήματα του ο ΠΑΟΚ. Όπως και να το κάνουμε όμως, το 1-0 κόντρα στον Πλατανιά είναι αποτέλεσμα μιας αγχώδους διαδικασίας για τη νίκη. Η νίκη όμως, είναι πολύτιμη...

Δεν έκαναν πολλές σοβαρές ευκαιρίες οι γηπεδούχοι στην κοχλάζουσα Τούμπα. Δεν απείλησαν τους φιλοξενούμενους αξιοποιώντας τη σημαντική διαφορά κατοχής της μπάλας. Δεν κινδύνευσαν βέβαια, σοβαρά κατά πως το συνήθιζαν τελευταία. Μία φορά, όλη κι όλη χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Ιτάνζ. Δεν δέχθηκε σημαντική πίεση. Πήγε καλά η άμυνα του. Ανάλογα βέβαια, δεν χρειάστηκαν σωτήριες επεμβάσεις κι από τον Ολίμπα. Ήταν εξαιρετικά άστοχοι οι αντίπαλοι του.

Το 1-0 πάντως, με τον Αθανασιάδη και σε δημιουργία και σε εκτέλεση ήταν εξαιρετικό γκολ. Σε μία φάση στην οποία ο ΠΑΟΚ θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό. Δεν είναι μακριά… Πολύ μακριά. Βρίσκει – είπαμε - τα πατήματα του. Κι αυτά τον οδηγούν σε εκείνον.

Το σημαντικότερο γεγονός της αγχώδους αλλά πολύτιμης – επιμένουμε - νίκης του ΠΑΟΚ κόντρα στον Πλατανιά είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του. Η Τούμπα κόχλαζε για 90+ λεπτά. Η ηφαιστειώδης κερκίδα δημιούργησε εκρηκτική ατμόσφαιρα. Παρήχθη από τον κόσμο η αναγκαία ενέργεια για την ομάδα του αλλά… Παραμένει ηλίου φαεινότερη η ανάγκη ενίσχυσης της.

Ο Νομπόα δεν πρόλαβε ή δεν μπόρεσε να ξεδιπλώσει πτυχές των ικανοτήτων του. Έπεσε απ’ ευθείας στα βαθιά και σε χρονική περίοδο κατά την οποία το άγχος βάραινε παίκτες και κόσμος. Ο Παπαγιαννόπουλος όμως, ο εκ Σουηδίας ορμώμενος ομογενής πρόλαβε και ξεδίπλωσε. Αν και μπήκε στον αγώνα κρύος (ως σκανδιναβικής προέλευσης δεν φάνηκε, να επηρεάζεται) έπαιξε με δύναμη κι εξυπνάδα. Συμμετείχε σε δύσκολες φάσεις. Κι έδωσε διαπιστευτήρια αξιόπιστης λύσης. Κατ’ αρχήν τουλάχιστον...

Κατά τα άλλα; Για πολλοστή φορά αναδείχθηκε η έλλειψη σωστής κυκλοφορίας της μπάλας. Επιθετικά ο ΠΑΟΚ ήταν πλήρης. Δεν είχε στήριξη από το κέντρο. Δεν βγήκαν σωστές πάσες. Καταγράφθηκε πάλι, μηδέν εις το πηλίκον κάθετων μπαλιών κι ευκαιριών. Και φάνηκε πως χρειάζεται μια ανακατανομή ρόλων.

Η νίκη αυτή κι οι καθ’ οδόν ενισχύσεις θα προσφέρουν στον Άγγελο Αναστασιάδη την ευχέρεια κατάστρωσης νέων πλάνων με καθαρό μυαλό και με περισσότερες (και καλύτερες) επιλογές...

Για τον ΠΑΟΚ σημασία έχει πως με 2/2 νίκες πλέει πλέον, στα γαλήνια νερά. Η «τρικυμία ε κρανίω» κόστισε μια ντουζίνα βαθμούς αλλά… Ανήκει στο παρελθόν. Κι ήδη ο ΠΑΟΚ αναζητά στο παρόν το μέλλον του. Με την άπλετη στήριξη του κόσμου. Την κέρδισε με την Καλλονή. Την κράτησε με τον Πλατανιά!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags