Facebook Pixel Κόσμος και Άγγελος έστειλαν μήνυμα
| 2015-01-19 15:44:00

Κόσμος και Άγγελος έστειλαν μήνυμα

Κόσμος και Άγγελος έστειλαν μήνυμα

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Πετρωτού...

Το ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης ήθελε να αποφύγει έντονες συγκινήσεις στο χθεσινό παιχνίδι ήταν δεδομένο. Ο ΠΑΟΚ είχε πάρει πάρα πολλά ρίσκα τελευταία και ήθελε να πάει σε μία ήρεμη νίκη, χωρίς να χρειαστεί να κάνει ανατροπές στο σκορ.

 

Το πέτυχε, αν και όχι με το ιδανικό σενάριο, καθώς μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα το σκορ ήταν ρευστό. Ο Δικέφαλος έριξε πολύ μεγάλο βάρος στο να θωρακίσει και τα άκρα του και τη μεσαία του γραμμή, ίσως γιατί ήξερε ότι ένα γκολ στην Τούμπα θα το είχε, όπως κι αν αγωνιζόταν.

 

Πόσο μάλλον, όταν ο Αθανασιάδης έκανε αυτό που γνωρίζει πολύ καλά και μάλιστα από νωρίς. «Μία ευκαιρία, ένα γκολ στο 24΄» και οι γηπεδούχοι από εκεί και έπειτα έκαναν διαχείριση του αγώνα.

 

Φυσικά, αν έπαιζε και ο Ρατς είναι δεδομένο ότι θα υπήρχαν άλλες τρεις-τέσσερις ευκαιρίες για γκολ, όμως ο ΠΑΟΚ «έζησε» και χωρίς τον Ρουμάνο.

 

Τώρα έχει την ευκαιρία να ανασυνταχτεί και να διορθώσει αδυναμίες στο διάστημα της διακοπής. Παράλληλα, οι Νομπόα (κυρίως αυτός) και Παπαγιαννόπουλος θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν ακόμη πιο καλά στο πνεύμα της ομάδας.

 

Το ίδιο θα πρέπει να συμβεί και με τους ένα-δύο ακόμη παίκτες που σχεδιάζει να αποκτήσει ο Δικέφαλος. Ήδη έχει καθυστερήσει πολύ η έλευσή τους, όμως, έστω και τώρα θα έχει αξία αν μέσα στην εβδομάδα ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας.

 

Υπάρχουν, όμως, και δύο ακόμη σημεία που πρέπει να υπογραμμίσουμε από το χθεσινό ματς. Το ένα είναι το ξεκάθαρο μήνυμα του κόσμου του ΠΑΟΚ στον Σαββίδη με τα συνθήματα σε βάρος Αλαφούζου και Μελισσανίδη: «Δεν γουστάρουμε τις λυκοφιλίες». Έχω την αίσθηση ότι και ο Σαββίδης το γνωρίζει και δεν ξεχνά πως φέρθηκε πέρυσι ο Παναθηναϊκός. Στα θέματα διοίκησης, όμως, υπάρχει και πολιτική και αυτή επιτάσσει τώρα ο ΠΑΟΚ να σχηματίσει ένα «ισχυρό μπλοκ» με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ για να γκρεμιστεί το «σύστημα» που σπρώχνει με κάθε τρόπο τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια στην κορυφή. Αφού γίνει αυτό, μετά σαφώς και πρέπει ο ΠΑΟΚ να προσέξει.

 

Το δεύτερο σημείο, αφορά στο μήνυμα που έστειλε ο Αναστασιάδης στον κόσμο, αλλά και τα αποδυτήρια της ομάδας με το «κόψιμο» του Τζαβέλλα και του Σπυρόπουλου λίγο νωρίτερα. Ο Αναστασιάδης βάζει πάνω απ’ όλα τη νοοτροπία και τον τρόπο σκέψης και όχι το ατομικό ταλέντο. Θέλει οι παίκτες που χρησιμοποιεί να πιστεύουν σ’ αυτόν για να ανταποδώσει από την πλευρά του.

 

Στην περίπτωση των δυο διεθνών, αισθάνθηκε πώς δεν υπήρχε πίστη από την πλευρά τους και αυτό το θεώρησε κακό για την ομάδα. Το αν αυτό είναι σωστή ή λάθος σκέψη, αυτό θα φανεί και στην πορεία. Ευκαιρίες πάντως έδωσε και στους δύο και σε κάθε περίπτωση αυτός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις επιλογές στο ποδοσφαιρικό τμήμα και θα κριθεί γι’ αυτές στο τέλος της σεζόν. Αυτό το δικαίωμα του το έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης από την πρώτη μέρα που συμφώνησαν να συνεργαστούν στον ΠΑΟΚ.

Πηγή: Metrosport

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags