Facebook Pixel Εχθρός του πολύ καλού
Μπάσκετ
| 2015-02-06 09:30:00

Εχθρός του πολύ καλού

Εχθρός του πολύ καλού

Ο Τάσος Μαγουλάς αποθεώνει τον Ολυμπιακό για τη σπουδαία εμφάνιση, αλλά απορεί τι θα συμβεί αν δεν μπουν τα μακρινά σουτ.
 

Το καλύτερο εφετινό παιχνίδι αρκούσε στον Ολυμπιακό να πάρει τον πρώτο τελικό της χρονιάς και με προσοχή από εδώ και πέρα να κατακτήσει μία από τις δύο θέσεις που φέρνουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν άριστα όσα μπορούν να κάνουν. Δηλαδή έβαλαν τα τρίποντα και στην άμυνα πίεσαν τόσο τα γκαρντ της ΤΣΣΚΑ ώστε να μην τους επιτρέψουν να μοιράσουν παιχνίδι.

Η ΤΣΣΚΑ χωρίς τον Τζάκσον και τον Ουίμς είναι σαφέστατα πολύ πιο αδύναμη, αλλά η Εφές είχε πέσει στην παγίδα. Όχι όμως ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου, που διάβασε πολύ καλά τις αδυναμίες της ομάδας του Ιτούδη. Την αδυναμία, την απουσία του καλύτερου γκαρντ εφέτος, του ταχύτατου Άαρον Τζάκσον. Πίεσε με τον Κατσίβελη, με τον Σλούκα, τον Λαφαγιέτ (κυρίως) και δεν επέτρεψε πολλές από τις πάσες που θέλουν να περνούν στην ρακέτα.

Βγήκε το πλάνο

Ουσιαστικά οι "ερυθρόλευκοι" ακολούθησαν σχεδόν στην εντέλεια το πλάνο όσων είχαν δυσκολέψει την ΤΣΣΚΑ: πίεσαν τους γκαρντ, δεν έδωσαν ελεύθερα σουτ. Η συγκεκριμένη νίκη, αν συνοδευτεί και με νίκη στην έδρα της Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία την άλλη εβδομάδα, χρίζει τον Ολυμπιακό φαβορί για την κατάληψη μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων και με πιθανότητες για πρωτιά.

Σίγουρα πολλά αλλάζουν μέχρι τις αρχές Απριλίου αλλά, αν η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν αλλάξει τίποτα, τότε ξέρει πολύ καλά πώς θα ζήσει και πώς θα πεθάνει.

Η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ είναι τεράστιας σημασίας, αλλά πρέπει να διαβαστεί σωστά διότι η ρωσική ομάδα με συνεχόμενους δύσκολους αγώνες, χωρίς τα 2/5 της πεντάδας της κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να είχε τελειώσει στο 30'. Ο Ιτούδης γνώριζε πως ο αντίπαλός του δεν έχει άλλο τρόπο επίθεσης εκτός από το σουτ, το περιόρισε λίγο και πέτυχε να παλέψει ως το τέλος.

Αν δεν μπουν τα σουτ;

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει σταθερά πολύ άσχημα τα παιχνίδια και όταν δεν βάζει τα τρίποντα κινδυνεύει διότι δεν επιτίθεται διαφορετικά. Ή ζουν με το πρόβλημα ή το λύνουν. Οι μεγάλες ομάδες που έχουν στόχους τους τίτλους δεν μπορούν να στέκονται μόνο σε ένα αποτέλεσμα, αλλά οφείλουν να κοιτάξουν τη μεγάλη εικόνα. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δουλέψει σωστά, κάνουν άριστα αυτό το οποίο μπορούν, το ερώτημα είναι αν θα τους πάει εκεί που θέλουν. Βρίσκονται σε εξαιρετικό δρόμο, αξίζουν να τερματίσουν πρώτοι μετά από όσα έχουν δείξει οι ομάδες σε αυτό το γκρουπ, όμως πάντα πρέπει να σκέφτονται εκείνο το βράδυ που δεν θα μπουν τα σουτ. Αν είναι μέχρι τα τέλη Μαρτίου ίσως να μην κοστίσει. Μετά όμως…

Μην ξεχνάμε πως εχθρός του καλού συνήθως είναι το καλύτερο.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags