Facebook Pixel ΑΕΚ να 'σαι και μη φοβάσαι!
| 2015-02-09 21:47:00

ΑΕΚ να 'σαι και μη φοβάσαι!

ΑΕΚ να 'σαι και μη φοβάσαι!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ματς με τον Ολυμπιακό, το μεγαλύτερο ερωτηματικό για το Φάληρο και για τον Τσόρι στην Τούμπα..

Η αντίστροφη μέτρηση για το ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έχει ξεκινήσει... Βασικά για την ΑΕΚ άρχισε με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τα Χανιά, αν και για τον κόσμο της έχει ξεκινήσει από την ημέρα της κλήρωσης και στη διάρκεια του αγώνα με τα Χανιά απλά άρχισε το... πάρτι για το συγκεκριμένο ματς.

Θα ασχοληθώ πολύ περισσότερο (και θα εστιάσω) στο παιχνίδι που έρχεται με την ομάδα του Πειραιά και λιγότερο με την αναμενόμενη, μια ακόμη, εύκολη νίκη της ΑΕΚ στην κατηγορία που αναγκαστικά βρίσκεται (και καθόλου με τον Σούλη Παπαδόπουλο που ήθελε και διπλό)!

Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ μπορεί να προκριθεί. Όπως επίσης δεδομένο είναι πως η αποστολή της δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη. Αντιθέτως είναι δύσκολη μια και αποτελεί το αουτσάιντερ στο συγκεκριμένο ζευγάρι και όχι μόνο... Και εξηγούμαι:

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την Ένωση του Τραϊανού Δέλλα γνωρίζουν καλά πως πρόκειται για μία ομάδα που ξέρει να παίζει παιχνίδι κατοχής, αμύνεται σωστά και το κυριότερο οι ποδοσφαιριστές της τρέχουν και πιέζουν λυσσαλέα με αποτέλεσμα να καταστρέφουν εύκολα το παιχνίδι του εκάστοτε αντιπάλου και κυρίως εκείνων που προέρχονται από την Σούπερ Λίγκα. Γι' αυτό και η ομάδα πρέπει να 'χει το εξής μότο γι' αυτό το ματς: ΑΕΚ να 'σαι και μη φοβάσαι, τα πάντα μπορείς...

Δεν τα γράφω τυχαία αυτά... Είναι τα δείγματα γραφής της ΑΕΚ του «Τράι» με αντιπάλους τον Πανθρακικό, τον Ατρόμητο και (δις) της Κέρκυρας...

Ταυτόχρονα βέβαια η Ένωση έχει δείξει -προβληματίσει- δυσκολίες στις εκτός έδρας αναμετρήσεις να βγάλει τα καλά της αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε απόλυτο βαθμό. Ενώ το κάνει με ευκολία στο ΟΑΚΑ, μακριά απ' αυτό δεν τα καταφέρνει καλά.

Όμως έχει τεράστια αξία και σημασία το γεγονός πως η ΑΕΚ είτε πρόκειται για το πρωτάθλημα (που μάλλον είναι και αναμενόμενο) είτε για το Κύπελλο δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο. Πολύ σημαντικό γεγονός για διπλά ματς. Με τις τρεις ομάδες της παραπάνω κατηγορίας οι Κιτρινόμαυροι σε τέσσερα ματς δέχτηκαν συνολικά μόλις ένα τέρμα στην Κέρκυρα!

Όμως υπάρχει ένα μεγάλο, τεράστιο θα το χαρακτήριζα, ερωτηματικό για τους Κιτρινόμαυρους, καθαρά για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ της ΑΕΚ, η απάντηση του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη και την τελική έκβαση του πρώτου αγώνα...

Αυτό δεν είναι άλλο από το πώς θα ανταποκριθούν οι πρωταγωνιστές (ποδοσφαιριστές) στην πίεση της έδρας, στις συνθήκες ενός τέτοιου ματς αφού ΟΛΟΙ δεν έχουν ζήσει στο παρελθόν (αν εξαιρέσουμε τον Γεωργέα που δεν θα αγωνιστεί μάλλον) κάτι αντίστοιχο, αλλά και το τεχνικό τιμ πώς θα προετοιμάσει κατάλληλα τους Κιτρινόμαυρους για ένα τέτοιο ματς.

Εκεί παίζονται όλα. Στο πώς θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ σ' αυτό το ματς και στις συνθήκες του, στην πίεση μίας δυνατής έδρας, στην πίεση ενός τόσο δυνατού αγώνα και της σημασίας αυτού για τον κόσμο της Ένωσης και όχι μόνο, στην πίεση που υπάρχει από την αντιπαλότητα των δυο «αφεντικών» των ομάδων αυτών...

Είναι σίγουρα χιλιοειπωμένο αυτό το «αν αντέξει στην αγωνιστική πίεση της έδρας και του αντιπάλου τα πρώτα 20 – 25 λεπτά» και ταυτόχρονα στην περίπτωσή μας τόσο αληθινό!

Όπως και να 'χει η ΑΕΚ έχει και πολλά υπέρ... Είναι το αουτσάιντερ, δεν έχει την πίεση της υποχρεωτικής πρόκρισης, έχει πολύ πιο καλό πρόγραμμα (σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό) και πιο φρέσκια ομάδα με λύσσα για διάκριση για να γράψουν ιστορία.

Με τα Χανιά ο Δέλλας κατάφερε να ξεκουράσει αρκετό κόσμο... Είδε τον Ανάκογλου να συνεχίζει να ανεβαίνει και να γίνεται (απόντος του Μάνταλου) ο ηγέτης που παίρνει πάνω του την ομάδα (κάθε ματς που περνάει και καλύτερος). Τον Αραβίδη να συνεχίζει να είναι on fire, τον Λαμπρόπουλο σταθερό στην άμυνα και κίνδυνο μόνιμο στις αντίπαλες εστίες στις στημένες μπάλες, είδε και πάλι τα στημένα να αποδίδουν και να αποφέρουν γκολ και την ομάδα να μη σταματάει να ψάχνει γκολ και θέαμα έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως είναι τα Χανιά που πέταξαν εκτός Κυπέλλου τον ΠΑΣ Γιάννενα που βρίσκεται στην 6η θέση της Σούπερ Λίγκας (για να μη ξεχνιόμαστε).

Και στο τέλος της κουβέντας ενόψει ματς στο Φάληρο: τι έχει να χάσει η ΑΕΚ αν δεν έρθει ένα κακό και πολύ βαρύ σκορ; Απολύτως τίποτα...

Υγ: Ο Τσόρι Ντομίνγκες δέχτηκε κομμάτι από σίδερο στην Τούμπα. Απαράδεκτο εννοείται... Αλλά ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού απ' ότι είδα σε κάτι φωτογραφίες έχει άνεση με τα σίδερα, τους λοστούς και τα καπνογόνα... Βάζει και κουκουλίτσα και τα κρατάει με μαχητικό (πρώτης γραμμής) οπαδικό ύφος. Οπότε προσωπικά εκτιμώ ότι είναι γελοία η αντίδρασή του. Δεν μπορείς να βγαίνεις φωτογραφίες σαν οπαδός, να το ποζάρεις ως εκείνος που δεν μασάει... σίδερα δείχνοντας ότι γουστάρεις την βία και όταν αυτή στρέφεται εναντίον σου να αντιδράς όπως έκανε ο Ντομίνγκες στην Τούμπα. Κι ακούω στα ραδιόφωνα τον κάθε ροφό να λέει: «Φανταστείτε να το έτρωγε στο κεφάλι το σίδερο», φυσικά από Ολυμπιακές φωνές και όχι μόνο. Φαντάσου ρε μάγκα κι εσύ το σίδερο που κρατούσε ο Τσόρι στις φωτογραφίες πόσα κεφάλια έχει ανοίξει (αν και δεν...) που το κρατούσε με υπερηφάνεια ο Αργεντινός άσος. Βέβαια τότε ο ίδιος που τώρα έλεγε τα παραπάνω δεν είπε λέξη ως γνήσιος θρυλάρας. Δεν είναι έτσι όμως... Όχι όπου μας βολεύει!

Υγ2: Η ORIGINAL έκανε αυτό που πρέπει στην Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ (με θέμα το παραχωρητήριο στην ΠΑΕ) κι ας εκνευρίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τεράστιο σεβασμό και μεγάλη υπόκλιση. Σωστά έπραξε η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της Ένωσης, από την πλευρά της, σωστά και ο Μελισσανίδης πράττει για το συγκεκριμένο θέμα για τον ίδιο και την ΑΕΚ αφού πρέπει να εμπιστευτούν όλοι τον ίδιο και τον λόγο του.

Κάποιοι (εκτός κυρίως ΑΕΚ) δεν το καταλαβαίνουν. Θαρρούν πως όλοι πρέπει να είναι σαν άλλους οπαδούς ομάδας (οργανωμένους) που στο εκάστοτε αφεντικό λένε σε όλα «μάλιστα» και «ότι πει ο πρόεδρας»! Η ΑΕΚ όμως είναι οικογένεια, τεράστια και όπως υπάρχουν σε μία οικογένεια οι συμφωνίες και οι καλές στιγμές, υπάρχουν και οι διαφωνίες (και κακές στιγμές) και σ' αυτές θα ακουστούν και δυο κουβέντες (λάθος) παραπάνω. Γιατί έτσι πρέπει, γιατί για όλους η ΑΕΚ πρέπει και είναι πάνω απ' όλους και απ' όλα, από το αφεντικό της έως τον τελευταίο φίλαθλο. Η διαφωνία είναι υγεία, αυτό για τα... πρόβατα που δεν καταλαβαίνουν. Η ORIGINAL έκανε το χρέος της (κι ας μην άρεσε ακόμη και σε μερικούς ΑΕΚτσήδες που γκρίνιαξαν για την αντίδρασή της που ήταν με αποκλειστικό σκοπό για το καλό του σωματείου), κάτι άλλοι μόνιμοι «παράγοντες» και μέλη της Ερασιτεχνικής που έκραζαν και έβγαζαν χολή για την οργάνωση οπαδών που δεν αντιδράει στο συγκεκριμένο θέμα που βρίσκονταν; Πού εξαφανίστηκαν; Από δω και στο εξής λοιπόν δεν μπορούν και δεν τους πρέπει να έχουν άποψη. Και μη ψάχνεστε μερικοί και μην αγχώνεστε ΟΛΟΙ μαζί θα είναι πάντα, στο ίδιο στρατόπεδο σχετικά με το θέμα του γηπέδου και η ORIGINAL εκεί στην πρώτη (της μάχης) γραμμή...

Υγ3: Στο μπάσκετ η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε, σοβαρή και εύκολη νίκη με αντίπαλο τον Πανιώνιο που επιβεβαιώνει πως η ομάδα του Σάκοτα μπορεί να σταθεροποιηθεί (ακόμη και) στην 4άδα για αρχή φέτος. Το ματς με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του ΟΑΚΑ (16/02) θα είναι μια γιορτή παρουσία περισσότερων από δέκα χιλιάδων καλεσμένων...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags