Facebook Pixel Οταν θέλουν... το προλαβαίνουν
| 2015-02-10 00:45:00

Οταν θέλουν... το προλαβαίνουν

Οταν θέλουν... το προλαβαίνουν

Μάθαμε πλέον να θεωρούμε επιτυχία όταν τα επεισόδια ξεκινούν από το αεροδρόμιο το Σάββατο και τελειώνουν λίγο πριν από το ξεκίνημα ενός ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος

Εχουμε επίσης συνηθίσει να ξεπερνάμε μ’ ένα «έλα, μωρέ» τους τσαμπουκάδες που «γίνονται» σε τέτοια ματς με τεντωμένα τα νεύρα των παικτών. Οπως στη φάση που πήγε ο Τσόρι Ντομίνγκες να χτυπήσει κόρνερ, άρχισαν να του πετάνε πράγματα, τον χτύπησε κάτι στο χέρι, έφυγε τρέχοντας για να μη φάει κι άλλα, βρήκε απέναντί του τον Μακ και του έριξε μία στη μούρη που μεταφράστηκε σε απλή κίτρινη. Φυσικά, αμέσως μετά, χτύπησε γρήγορα γρήγορα το κόρνερ για να μη γίνουν πάλι τα ίδια.

Ηταν κι αυτός ένας τρόπος να διαφυλαχθεί η ηρεμία του αγώνα που φαινόταν πως ήθελε μια απλή σπίθα για να τιναχτεί στον αέρα.

Κανένας φυσικά δεν δείχνει έκπληξη, χρόνια τώρα, για κάτι τέτοια. Εδώ ολόκληρος Μαραντόνα κάποτε είχε εισπράξει τη... φιλοξενία των ΠΑΟΚτσήδων εκείνης της εποχής σ’ ένα ευρωπαϊκό ματς με τη Νάπολι, όταν πήγαινε να κάνει κόρνερ και τον... έστελναν πίσω. Στον Τσόρι θα κόλλαγαν οι σημερινοί;

Πάλι καλά, λοιπόν, αν σκεφτούμε και το κλίμα τις προηγούμενες μέρες. Διαβάστε την ανακοίνωση των οργανωμένων για να καταλάβετε...

«Ο αγώνας με τον γαύρο είναι ένας από τους 13 τελικούς που απομένουν. Η μόνη διαφορά με τους υπόλοιπους 12 είναι ότι αυτό το ματς είναι από σήμερα ΑΣΟΣ. Ο Ασος θα έρθει είτε αγωνιστικά είτε εξωαγωνιστικά. Προτρέπουμε τον κόσμο να μην δείξει καθόλου ανοχή στο στημένο κοράκι που θα ορίσουν τα σκυλιά του Μαρινάκη. Επίσης όποιος πάει στο γήπεδο καλό είναι να αφήσει την ψυχραιμία του στο σπίτι και να έρθει στην Τούμπα με τα όπλα του, δηλαδή φωνή και πάθος. Προτρέπουμε τους παίκτες μας να ξεχάσουν τα χριστιανικά ήθη του προπονητή μας και να αντιμετωπίσουν τους γαύρους με μίσος, ποδοσφαιρικό... Η οργή μας για τα όσα έχουμε δει, ας ξεσπάσει στους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση της ομάδας-εγκληματικής οργάνωσης. Την Κυριακή θα ισχύσει ο ΝΟΜΟΣ της ΤΟΥΜΠΑΣ και αν δεν έρθει το πρέπον αποτέλεσμα...».

Κανένας δεν αντέδρασε, κανένας ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν θέλησε να παρέμβει. Και ευτυχώς που ο Σαββίδης θέλησε να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση δίνοντας το δικό του στίγμα.

«Στον αυριανό αγώνα πρέπει όλοι μας να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, να αφήσουμε πίσω όσα προηγήθηκαν και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Στο ποδόσφαιρο θα έρθουν κι άλλες ήττες, όμως εμείς πρέπει να έχουμε το μεγαλείο να τις ξεπερνάμε πιο δυνατοί από πριν. Μόλις μάθουμε να διαχειριζόμαστε με ψυχραιμία τόσο την οργή όσο και τον ενθουσιασμό μας, τότε θα κατακτήσουμε την κορυφή. Θέλω να δω τον κόσμο μας ενωμένο, δίπλα στην ομάδα, που τώρα -περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος- χρειάζεται την αγάπη και την υποστήριξή μας. Η ίδια ομάδα μας απέδειξε πολλές φορές ότι την αξίζει. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να διαψεύσει αυτούς που περιμένουν να τον σταματήσουν με άδικες τιμωρίες και παράλογες ποινές. Προσωπικά δεν έχω κουραστεί να προσφέρω και να δείχνω υπομονή στον δύσκολο δρόμο που έχουμε διαλέξει προς την κορυφή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Απευθύνομαι σε αυτούς που είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΟΚ, απευθύνομαι στους φίλους του ΠΑΟΚ: Χρειαζόμαστε μόνο τη θετική σας ενέργεια, σας χρειαζόμαστε για να είμαστε μαζί και στη χαρά και στη λύπη και στις νίκες και στις ήττες. Αυτός που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος της ήττας, δεν θα γευτεί ποτέ το νέκταρ της νίκης. Ποτέ δεν πρόδωσα και δεν θα προδώσω τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ και σήμερα ζητάω από εσάς να δείξετε στον αυριανό αγώνα ότι μέσα στην οικογένειά μας δεν έχουν θέση αυτοί που θα το κάνουν. Ακούστε την καρδιά σας και πάρτε τις πιο σοφές αποφάσεις».

Δείγμα πως όταν θέλει η διοίκηση μιας ομάδας μπορεί (τουλάχιστον) να προλαβαίνει το μεγαλύτερο κακό...

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags