Facebook Pixel Νέα αμερικανική παρέμβαση για την Ελλάδα
| 2015-02-10 23:22:00

Νέα αμερικανική παρέμβαση για την Ελλάδα

Νέα αμερικανική παρέμβαση για την Ελλάδα

Την ανάγκη να συνεργαστεί η Ελλάδα με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τόσο για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση Ομπάμα – Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερώτηση για την Ελλάδα στη διάρκεια χθεσινοβραδινής ενημέρωσης ο Αμερικανός αξιωματούχος σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση αφενός στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αφετέρου σε ένα σχέδιο για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

"Αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες", είπε χαρακτηριστικά.

"Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης", πρόσθεσε ο κ. Ρόουντς, προειδοποιώντας για τις αβεβαιότητες που θα μπορούσαν να προέλθουν από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ: emea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags