Facebook Pixel Προφανώς, αυτό είναι το ήθος του Αλαφούζου;
| 2015-02-23 15:06:00

Προφανώς, αυτό είναι το ήθος του Αλαφούζου;

Προφανώς, αυτό είναι το ήθος του Αλαφούζου;

Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Νοικοκύρη για όσα έγιναν στη Λεωφόρο. 

Δεν τίθεται θέμα για το αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα. Μια ομάδα ήθελε να κερδίσει και κέρδισε. Η άλλη μπήκε απλά, για να πάρει την ισοπαλία. Τα λόγια του Περέιρα, η ψυχή που έβγαλε ντοπάροντας τους παίκτες του λίγο πριν από τον αγώνα, πήγαν περίπατο.

Ο Πορτογάλος έστησε τον Ολυμπιακό, για να μη δεχθεί γκολ, να πάρει το 0-0 και να φύγει από τη ζούγκλα της Λεωφόρου. Και αν του έβγαινε μια φάση, καλώς. Αν όχι, καλό το +6, τελείωσε το πρωτάθλημα και πάπαλα. Ελα μου, όμως, που η μπάλα τιμωρεί. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε από το «δώρο» του Μαζουάκου και, αφού λίγα λεπτά νωρίτερα ο Ντουρμάζ «λύγισε» απέναντι στο 0-1, να προηγηθεί και, μετά από ένα ακόμη «δώρο» του Μιλιβόγεβιτς, να κάνει το 2-0 και να πάρει δίκαια και καθαρά, μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τη νίκη. Ο Περέιρα κατέβασε τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο σαν... μικρή ομάδα και τιμωρήθηκε. Απλά πράγματα. Δεν ήταν αυτός ο Ολυμπιακός.

Πάμε τώρα στα όσα είδαμε να συμβαίνουν, εν έτει 2015, σε ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ντου οπαδών μέσα στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του αγώνα, προπηλακισμό παικτών και ανθρώπων της αποστολής του Ολυμπιακού, «στυλό» να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια όλων όσων φορούσαν ερυθρόλευκα, το χέρι του Κασάμι να καίγεται, τον Μουρίκη να του επιτίθενται κουκουλοφόροι, όταν ο Ντουρμάζ πήγε για κόρνερ και είχε δίπλα του 4-5 «οπαδούς» να τον...περιμένουν και βροχή τα αντικείμενα. Είδαμε την αστυνομία να μην έχει κάνει τον παραμικρό έλεγχο και το γήπεδο να θυμίζει οπλοστάσιο, να αφήνει εύκολα να μπουκάρουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο, για να παίξουν ξύλο, είδαμε την αστυνομία να κάνει ό,τι (δεν) μπορεί, για να μη γίνει ποδοσφαιρικός αγώνας.

Είδαμε τον πάγκο του Ολυμπιακού να θυμίζει «νταρτς», με τους οπαδούς να σημαδεύουν ανενόχλητους, είδαμε, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, διάφορους να σουλατσάρουν πίσω από τη μια εστία, είδαμε, είδαμε, είδαμε, και τι δεν είδαμε. Θα μου πείτε, αυτά δεν τα έχουμε δει και σε άλλα γήπεδα; Βεβαίως, τα έχουμε δει στο παρελθόν, παρόμοια πάνω-κάτω (δεν έχει σημασία), στη Ριζούπολη, στη Λεωφόρο και πάλι στο ΟΑΚΑ, στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη, όταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν μπει μέσα στο γήπεδο και επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Και επειδή τα έχουμε ξαναδεί, τότε «δικαιολογημένα» τα είδαμε χθες στη Λεωφόρο και προφανώς θα τα ξαναδούμε... Ωραία.

Στο Καραϊσκάκη ο Μαρινάκης είχε κάνει το μεγαλύτερό του λάθος. Είχε δηλώσει πως «διδάξαμε ήθος» και είχε αφήσει άφωνη όλη την Ελλάδα. Είχε ακολουθήσει, στη συνέχεια, η συγγνώμη. Ο Μαρινάκης, που χθες πήγε στη Λεωφόρο ξέροντας ότι τον περιμενει «ζούγλα». Σε ένα ματς που δεν έπρεπε να ξεκινήσει. Σε μια πολιτισμένη χώρα δεν θα γινόταν. Όμως εδώ ο πολιτισμός έχει πεθάνει και όλοι, μα όλοι, θέλουν να συμβαίνουν όλα αυτά. Το κράτος; Ποιο κράτος;

Και το ίδιο θα έγραφα, αν τα χθεσινά αίσχη είχαν γίνει στο Καραϊσκάκη. Ξέρω πως ο μοναδικός τελικά, από την πλευρά του Ολυμπιακού, που ήρθε στη Λεωφόρο ήταν ο Μαρινάκης. Αλλά μπάλα δεν παίζει. Τότε λοιπόν, όταν είχε δηλώσει πως «δίδαξε ήθος» ο Ολυμπιακος όλοι -σωστά- τον... έβγαλαν στη σέντρα. Τώρα τι γίνεται; Τώρα τι θα γίνει; Προφανώς, αυτά που είδαμε να γίνονται στη Λεωφόρο πρεσβεύουν το ήθος του Παναθηναϊκού; Προφανώς, αυτό είναι το ήθος του Αλαφούζου; Ο Αναστασίου τουλάχιστον, δεν ευχαρίστησε τον υπέροχο λαό αλλά είπε «ντροπή».

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags