Facebook Pixel Οι νέες κλήσεις Μαρκαριάν – Πώς θα παίζει η Εθνική!
| 2015-03-10 13:00:00

Οι νέες κλήσεις Μαρκαριάν – Πώς θα παίζει η Εθνική!

Οι νέες κλήσεις Μαρκαριάν – Πώς θα παίζει η Εθνική!

Έτοιμο το πλάνο του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού για την πρόκριση στο Euro - Η αλλαγή του συστήματος, τα καινούργια πρόσωπα, οι παλιές καραβάνες – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ! 

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν έχει κατασταλάξει τόσο στο πλάνο όσα και στα πρόσωπα που θα καταρτίσουν τη νέα Εθνική ομάδα. Ένα κράμα με παλιούς, έμπειρους και νέους, ταλαντούχους ποδοσφαιριστές θα αποτελέσουν το ρόστερ της γαλανόλευκης που θα κληθεί να βγάλει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που ακούει στον κωδικό "πρόκριση στα προκριματικά του Euro 2016".

Λίγο πριν ο νέος ομοσπονδιακός επισημοποιήσει τις πρώτες κλήσεις του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ο SportDog είναι σε θέση να γνωρίζει τι έχει στο μυαλό του ο Ουρουγουανός τεχνικός και ποιο είναι το αγωνιστικό του σχέδιο προκειμένου να αλλάξει το πρόσωπο της Εθνικής ομάδας αρχής γενομένης από το πρώτο του παιχνίδι απέναντι στην Ουγγάρια στη Βουδαπέστη στις 29 Μαρτίου.

Κατ΄ αρχήν, να αναφέρουμε ότι ο Μαρκαριάν αναμένεται να αλλάξει το σύστημα της ομάδας και να επαναφέρει τη ...συνταγή "Ότο Ρεχάγκελ" με παράταξη τριών στόπερ στην άμυνα. Ο 71χρονος τεχνικός είναι λάτρης του 3-4-3 και του 3-5-2 και αυτά τα συστήματα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο έμπειρος κόουτς προτίθεται να χρησιμοποιήσει στο κέντρο της οπισθοφυλακής όλα τα αστέρια που διαθέτει και αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Εδώ θα έχουμε την πρώτη μεγάλη επιστροφή, αυτή του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Λεβερκούζεν. Στο πλευρό του θα έχει τον Κώστα Μανωλά και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Μιλάμε για άμυνα-γρανίτης που σκοπός της θα είναι να κρατάει σε κάθε παιχνίδι το μηδέν, μία προσφιλή τακτική σε όλες τις ομάδες του Μαρκαριάν. Οι δύο πλάγιοι μπακ θα είναι ο Τοροσίδης με τον Χολέμπας, ό,τι καλύτερο διαθέτει η Εθνική ομάδα αυτή τη στιγμή.

Στα χαφ, θα έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιστροφή, αυτή του Κώστα Κατσουράνη, όπως πρώτος είχε αποκαλύψει ο SportDog από τις 14 Φεβρουαρίου. Ο "Κατσούρ" θα αναλάβει τον ηγετικό, αρχηγικό ρόλο που έλειπε από την Εθνική ομάδα στη σύντομη θητεία του Ρανιέρι. Στο πλευρό του ο 35χρονος χαφ θα έχει τον Γιάννη Μανιάτη, η εμπειρία του οποίου είναι επίσης απαραίτητη.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση, ο Μαρκαριάν ετοιμάζει ανανέωση στα άκρα της γραμμής κρούσης με δύο ποδοσφαιριστές νέους, γρήγορους και ταλαντούχους που αναμένεται να αντικαταστήσουν τις παλιές καραβάνες. Ο Γιάννης Γιαννιώτας και ο Γιάννης Φετφαζίδης θα είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται δεδομένα στα πλάνα του Ουρουγουανού τεχνικού και θα πλαισιώσουν τον Κώστα Μήτρογλου, αν και εφόσον είναι ετοιμοπόλεμος.

Τα γάντια του τερματοφύλακα θα πάνε στον Ορέστη Καρνέζη, ο οποίος πραγματοποιεί σούπερ χρονιά στο Καμπιονάτο με την Ουντινέζε και ήδη το όνομά του ακούγεται για κορυφαίους συλλόγους της χώρας.

Πάμε τώρα και στις "εφεδρείες" του Σέρχιο. Εδώ είναι πολύ πιθανό να κληθούν έμπειροι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν όμως ξανακληθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Όπως είναι ο Γιάννης Σκόνρας του ΠΑΟΚ, τον οποίο τσέκαρε ο Μαρκαριάν στο πρόσφατο ντέρμπι της Λεωφόρου και ο Μάρκος Βελλίδης, για μπακ απ του Καρνέζη, μιας και κάνει καλή σεζόν στα Γιάννινα.

Από εκεί και πέρα, ο Μαρκαριάν αναμένεται να διατηρήσει το "νέο αίμα" που έφερε στην Εθνική ο προκάτοχός του στηρίζοντας νέους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Νίκος Καρέλης του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέτος κάνει εξαιρετική χρονιά με 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά το δίλημμα που υπάρχει για τον Γιώργο Σαμαρά, επειδή αγωνίζεται στη Σαουδική Αραβία, όλα δείχνουν ότι ο Μαρκαριάν θα τον εμπιστευτεί και θα τον καλέσει κανονικά στην Εθνική με τις ...ευλογίες του Γιώργου Καραγκούνη.

Θέλετε περισσότερο παρασκήνιο, ίντριγκα και κριτική; Κάντε "Like" στη σελίδα μας στο Facebook! 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags