Facebook Pixel Νικολακόπουλος για το Ολυμπιακός-Αστέρας: Παίζει με...αήττητο!
| 2015-03-19 15:54:00

Νικολακόπουλος για το Ολυμπιακός-Αστέρας: Παίζει με...αήττητο!

Νικολακόπουλος για το Ολυμπιακός-Αστέρας: Παίζει με...αήττητο!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του την ιδιαιτερότητα του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού και κάνει κι ένα σχόλιο για το ματς στο Περιστέρι.
 

 

ΣΙΓΟΥΡΑ για τον Ολυμπιακό ήταν ευχάριστο το χθεσινό στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού. Μόνο που για να έχει ουσία πρέπει να συνοδευθεί κι από νίκη σήμερα επί του Αστέρα.

Άλλωστε, όλοι οι «ειδικοί», που από χθες λένε ότι το πρωτάθλημα και καλά τελείωσε και ότι το πήρε ο Ολυμπιακός, απόψε θα λένε άλλα, σε περίπτωση που δεν έρθει άσος στο Καραϊσκάκη…

Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη μία από τις δύο ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, που δεν έχουν χάσει από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αυτός είναι ο Αστέρας (κι ο άλλος ο ΠΑΣ, μεθεπόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα...)! Έχει φέρει ισοπαλίες στην Τρίπολη με Ολυμπιακό (και δη με 10 παίκτες από το 40’) και με Παναθηναϊκό, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχει ρίξει τεσσάρα στην Τρίπολη κι έχει φέρει 0-0 στην Τούμπα. Κι όχι μόνο είναι αήττητος στα τέσσερα παιχνίδια του με τους μεγάλους, αλλά έχει και παθητικό μόλις ένα γκολ.

Ένας Ολυμπιακός χωρίς το Μήτρογλου, αλλά και χωρίς τους Μανιάτη, Ντουρμάζ, Φουστέρ κι έχοντας ήδη παίξει Τετάρτη με ΑΕΚ και Κυριακή με Ξάνθη, είναι υποχρεωμένος να δώσει πολλά στο σημερινό παιχνίδι, αν θέλει να πιστοποιήσει την αγωνιστική του (επ)άνοδο. Να θυμίσω ότι στον Πειραιά πρόπερσι είχε κερδίσει 1-0 τον Αστέρα κι ότι πέρσι μέχρι το 75’ το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0...

Το «κακό» με τον Αστέρα είναι ότι έχει μπροστά πολύ γρήγορους παίκτες (με πιο επικίνδυνο το Μάσα) κι έτσι εσύ σα γηπεδούχος οφείλεις να αφήνεις πίσω αρκετούς δικούς σου αμυντικούς για να φυλάς τα νώτα σου. Ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο ματς του Άγγελου, έπαιξε έξυπνα τον Αστέρα, όμως ήταν άτυχος και κόλλησε στο 0-0. Του είχε δώσει την μπάλα του Αστέρα, αλλά έτσι ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους κι έκανε ευκαιρίες, ενώ αμυντικά δεν κινδύνευσε.

Με παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού σήμερα, αλλά διαφορετική ευστοχία ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει 3-0. Αλλά δύσκολα δεν θα πέσει…κράξιμο στο Καραϊσκάκη, με την κατοχή της μπάλας στον Αστέρα...Οπότεμάλλον θα την ψάξει τη νίκη με άλλο τρόπο. Όπως κι αν έχει, είναι ένα ματς που μπορεί να θέλει και υπομονή και πίεση, «καλή» πίεση, προς τον αντίπαλο, από την εξέδρα.

Παρεμπιπτόντως, βλέποντας το ΠΑΟΚ-Αστέρα, σε μία φάση στο β΄ μέρος φεύγουν τρεις του Αστέρα στην κόντρα με ένα του ΠΑΟΚ. Ο Γιαννιώτας, όμως, δε δίνει την μπάλα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά σε συμπαίκτη του και πάει να βάλει γκολ. Ανεπιτυχώς. Εκείνη την στιγμή είπα ότι ο Βεργέτης θα του δώσει ένα μάθημα. Όντως, μέσα σε ένα λεπτό τον έκανε αλλαγή και χθες δεν τον πήρε ούτε 18άδα. Του χρειάζονταν. Πρέπει να ωριμάσει κάποια στιγμή.

Έχω, όμως, την αίσθηση, σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη κίνηση, ότι ο καλός Έλληνας τεχνικός θα παίξει αλλιώς σήμερα στο Καραϊσκάκη. Και ότι μπορεί να παίξει με τρεις κόφτες (Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κουρμπέλη), προκειμένου να μπλοκάρει τον Τσόρι. Τότε, θα χρειαστεί να δώσουν πολύ περισσότερα δημιουργικά κι ο Λούκα με τον Κασάμι κι οι δύο μπακ.

Για το παιχνίδι στο Περιστέρι, χθες κατέληγα το κομμάτι μου γράφοντας ότι θα κριθεί στο πρώτο 20λεπτο και μετά το 80’. Υπολόγιζα ότι ο Ατρόμητος (είχα προβλέψει, εύκολο αυτό, ότι ο Νιόπλιας θα έβαζε τον Πίτου αντί του Καράσκο) μπορεί να προηγηθεί στο σκορ στην αρχή, όπως κι έγινε. Υπολόγιζα κι ότι ο Παναθηναϊκός στο φινάλε θα ήταν πολύ επικίνδυνος, όπως κι έγινε, άσχετα αν δεν του έκατσε ένα γκολ. Γενικά οι επιθετικοί του δεν είχαν καλά τελειώματα. Κύρια ο Μπεργκ, αφού ο Ατζαγκούν δεν θυμάμαι να έχει συχνά καλά τελειώματα-το αντίθετο, συνήθως έχει από άσχημα έως τραγικά τελειώματα.

Το ματς κρίθηκε από την κακή επιλογή να παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος πάνω στο φορμαρισμένο ταχύτατο Μαρτσελίνιο, σε συνδυασμό με την απόφαση να εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς ο Σίντεφελντ-ο ΠΑΟΚ (θα μπορούσε εκεί να την εκτίσει) αυτή την εποχή είναι πιο εύκολος αντίπαλος ακόμη και σε άδεια Λεωφόρο, απ΄ ότι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Ο Μπούρμπος δεν είναι του πεταματού.

Κακώς έχασε ο Αναστασίου και τον Λαγό και μία αλλαγή τόσο γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενώ χθες αποδείχθηκε πάλι ότι ο πραγματικά ταλαντούχος Δώνης δεν είναι ακόμη έτοιμος για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά για την ευαίσθητη θέση του αμυντικού χαφ. Ίσως για 8άρι. Ίσως.

Θα μου επιτρέψουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να θεωρώ ότι το ματς δεν κρίθηκε στη φάση του πέναλτι, ειδικά αν θυμηθούμε την προ δευτερολέπτων αντίδραση των Στιλ και Ζέκα πάνω στο Ναπολεόνι. Αυτό που κατά βάση έγινε ήταν ότι ο Παναθηναίκός, όπως κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έπεσαν στην παγίδα που πάντα στήνει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι: μπαίνει στο φουλ, προηγείται και μετά γυρίζει πίσω και σπάει τα νεύρα του αντίπαλου με καλά οργανωμένο παιχνίδι στην άμυνα, αλλά και πολλά φάουλ, αψιμαχίες, όπως όμως και φαρμάκι αντεπιθέσεις...

Στο Περιστέρι αν φας πρώτος γκολ, πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός, αλλά και τυχερός για να γλιτώσεις. Αν βάλεις εσύ πρώτος γκολ (δες κεφαλιά του Μπεργκ κι απόκρουση του γκολκίπερ στο ξεκίνημα του ματς), όλα αλλάζουν…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags