Facebook Pixel Έβγαλε τα μάτια του!
| 2015-03-21 00:43:00

Έβγαλε τα μάτια του!

Έβγαλε τα μάτια του!

Ήττα-σοκ από τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια με 74-73 και κινδυνεύει να χάσει το πλεονέκτημα έδρας! «Αυτοκτόνησε» δύο φορές στο φινάλε με Πρίντεζη και Λαφαγιέτ.
 

Σε περιπέτειες μπήκε ο Ολυμπιακός μετά την «τζάμπα» ήττα του από την Λαμποράλ εκτός έδρας με 74-73. Οι Πειραιώτες που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Σπανούλη, μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όμως στο τέλος έχασαν δύο επιθέσεις...

Πλέον, θέλουν το απόλυτο μέχρι το τέλος για να μην χάσουν απόλυτο της έδρας, δηλαδή την 2η θέση, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να νικήσουν στην Ρωσία την ΤΣΣΚΑ Μόσχα.


Μάχη, αλλά και αφεντικό από νωρίς...

Ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες των Σπανούλη, Τσαϊρέλη και Πέτγουεϊ δεν φοβήθηκε καθόλου το ματς στην έδρα της Λαμποράλ και από τα πρώτα λεπτά έδειξε πως είναι το «αφεντικό» της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ και προηγήθηκαν νωρίς – νωρίς με 2-8, ωστόσο η Κούτσα με δύο τρίποντα του Μπέρτανς ισοφάρισε. Το ίδιο σκηνικό παρακολουθήσαμε πάντως και στην συνέχεια, όταν οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 16-13 και πάλι με μακρινά σουτ, όμως ο Ολυμπιακός «απάντησε» και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-19.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο Ολυμπιακός όμως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου με τους Μάντζαρη και Πρίντεζη σε εξαιρετική μέρα, έδειχνε πως δεν θα έχει πρόβλημα. Μάλιστα, προηγήθηκαν 21-28 (είχαμε και τρίποντο του Αγραβάνη), αλλά και 29-33 με τρίποντο του «Πριντ». Τελικά, το ημίχρονο έκλεισε στο 38-36 υπέρ των Πειραιωτών, οι οποίοι αν και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ, φαινόταν πως είχαν την ποιότητα να πάρουν τη νίκη.

Χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος!

Επιστρέφοντας οι δύο ομάδες στο παρκέ μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, είδαμε ένα διαφορετικό ματς, καθώς η Λαμποράλ ήταν αποφασισμένη να τα δώσει όλα για όλα. Έτσι λοιπόν προηγήθηκαν 40-38 και 44-43 με προσωπικούς πόντους του Κοζέρ, ενώ στο 25' ο Σφαιρόπουλος είδε τον Ντάνστον να χρεώνεται με το 4ο προσωπικό του φάουλ! Παρόλα αυτά, οι Πειριαώτες με ένα γρήγορο σερί προηγήθηκαν 44-48, ενώ έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 53-55.

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό, καθώς οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη, ενώ ο Ολυμπιακός παρά τις απουσίες έδειξε τα «δόντια» του μέχρι το τέλος, αν και τα λάθη που έκαναν οι Πειραιώτες ήταν ανεπίτρεπτα για αυτό το επίπεδο. Οι Ερυθρόλευκοι πάντως ξεκίνησαν εντυπωσιακά, αφού με τρίποντο του Αγραβάνη έκαναν το 53-58, όμως η Λαμποράλ με δύο τρίποντα έκανε το 59-58, ενώ βρίσκοντας εύκολους πόντους από «διπλές και τριπλές» επιθέσεις, έφτασε στο 63-59. Ο Λαφαγιέτ με τρίποντο έδωσε ψυχολογία και προβάδισμα στον Ολυμπιακό για το 63-66, όμως η Κούτσα με ένα γρήγορο σερί και καλάθι του Μπέρτανς στον αιφνιδιασμό προηγήθηκε 74-71 στο 1.07'' πριν το φινάλε του ματς.

Οι Πειραιώτες όμως με καρφωματάρα του Ντάνστον μείωσαν σε 74-73, στην συνέχεια έβγαλαν την άμυνα, ωστόσο στο φινάλε... αυτοκτόνησαν! Ο Πρίντεζης έχασε 2 βολές και ο Λαφαγιέτ πήγε σε τραβηγμένο τρίποντο, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Δεκάλεπτα: 19-23, 36-38, 53-55, 74-73.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags