Facebook Pixel Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ
| 2015-03-21 16:15:00

Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ

Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ

Τα πρωταθλήματα τελειώνουν τη στιγμή που κάποιος γράψει ότι μαθηματικά μια ομάδα έχει πιθανότητα να πάρει τον τίτλο.
 

Το πρωτάθλημα, λοιπόν, δεν έχει ακόμα τελειώσει, αφού μαθηματικά ο Παναθηναϊκός έχει πιθανότητες να πάρει τον τίτλο.

Κατά τα άλλα μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα, σε συνδυασμό με την απόρριψη της έφεσης του Παναθηναϊκού να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί της τιμωρίας, το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Η μόνη πιθανότητα να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός είναι να πάρει όλα τα υπόλοιπα ματς και ο Ολυμπιακός να χάσει δύο ματς και ένα ακόμα που να παραχωρήσει ισοπαλία. Ούτε το πρώτο προβλέπεται να συμβεί ούτε το δεύτερο να προκύψει και ο Ολυμπιακός να χάσει το πρωτάθλημα παίζοντας με τον Λεβαδειακό, τον Πανιώνιο, την Καλλονή ή τον Πλατανιά, που είναι οι τέσσερις τελευταίοι του αντίπαλοι. Εκτός του ότι έχει τον εξ αναβολής αγώνα με τον Πανθρακικό να κάνει το μαξιλαράκι των έξι πόντων, εννιάποντο. Πιθανότερο είναι η διαφορά του Ολυμπιακού από τον δεύτερο να αυξηθεί από το να μειωθεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ανεξάρτητα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό πρέπει να προβληματιστούν από την εφετινή ομάδα. Είναι καλύτερη από την τελευταία της περιόδου Κόκκαλη αλλά η χειρότερη από τότε που έγινε πρόεδρος ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Φαίνεται από το ότι όποια ομάδα πρεσάρει τον Ολυμπιακό όταν έχει την μπάλα στην άμυνα τού δημιουργεί πρόβλημα. Είναι αδιάψευστο χαρακτηριστικό της ατομικής ικανότητας. Του πόση μπάλα ξέρουν οι παίκτες για να μην πανικοβάλλονται. Οι αντίπαλοι προπονητές το καταλαβαίνουν. Ετσι ο Τραϊανός Δέλλας πήρε την ισοπαλία στο Κύπελλο. Ετσι ο Στάικος Βεργέτης πίεσε την άμυνα μετά το πρώτο γκολ του Τσόρι Ντομίνγκες χθες. Φυσικά η τακτική του πρέσινγκ στην αντίπαλη περιοχή έχει το αποτέλεσμα οι παίκτες που το κάνουν να κουράζονται, αλλά αν έχουν αποτέλεσμα το ανεβασμένο ηθικό ισοσταθμίζει την κούραση. Χθες ο Αστέρας δεν μπόρεσε να βάλει γκολ και η κούραση βγήκε στο τελευταίο 10λεπτό. Μέχρι τότε όμως ήταν στο παιχνίδι, όπως και οι περισσότερες ομάδες που έχει αντιμετωπίσει εφέτος ο Ολυμπιακός που ελάχιστες μπόρεσε να νικήσει άνετα.

Νομίζω ότι όσο πλησιάζουμε στο τέλος ο Περέιρα θα αποφασίζει ποιοι παίκτες τού κάνουν και ποιοι όχι. Για μερικούς η απόφαση θα είναι δύσκολη. Παράδειγμα ο Αφελάι, που έχει ποιότητα, μπορεί να κάνει τη διαφορά, όπως στο γκολ με την ΑΕΚ και χθες στο πρώτο γκολ, αλλά όταν χαθεί στο ματς ξεχνάς ότι υπάρχει. Για άλλους θα είναι εύκολη. Παράδειγμα ο Χάρα που προσπαθεί, αλλά τίποτα δεν τον θέλει, με αποτέλεσμα η κερκίδα να στραβώνει και είναι πιο εύκολο να στείλεις τον Μωάμεθ στο βουνό, παρά να κάνεις την κερκίδα να αλλάξει γνώμη. Αλλοι κερδίσανε την παραμονή στον Ολυμπιακό με το σπαθί τους. Παράδειγμα ο Ντοσεβί, που αδικήθηκε από τον Μίτσελ όταν δεν τον είχε δηλώσει στην Ευρώπη, έφαγε πάγκο αλλά όταν μπήκε ξανά στο γήπεδο έδειξε ότι είναι μαζί με τον Ντουρμάζ οι δύο bona fide παίκτες γραμμής που έχει ο Ολυμπιακός. Αλλοι έχουν το μέλλον δικό τους και θα ήταν λάθος να πουληθούν πριν τουλάχιστον ωριμάσουν. Παράδειγμα ο Φορτούνης, που είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που με το που στοπάρουν την μπάλα προχωράνε μπροστά αντί να ψάξουν την εύκολη πάσα πίσω. Και άλλοι μπορούν να μένουν ως αξιόπιστες αλλαγές που δεν διεκδικούν τη θέση βασικού, αλλά μπορούν να αναπληρώσουν το numero uno όπως ο Γιαννούλης που όποτε μπήκε δεν πρόδωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Επειγόντως αλλαγή...

Στο facebook χθες εμφανίσθηκε ένα sponsored link. To link ενημέρωνε ότι «στην οικονομική θέση του αεροπλάνου κάθισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ το βράδυ θα είναι η κρίσιμη επταμερής συνάντηση με τη συμμετοχή των Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της Συνόδου. Ο πρωθυπουργός ταξίδεψε στην ίδια πτήση παρέα με τους στενούς του συνεργάτες όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θοδωρής Μιχόπουλος. Εκπληκτοι οι υπόλοιποι επιβάτες της πτήσης διαπίστωσαν ότι μαζί τους ταξίδευε ο πρωθυπουργός και μάλιστα στην οικονομική θέση, ενώ φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία να συζητήσουν για λίγο μαζί του, όπως αναφέρει το antenna.gr». Εχω την εντύπωση ότι τα sponsored links πληρώνονται σαν διαφήμιση στο facebook. Επειδή το sponsored link είχε ως αποστολέα οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αστείο να πληρώνεις για να στείλεις μήνυμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύμβουλοί του ταξίδεψαν στην οικονομική θέση.

Οπως είναι αστείο να συνεχίζεται η συζήτηση για το δάχτυλο του Βαρουφάκη στους Γερμανούς. Το έκανε, το δείχνει το βίντεο, η κίνηση στηρίζεται από τον λόγο και η χειρονομία είναι on character με το φιγουρατζίδικο του προσώπου. Ο Βαρουφάκης κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι πριν από δύο χρόνια δεν ήταν υπουργός και ότι η σημερινή του θέση τού επιβάλλει άλλες απόψεις και συμπεριφορά. Το να προσπαθεί να το καλύψει σαν μικρός ψευτάκος δεν βοηθάει σε τίποτα πέραν της πλάκας. Οπως του έκανε χθες χιουμοριστική γερμανική εκπομπή που έσβησε το δάχτυλο από το βίντεο και είπε ότι αποκαλύπτει την πλεκτάνη. Φυσικά ο Βαρουφάκης τσίμπησε μέχρι να του πουν ότι του κάνουν πλάκα.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να βρει επειγόντως κάποιον για να αντικαταστήσει τον Βαρουφάκη που έχει χάσει κάθε μορφή αξιοπιστίας και φοβάμαι ισορροπίας. Και αν το κάνει να βρει κάποιον που έστω και αν δεν υπάρχει χρόνος να εξεταστεί το παρελθόν του, θα δίνει τα εχέγγυα μιας μίνιμουμ σοβαρότητας. Κάτι που καταλάβαινες ότι ο Βαρουφάκης δεν είχε από την εποχή που τον θυμάμαι στο Αλάτσι όταν πρωτόβγαινε το Protagon. 

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags