Facebook Pixel Τα πλέι οφ ξεκινούν!
| 2015-04-03 23:54:00

Τα πλέι οφ ξεκινούν!

Τα πλέι οφ ξεκινούν!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το πρωτάθλημα που ξαναρχίζει για να... ξανασταματήσει και τα πλέι οφ που έρχονται με τον Γεωργιάδη να έχει στόχο να... διορθώσει τα κακώς κείμενα!

Έχουμε και παιχνίδι… Επιτέλους! Μετά από την δέκατη(περίπου) διακοπή σε αυτή την αγωνιστική περίοδο, θα ξαναδούμε λίγη μπάλα, για να πάμε και πάλι σε… διακοπή για το Πάσχα, μέχρι να πάρουν… φόρα οι ομάδες με στόχο να τελειώσουν την σεζόν.

Πέρα από την μεγάλη μάχη για την παραμονή όπου όλες οι ομάδες (εκτός Εργοτέλη) κάνουν ήδη νίκες-υπερβάσεις και το παλεύουν, έχουμε και τα πλέι οφ που θα τονώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων λίγο αργότερα τον Μάιο. Προφανώς αυτό θα γίνει και για τους πλέον αδιάφορους και αρνητικούς, τους ΠΑΟΚτσήδες, που δείχνουν πλήρως απογοητευμένοι.

Τέσσερις ομάδες θα έχουμε στα πλέι οφ και ας δούμε το πρόγραμμά των εφτά που διεκδικούν θέση, αλλά και πλεονέκτημα μέσα από την βαθμολογία.

Παναθηναϊκός 58: Αστέρα(εντός), Πανθρακικός(εκτός), Ξάνθη(εντός), Κέρκυρα(εκτός), ΠΑΣ(εντός)

ΠΑΟΚ 54: Ξάνθη (εντός), Κέρκυρα (εκτός), ΠΑΣ(εντός), Λεβαδειακός (εντός), Πανιώνιος(εκτός),

Αστέρας 51: ΠΑΟ (εκτός), Βέροια (εκτός), Πανθρακικός(εντός), Ξάνθη (εκτός), Κέρκυρα(εντός),

ΠΑΣ 47: Ολυμπιακός (εντός), Ατρόμητος (εκτός), ΠΑΟΚ(εκτός), Εργοτέλης(εντός), Παναθηναϊκός(εκτός),

Ξάνθη 46: ΠΑΟΚ (εκτός), Εργοτέλης (εντός), ΠΑΟ(εκτός), Αστέρας(εντός), Πανθρακικός(εκτός),

Ατρόμητος 46: Κέρκυρα (εντός), ΠΑΣ(εντός), Λεβαδειακός(εκτός), Πανιώνιος(εντός), Καλλονή(εκτός),

Παναιτωλικός 43: Πανιώνιος (εκτός), Καλλονή(εντός), Πλατανιάς(εκτός), Νίκη Βόλου (εντός +3), Βέροια(εντός),

* Σε σχέση με την επίσημη βαθμολογία της λίγκας, «δώσαμε» τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ΠΑΣ και Ατρόμητο για τους αγώνες που είχαν με τον ΟΦΗ και τυπικά εκκρεμούν.

Με βάση την λογική, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ είναι σίγουροι και για τα φετινά πλέι οφ. Όπως βλέπουμε το πρόγραμμα (κι’ αν υποθέσουμε ότι δεν θα έχουμε σούπερ φόρμα, ή κατάρρευση για κάποια ομάδα) Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ μάλλον θα προσεγγίσουν τους 70 βαθμούς. Λίγο πάνω θα είναι ο Παναθηναϊκός, λίγο κάτω ο ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας έχει τον πρώτο λόγο και μάλλον θα είναι τρίτος, αλλά θα απέχει αρκετά από τους δύο. Ίσως και δέκα βαθμούς.
Η τέταρτη θέση παίζεται και θεωρούμαι ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Ατρόμητος και μετά η Ξάνθη. Όποιος κατακτήσει τη θέση θα είναι εκεί κοντά στον Αστέρα. Ο τέταρτος των πλέι οφ, προφανώς θα πρέπει να φθάσει στους 55-56-57 βαθμούς.

Αν η κατάσταση προχωρήσει κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός θα είναι –στο τέλος- φαβορί για την πρωτιά, μια και εκτός από τους +3 βαθμούς που φαίνεται ότι μπορεί να έχει στο ξεκίνημα, όποτε είχε συμμετοχή στην έξτρα διοργάνωση, κατάφερε και την κέρδισε. (Πέρυσι το πέτυχε, επειδή η πολυσυζητημένη επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αφαίρεσε σκανδαλωδώς και πολύ ύποπτα από τον ΠΑΟΚ τρεις βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ).

Σε κάθε περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, πέρα από κάθε υπολογισμό στην βαθμολογίας, το πρώτο ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα προλάβει και θα καταφέρει να διορθώσει ο Γεωργιάδης. Την φυσική κατάσταση; Την τακτική με την απαράδεκτη αμυντική συμπεριφορά; Τη νοοτροπία και την ψυχολογία της ομάδας του; Για να δούμε…

Και μην ξεχνάμε… Από το αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το κύπελλο ή όχι, εξαρτάται πόσοι από τα πλέι οφ θα παίξουν Ευρώπη και ποια ομάδα θα παίξει απευθείας στους ομίλους του Europa League, με βάση την φετινή αλλαγή που επέβαλλε η UEFA.

* Κατά τα άλλα τώρα που έχουμε απολογίες στον ανακριτή για την εγκληματική οργάνωση, «επιτρέπεται» να ασχοληθούμε ή και πάλι υπάρχει απόρρητο, υπάρχει υπερβολή, παράνομα καταγεγραμμένες συνομιλίες, έλλειψη στοιχείων, άρα δεν υπάρχει και θέμα; Προφανώς όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθεί κάτι άλλο. Αλλά… για να φθάσαμε ως εδώ, κάτι μάλλον έχει συμβεί έτσι; Αυτό για να μην ξεχνάμε και την επιχειρηματολογία, όσων μανιωδώς προσπάθησαν να καταρρίψουν την σημασία του θέματος…
Άντε επιτέλους να φανεί ποιος είναι αθώος και ποιος «παρανόμησε».

Μας έκανε μεγάλη εντύπωση η εύκολη δημοσιοποίηση ονομάτων σε αυτή την πρώτη φάση απολογιών. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες με τα πιο «βαριά» ονόματα.
Πάντως η Θεσσαλονίκη είναι σοκαρισμένη από την αποκάλυψη ότι Σπάθας και Δημητρόπουλος εμπλέκονται στην υπόθεση και βρέθηκαν σήμερα εκεί για να απολογηθούν…

Έχουμε πέσει από τα σύννεφα… Αν είναι δυνατόν…

Πηγή: gazzetta.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags