Facebook Pixel Ντροπή - Aπόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός σε...
Life
| 2015-04-12 11:30:00

Ντροπή - Aπόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός σε...

Ντροπή - Aπόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός σε...

Τι να πει κανείς για αυτή την είδηση!

Απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε αρχηγικό ρόλο σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που αποπειράθηκε να μεταφέρει από την Πάτρα, μέσω Ιταλίας, στην Αμβέρσα 370 κιλά ηρωίνης κρυμμένα μέσα σε φορτηγό με σιδηροσωλήνες. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κύκλωμα θα αποκόμιζε κέρδη 40 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης που έχει εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια στην ηπειρωτική Ελλάδα, προερχόμενη από την Ασία, μέσω Τουρκίας.

Η αστυνομία εξάρθρωσε το ελληνικό σκέλος της διεθνούς σπείρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές άλλων χωρών και την αμερικανική DEA.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο απόστρατος αξιωματικός, ηλικίας 60 ετών, ο οποίος φέρεται ως οργανωτής της μεταφοράς της ηρωίνης, καθώς και δύο Σλοβένοι οδηγοί νταλίκας, 45 και 33 ετών, ενώ αναζητείται 54χρονος επιχειρηματίας, συνέταιρος του απόστρατου αξιωματικού και ένας Τούρκος, ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα τα ναρκωτικά, που αποθηκεύτηκαν σε αποθήκη του απόστρατου στο Περιστέρι.

Ο 60χρονος πρώην αστυνομικός είχε υπηρετήσει σε νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής. Τη δεκαετία του '90 έφτασε στον βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και αποστρατεύτηκε το 1998, μετά από δικό του αίτημα, με τον βαθμό του ταξίαρχου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags