Facebook Pixel Θα ειναι έτοιμος ο Πέτγουεϊ για Μπαρτσελόνα; Τί λέει ο ίδιος;
| 2015-04-12 17:23:00

Θα ειναι έτοιμος ο Πέτγουεϊ για Μπαρτσελόνα; Τί λέει ο ίδιος;

Θα ειναι έτοιμος ο Πέτγουεϊ για Μπαρτσελόνα; Τί λέει ο ίδιος;

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ αναγνωρίζει τις δυσκολίες της αποστολής του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά δεν φοβάται. «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε», δηλώνει.

Ένας τραυματισμός στον ώμο τον κράτησε μακριά από την ομάδα στην πιο κρίσιμη καμπή του Top 16. Ο αθόρυβος πλην όμως πολύτιμος Μπρεντ Πέτγουεϊ επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή και δηλώνει έτοιμος κι αποφασισμένος για τις μάχες του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα. Και παρότι αναγνωρίζει την αξία του αντιπάλου και το «όπλο» του πλεονεκτήματος έδρας, δεν φοβάται και θεωρεί δύσκολο μεν, αλλά απολύτως εφικτό για την ομάδα του να φτάσει στο Final Four της Μαδρίτης.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ κάνει τον απολογισμό του Top 16, μιλά για τις δύσκολες στιγμές του τραυματισμού του, τα προβλήματα των Σπανούλη και Χάντερ, αλλά και το ελληνικό Πάσχα που του αρέσει αλλά δεν μπορεί να απολαύσει γιατί προέχει το… καθήκον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπρεντ Πέτγουεϊ στο sport-fm.gr

-Πώς ένιωσες επιστρέφοντας στη δράση μετά από ενάμιση μήνα απουσίας;
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Κατάφερα μετά από καιρό να μπω στις προπονήσεις με τα υπόλοιπα παιδιά και προσπαθώ πλέον να βρω ξανά ρυθμό, αλλά και να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα. Φυσικά οι προπονήσεις είναι διαφορετικές από τους αγώνες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ευχάριστο που επέστρεψα».

-Νιώθεις καθόλου πόνο στον ώμο σου πια;
«Όχι, όλα είναι καλά. Δεν πόνεσα καθόλου και στο παιχνίδι. Έχω αναρρώσει πλήρως και είμαι ξανά έτοιμος να βοηθήσω τον Ολυμπιακό σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι της σεζόν. Ελπίζω αυτή η ατυχία να ήταν η τελευταία για μένα, αλλά και η ομάδα να μην έχει πλέον άλλους τραυματισμούς, γιατί είχαμε πολλά προβλήματα τέτοιου είδους από την αρχή της σεζόν».

-Πιστεύεις πως θα χρειαστείς χρόνο για να ξαναβρείς το ρυθμό σου ή θα δούμε τον πραγματικό Μπρεντ από το πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα;
«Νομίζω πως είμαι έτοιμος. Ένιωσα πολύ καλά και στο παιχνίδι με τη Νίζνι. Για την ακρίβεια, εξέπληξα και τον εαυτό μου για το πόσο καλά αισθάνθηκα σε αυτό το ματς. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν».

-Ήταν, φαντάζομαι, πολύ δύσκολο να μένεις εκτός σε τόσα κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτό με τη Φενέρ που ουσιαστικά στέρησε και το πλεονέκτημα έδρας στον Ολυμπιακό…
«Ακριβώς έτσι… Για έναν αθλητή είναι δύσκολο να μην μπορεί να αγωνιστεί σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Πόσω μάλλον σε καθοριστικά παιχνίδια, όπως αυτά με τη Φενέρ ή την ΤΣΣΚΑ. Το μισούσα αυτό που γινόταν, αλλά δεν είχα επιλογή. Τουλάχιστον επέστρεψα τώρα που έχουμε μπροστά μας τα play offs και ελπίζω με τα υπόλοιπα παιδιά να τα καταφέρουμε».

-Θεωρείς πως είναι κάπου άδικο για τον Ολυμπιακό μετά από μια τόσο καλή πορεία στο Top 16 εξαιτίας κάποιων τραυματισμών να χάνει από 1-2 ήττες το πλεονέκτημα έδρας;
«Είναι σκληρό, πράγματι, αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ήμασταν σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια που κάναμε, παρά τις αντιξοότητες. Δυστυχώς κάποιες ήττες σε αγώνες που δώσαμε χωρίς να είμαστε πλήρεις μας στοίχισαν, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι πλέον γι’ αυτό. Έχουμε μπροστά μας τα play offs κι ελπίζουμε εκεί να διορθώσουμε την κατάσταση».

-Και τώρα Μπαρτσελόνα…
«Είναι η στιγμή που κρίνονται όλα. Θα είναι μια πολύ σκληρή και δύσκολη σειρά αγώνων και για τις δύο ομάδες. Δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα παλέψουμε σκληρά να πάρουμε τουλάχιστον μια νίκη στη Βαρκελώνη. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε… Οι αντίπαλοί μας είναι μια ομάδα με πολύ ταλέντο και μεγάλες φιλοδοξίες, αλλά το ίδιο κι εμείς. Θα πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι, με την άμυνά μας στην υψηλότερη δυνατή ένταση, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας».

-Ό,τι συνέβη πέρσι στη σειρά απέναντι στη Ρεάλ αποτελεί ένα δίδαγμα για σας, ώστε να βελτιώσετε κάποια πράγματα και αυτή τη φορά να τα καταφέρετε;
«Σίγουρα βοηθά πολύ η περσινή εμπειρία. Πέρσι δώσαμε μεγάλες μάχες απέναντι στη Ρεάλ και αυτό που μας έλειψε ήταν μια νίκη εκτός έδρας. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε φέτος, γιατί αλλιώς πολύ απλά δεν θα πάμε στο Final Four. Αυτή τη χρονιά τα παιδιά που πέρσι παίζαμε για πρώτη χρονιά στην Ευρωλίγκα έχουμε λίγη περισσότερη εμπειρία. Ο Μπράιαντ (Ντάνστον), ο Ματ (Λοτζέσκι), εγώ… Αυτή η εμπειρία θα μας βοηθήσει σίγουρα πολύ».

-Όλοι περιμένουν να δουν την ετοιμότητα του Σπανούλη και του Χάντερ. Πόσο σημαντικό είναι να παίξουν σε αυτή τη σειρά;
«Είναι κομβικοί παίκτες για μας. Ο Σπανούλης είναι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας και με αυτόν στο παρκέ είμαστε σίγουρα μια πολύ καλύτερη ομάδα. Κι ο Οθέλο (Χάντερ) έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα και χρειάζεται στους αγώνες με την Μπαρτσελόνα που έχει πολύ δυνατούς παίκτες στη θέση ‘5’. Ελπίζουμε να είναι μαζί μας, αλλά δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε εμείς αυτό. Εμείς θα πάμε να δώσουμε τη μάχη μας με όλους τους διαθέσιμους παίκτες. Απλώς ελπίζουμε σε αυτή τη λίστα να είναι και τα δύο αυτά παιδιά».

-Για Πάσχα ούτε λόγος, έτσι;
«Ναι, δυστυχώς (γέλια). Μου αρέσει η ατμόσφαιρα που επικρατεί αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και την έχω ζήσει στα χρόνια που είμαστε εδώ. Όμως τώρα έχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση, τα play offs με την Μπαρτσελόνα, και δεν υπάρχει χρόνος για άλλες σκέψεις. Είμαστε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας και την αποστολή μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags