Facebook Pixel O Kαρέλης τον ξεμπλόκαρε αλλά...
| 2015-04-26 20:53:00

O Kαρέλης τον ξεμπλόκαρε αλλά...

O Kαρέλης τον ξεμπλόκαρε αλλά...

Το γκολ του Καρέλη, από το στοπ της μπάλας και την πάσα του Πέτριτς ήταν όλα τα λεφτά χθες στην Λεωφόρο. Γράφει ο Τάσος Νικολογιάννης.

Και ουσιαστικά η φάση, που ξεμπλόκαρε τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε σε νίκη επί της Ξάνθης την πρώτη του γα φέτος κόντρα στην ακριτική ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια, που την αντιμετώπισε.

Η χθεσινή νίκη θα βοηθήσει την ομάδα ψυχολογικά, αφού είχε να κερδίσει 42 ημέρες(από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη), αλλά για άλλη μία φορά φάνηκαν τα προβλήματα, που υπάρχουν και τα οποία πρέπει να τα διορθώσει άμεσα ο Γιάννης Αναστασίου, για να μπορέσει η ομάδα να πάρει την πρώτη θέση στα play off.

Για παράδειγμα το χθεσινό πρώτο ημίχρονο δεν διαφέρει σε τίποτα με το κακό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Βέροια, τον Αστέρα Τρίπολης, με το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε ούτε φάση για 45 λεπτά, ενώ η Ξανθη είχε δύο φάσεις, για να ανοίξει το σκορ. Το κυριότερο; Η ομάδα φαινόταν μπερδεμένη στο γήπεδο και δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες.

Με ένα περίεργο 4-2-2-2 και χωρίς φορ, με τον Πέτριτς να είναι μαζί με τον Αντζαγκούν, πιο πίσω από τους Καρέλη, Κλωναρίδη, που έπαιζαν στα άκρα ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος. Ο Πέτριτς γύρναγε πίσω για να πάρει την μπάλα και να την μοιράσει, αλλά στην επίθεση δεν υπήρχε κανείς και στον χώρο που συνήθως κινείται ο Μπέργκ χθες κινείτο ο Αντζαγκούν. Μαζί με αυτά είχαμε πάλι έναν Μπούι, που ήταν εκτός αγώνα με συνεχόμενα λάθη και αμυντικά και δημιουργικά και αποκορύφωμα το τελείως άστοχο πλασέ στην προσπάθειά του να βρει εστία στο 7. Δεν φταίει , όμως, ο Μπούι. Από την στιγμή, που ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί ο παίκτης είναι υποχρεωμένος να παίξει. Εδώ νομίζω ότι ο κόουτς κάνει το λάθος και συνεχίζει και επιμένει σε έναν παίκτη, που δεν μπορεί να προσφέρει.

Εξάλλου η διαφορά ήταν μεγάλη στο δεύτερο ημίχρονο, απλά και μόνο με την είσοδο του Πράνιτς στην θέση του Μπούι. Ο Κροάτης μέσος μπήκε με κέφι, μοίρασε σωστά την μπάλα και έτσι και ο Πέτριτς έμεινε λίγο πιο ψηλά και δεν έφθανε μέχρι την θέση του αμυντικού χαφ για να κάνει παιχνίδι. Το σχέδιο του Αναστασίου ήταν να μην παίξει με φορ, αλλά να μπλοκάρει τα αμυντικά χαφ της Ξάνθης και να προσπαθήσει με πάσες στους Καρέλη, Κλωναρίδη, που ξεκίναγαν από τα άκρα να φθάσει στο γκολ. Αυτό στο πρώτο ημίχρονο δεν βγήκε ποτέ! Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, φαινόταν, ότι όσο πέρναγε η ώρα το γκολ θα ερχόταν. Αρχισε να πατάει περιοχή ο Παναθηναϊκός έκανε κάποιες ευκαιρίες και τελικά το γκολ ήρθε με τον Καρέλη. Ο Πέτριτς στόπαρε την μπάλα σε ρόλο χαφ, πάσαρε στον Καρέλη που πλάσαρε ιδανικά. Στην φάση αυτή φάνηκε το πλάνο, που είχε στο μυαλό του ο Αναστασίου και του βγήκε.

Στο μεταξύ η είσοδος του Νίνη έκανε πιο απειλητικό τον Παναθηναϊκό εντός περιοχής, κάτι που δεν συνέβαινε με τον Αντζαγκούν, ενώ υπήρχε ένας ακόμα καλός πασέρ και χειριστής της μπάλας . Στο 76 βγήκε λόγω ενοχλήσεων ο Πέτριτς και μπήκε ο Δώνης το 4-2-2-2 έμοιαζε με 4-1-5 στο γήπεδο με τον Λαγό αμυντικό χαφ και μία πεντάδα μπροστά του , αλλά χωρίς φορ και ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρόβλημα και έφθασε σε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με το πέναλτι που έγινε στον Καρέλη και στο οποίο ευστόχησε ο Πράνιτς.

Πέναλτι, που είχε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός από το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Λεωφόρο την 1η Φεβρουαρίου και την 21η αγωνιστική. Δηλαδή περίπου διόμισι μήνες….

Η νίκη απλά δίνει μία ανάσα στον Παναθηναϊκό, που όμως, πρέπει να ανεβάσει πολύ την απόδοσή του αν θέλει να έχει τύχη στα play off και ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να καταλήξει σε ένα σχήμα με τους καλύτερους διαθέσιμους παίκτες του ρόστερ και να σταματήσει τους πειραματισμούς. Το καλό νέο είναι το γκολ του Καρέλη και η απόδοσή του, όπως και η καλή εικόνα του Πέτριτς, διότι ο Μπέργκ θα παίξει ξανά στα play off και θα πρέπει να βρει γκολ από άλλους παίκτες η ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags