Facebook Pixel Στο ρετιρέ το κουδούνι γράφει ακόμα Αρης…
| 2015-05-20 15:40:00

Στο ρετιρέ το κουδούνι γράφει ακόμα Αρης…

Στο ρετιρέ το κουδούνι γράφει ακόμα Αρης…

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ο Αρης νίκησε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης...

Εστω κι αν μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές ομάδες και ειδικά στο μπάσκετ αποτελεί τεράστια δύναμη, δεν είναι μικρό πράγμα η επιστροφή του στην κορυφαία τετράδα. Πάντα δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών.

 

Γι αυτό και η πρόκριση πανηγυρίστηκε από τον κόσμο, που είναι έτοιμος να κάνει τη σπίθα φωτιά και να δώσει την ώθηση που χρειάζεται ο Αρης για να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Αλλωστε και η Θεσσαλονίκη και το ελληνικό μπάσκετ θέλουν κι άλλες ομάδες να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και ο Αρης κάνει μια υγιή προσπάθεια. Οπως κάνει και η ΑΕΚ που αποκλείστηκε, αλλά και ο ΠΑΟΚ, που βρίσκεται κι αυτός στα ημιτελικά. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αρης αποτελούν τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και από πίσω η ΑΕΚ κάνει τη δική της προσπάθεια να επανέλθει.

Τώρα όμως μιλάμε για τον Αρη, που επιστρέφει για τα καλά. Θα αναλύσουμε περισσότερο όσα έγιναν και όσα θα συμβούν στην ΚΑΕ στο επόμενο κείμενό μας, επί του παρόντος θα ασχοληθούμε με την σπουδαία πρόκριση. Ηταν προϊόν την σκληρής δουλειάς από την αρχή της σεζόν… Ο 20χρονος Βεζένκοφ ήταν ο ηγέτης της προσπάθειας, ένας παίκτης που θα αφήσει εποχή στο παγκόσμιο μπάσκετ. Από την αρχή της σεζόν μέχρι και τώρα ήταν το σημείο αναφοράς, με τους υπόλοιπους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να φτιάχνουν ένα εξαιρετικό σύνολο. Κάτι που φάνηκε και στο ματς με την ΑΕΚ, ενός αντιπάλου μεταμορφωμένου σε σχέση με την αρχή της σεζόν, φρεσκαρισμένους και ενισχυμένου. Ομως η προσπάθεια δεν είχε και αίσιο τέλος, προφανώς γιατί όλες οι κινήσεις έγιναν εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και όχι από την αρχή της, όταν πραγματικό κτίζονται οι ομάδες.

Αποδεικνύεται επί τη ευκαιρία ότι ο μπασκετικός Αρης δεν θέλει και πολύ για να πάρει μπρος, αρκεί να ανάψει η σπίθα, που θα βάλει τη φωτιά. Εμφανίστηκε ένας παράγοντας, έβαλε χρήματα, έδωσε ελπίδα και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο κόσμος γέμισε τις εξέδρες, έδωσε ώθηση, έκανε τη διαφορά. Η δύναμη της έδρας έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό το ζευγάρι και ο Αρης είναι στα ημιτελικά. Είναι ήδη το πρώτο βήμα και το μήνυμα ότι κάτι καλό γίνεται και πάλι στην ομάδα που αγαπήθηκε από όλους τους Ελληνες πριν από τρεις δεκαετίες… Ας μην ξεχνάμε ότι το κουδούνι στο ρετιρέ ποτέ δεν σταμάτησε να γράφει το όνομά ΑΡΗΣ…

Πηγή: Superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags