Facebook Pixel «Η συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη θα οδηγήσει την Θεσσαλονίκη πίσω στην μιζέρια»
| 2015-05-21 22:42:00

«Η συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη θα οδηγήσει την Θεσσαλονίκη πίσω στην μιζέρια»

«Η συμμαχία Σαββίδη – Μελισσανίδη θα οδηγήσει την Θεσσαλονίκη πίσω στην μιζέρια»

Ποιος είπε αυτή την ατάκα και ποιο μήνυμα έστειλε στον Ιβάν;
 

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σχιζοδήμος και μίλησε για την παραίτηση της παράταξης του από τις εκλογές αλλά και για την εμπλοκή του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είμαι και στεναχωρημένος αλλά και περήφανος για ότι έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση έγιναν απίστευτα πράγματα και νιώθω και μια γαλήνη γιατί θεωρώ πως έκανα το σωστό και το καθήκον μου προς τα σωματεία. Στις τελευταίες εκλογές το θέμα ξέφυγε και ενώ έπρεπε να μας απασχολούν τα προβλήματα, μπήκαν τα συμφέροντα. Ενεπλάκη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και αυτό νομίζω πως θα κάνει κακό. Κατασκευάστηκε ένας αντίπαλος στο πρόσωπο μας και μπλέξαμε σε μια ιστορία που μοιράζουν χρήματα οι παρατάξεις και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Τα σωματεία δεν ενδιαφερόντουσαν στο τι θα γίνει αύριο αλλά στο τι χρήματα δίνει η μία παράταξη και τι χρήματα δίνει η άλλη. Δεν γίνεται η ψήφος να κρίνεται σε αυτή την λογική. Δεν ξέρω που βρήκε τα λεφτά η άλλη παράταξη. Είχαμε μια ξεκάθαρη εμπλοκή του ΠΑΟΚ που δημιούργησε όλο αυτό το κλίμα. Την Δευτέρα περίμενα κάποια σωματεία να μας δώσουν πληρεξούσια όπως είχαν υποσχεθεί όμως δεν τα έφεραν ποτέ. Την Τρίτη άρχισαν να μην φέρνουν και άλλα σωματεία. Μπορεί να είναι κάποιος υποψήφιος όταν ασχολείται με το αν θα μοιράσει χρήματα; Δεν είναι εκλογές αυτές και το χειρότερο είναι πως κατασκεύασαν έναν αντίπαλο στο πρόσωπο μου. Περνούσε στον κόσμο πως η μία πλευρά είναι εγώ με τον Μαρινάκη και πως η άλλη πλευρά ήταν ο Σαββίδης και ο Μελισσανίδης. Με γνωρίζει ο κόσμος αλλά κατασκευάστηκε αυτή η λογική».

Για το αν θα πάει στην συνέλευση:

«Όχι δεν θα πάω και δεν έχει αξία να πάω για μια υποψηφιότητα. Ο Σχιζοδήμος ήταν πάντα μια άτυπη αντιπολίτευση και έκανε το καθήκον του. Εμάς ο στόχος μας είναι να συμφέρουμε αλλά αν συμμετέχουμε σε μια διαδικασία που είμαστε στην απ έξω δεν υπάρχει λόγος. Μας νίκησαν τα χρήματα και δυστυχώς για το ποδόσφαιρο ο κόσμος σκέφτεται πρόσκαιρα. Με την κρίση κυριαρχούν άλλοι παράγοντες».

Για το αν είναι καθαρό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν είναι καθαρό. Δεν λειτουργούν οι θεσμοί και γίνονται πράγματα που δεν τιμάν κανέναν. Σε επίπεδο του ποιος θα ανέβει και του ποιος θα σωθεί υπάρχει καθορισμός από την Ένωση. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, ασχολούμαι αλλά δεν γίνεται να προσπαθώ να ρίξω την διοίκηση μια ζωή και αυτό να μην αλλάζει. Αν δεν υπήρχε αυτή την φορά αυτή η παρέμβαση δεν θα υπήρχε αντίπαλος. Δεν θα είμαι υποψήφιος άλλη φορά».

Για την εμπλοκή του ΠΑΟΚ:

«Θέλω να πω στον Ιβάν Σαββίδη πως είναι σε λάθος δρόμο σε επίπεδο αθλητικό. Αυτή η συμμαχία που διαδίδεται πως υπάρχει μεταξύ του Σαββίδη και του Μελισσανίδη θα οδηγεί την πόλη πίσω και στην μιζέρια. Αυτή η συμμαχία θα οδηγήσει την πόλη να έχει ρόλο δεύτερου, τρίτου και τέταρτου. Ο κ. Σαββίδης αυτή την στιγμή δεν διεκδικεί την ΕΠΟ. Δεν συμφωνώ με τον έλεγχο συμφερόντων με την ΕΠΟ όμως δεν θα εγκλωβίσω την πόλη σε μια λογική. Η ψήφος προς την ΕΠΟ πρέπει να είναι ελεύθερη γιατί η πόλη δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ. Ακόμα και ο ΠΑΟΚ με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι πρωταγωνιστής. Στην Ένωση μας για πρώτη φορά μπήκαν και άλλα συμφέροντα πέρα από τα πολιτικά. Εγώ προσπάθησα να πω στα σωματεία πως δεν εξυπηρετούμε τα συμφέροντα κανενός. Θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την ΕΠΟ και αυτό θα είχε μια λογική για την πόλη. Εγώ πιστεύω πως δεν διεκδικεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την Ένωση μόνος του αλλά με τον Μελισσανίδη. Ακόμα και αν έχει πρόεδρο ο ΠΑΟΚ μέσα, με τον δρόμο που ακολουθεί δεν θα είναι αυτός ο πρωταγωνιστής. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο για να φτιαχτεί δεν πρέπει να υπάρχουν συμφέροντα. Με τις συμμαχίες δεν αλλάζει κάτι. Εγώ ξέρω πρόεδρο στην ΕΠΟ που δεν είχε φωνή ως πρόεδρος».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στην διοίκηση:

«Μακάρι να βρουν βήματα και να παίξουν έναν ρόλο που να αρμόζει και το ερασιτεχνικό αλλά και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μακάρι να πάρουν πρωτοβουλίες για να φτιαχτεί το ποδόσφαιρο και να μην παίρνουν την μία ή την άλλη πλευρά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags