Facebook Pixel «Ήταν… χάδι για τον Μαρινάκη»
| 2015-06-19 21:07:00

«Ήταν… χάδι για τον Μαρινάκη»

«Ήταν… χάδι για τον Μαρινάκη»

Ο νομικός Μπάμπης Αποστολίδης και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας μίλησαν σε ραδιοφωνική εκπομπή για τη χθεσινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα περί περιοριστικών όρων στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
 

Αναλυτικά όσα είπαν στο «Metropolis»:
 

Μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολίδης είπε για το αν μπορεί να συνεχίσει ο Μαρινάκης να είναι πρόεδρος του Ολυμπιακού:

 

«Υπάρχουν ανακριτικές διατάξεις και η μία εξ αυτών αφορούν τον κ. Μαρινάκη και απαγορεύει την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Το να είναι πρόεδρος σε μια ΠΑΕ αυτόματα σημαίνει ότι ασχολείσαι με τις υποθέσεις της ΠΑΕ, δηλαδή του Ολυμπιακού. Γίνεται να ασχολείσαι με μια ΠΑΕ και να μην ασχολείσαι με το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι; Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ερμηνεία σε αυτό».

 

Ο Μπάμπης Αποστολίδης συνέχισε λέγοντας:

 

«Ο ανακριτής δεν διαπραγματεύεται. Ακούει, εξετάζει, πάει στον εισαγγελέα, συζητούν και αποφασίζουν. Δε γίνεται παζάρι. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας δικαστής που μπορεί να λέει κάτι τέτοιο. Όταν τίθενται περιοριστικοί όροι και δεν τηρούνται ο ανακριτής οίκοθεν έχει δικαίωμα να μετατρέψει την διάταξή του της επιβολής των περιοριστικών όρων σε ένταλμα προσωρινής κράτησης. Αν θέλει να κάνει μαγκιές οποιοσδήποτε κατηγορούμενος δεν μπορεί να τις κάνει. Κι άλλοι είχαν τις ίδιες ανάγκες και αυτό που επιβλήθηκε είναι χάδι. Και οι ανακριτές άνθρωποι είναι. Μπορούν να εφαρμόσουν κι αλλιώς το νόμο, τι σημαίνει δε συμμορφώνεσαι με τους περιοριστικούς όρους;  Των ανακρίσεων προΐσταται πάντα ο εισαγγελέας εφετών του τόπου και μπορεί να εισαγάγει αίτημα».

 

Ο Κώστας Τσαρούχας μίλησε ακόμη και για προφυλάκιση που θα μπορούσε να επιβληθεί:

 

«Ίσως μπορεί να είναι μέτοχος, πρόεδρος δεν μπορεί να είναι, ούτε μέλος του δ.σ. με οποιανδήποτε ιδιότητα. Δεν μπορεί να σταθεί αυτό. Τη δήλωση την έκανε για να το παίξει αρχηγός στους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αυτοί οι περιορισμοί συσσωρευτικά  εξισούνται με προφυλάκιση. Μεταμορφώνεται η προφυλάκιση στην υποχρέωση παρουσίας του κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα διότι επικαλέστηκε προφανώς τις επαγγελματικές ενασχολήσεις του. Το δικαστήριο θα αποφανθεί αλλά οι ενδείξεις είναι όχι μόνο αποχρώσες, αλλά πολύ μεγαλύτερες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags