Facebook Pixel Ξύπνησε από κώμα λόγω Gagnam Style
| 2015-06-19 21:45:00

Ξύπνησε από κώμα λόγω Gagnam Style

Ξύπνησε από κώμα λόγω Gagnam Style

Ένα τραγούδι που πολλοί λάτρεψαν (και ακόμη περισσότεροι μίσησαν!) ήταν η αφορμή για να ξυπνήσει ένα 10χρονο κοριτσάκι από το κώμα στο οποίο βρισκόταν επί 258 ημέρες.

Η μικρή Ying Nan από την Κίνα εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία στις αρχές του 2014, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα. Οι γιατροί είχαν πει στη μητέρα της, Liu Ruixiang, ότι οι πιθανότητες να επανέλθει ήταν μηδαμινές, όμως εκείνη συνέχιζε να ελπίζει.
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν η Ying Nan άκουσε τη μητέρα της να σιγοτραγουδά το Gangnam Style, έγινε το απίστευτο. «Καθόμουν στο πλάι της και της τραγουδούσα και ξαφνικά την άκουσα να γελά», δηλώνει η μητέρα. Νοσηλευτές του νοσοκομείου έσπευσαν στο δωμάτιο του κοριτσιού, ήταν όμως δύσκολο να πιστέψουν ότι πράγματι είχε συμβεί κάτι τέτοιο και πίστευαν ότι η γυναίκα μάλλον το φαντάστηκε.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, η Liu συνέχισε να τραγουδά το Gangnam Style ξανά και ξανά στην κόρη της και έβλεπε το πρόσωπό της να αλλάζει και να χαμογελά. Το τραγούδι του Νοτιοκορεάτη Psy, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012 και έγινε τεράστιο χιτ παγκοσμίως, ήταν το αγαπημένο της μικρής Ying Nan και το άκουγε συχνά πριν πέσει σε κώμα.
Ο Δρ He Jinghong, γιατρός στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν το κοριτσάκι, δηλώνει πως «τέτοια θαύματα συμβαίνουν ίσως μία φορά ανά αρκετές δεκαετίες».

Βέβαια, η ανάρρωση της Ying Nan δεν αποδίδεται αποκλειστικά και μόνο στο τραγούδι, αλλά και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν οι γονείς της για να τη βοηθήσουν. Και οι δύο άφησαν τη δουλειά τους για έναν ολόκληρο χρόνο και δανείστηκαν πάνω από 140.000 ευρώ για τη θεραπεία της. Δεν σταμάτησαν ποτέ να ελπίζουν και ήταν στο πλάι της τη δύσκολη αυτή περίοδο.
Η Ying Nan μπορεί σήμερα να στέκεται όρθια και να κάνει μερικά βήματα και έμαθε ξανά να μιλά.


Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags