Facebook Pixel «Εγκλημα» θα είναι εάν και τώρα δεν κάνει ο ΠΑΟΚ σούπερ ομάδα
| 2015-06-20 21:40:00

«Εγκλημα» θα είναι εάν και τώρα δεν κάνει ο ΠΑΟΚ σούπερ ομάδα

«Εγκλημα» θα είναι εάν και τώρα δεν κάνει ο ΠΑΟΚ σούπερ ομάδα

Το δεύτερο σίριαλ του καλοκαιριού στον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το πρώτο. Μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή, η προσοχή στρέφεται, όπως είναι λογικό, στις μεταγραφές. Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης

Και επειδή ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν «θαμπώθηκε» από το όνομα του προπονητή, περιμένει να «μαγευτεί» από τα ονόματα των παικτών που θα αποκτηθούν.

 

Συζητώντας προχθές  με τον Κώστα τον Πετρωτό στο Metropolis, άκουσα να λέει κάτι το οποίο με ικανοποίησε αφάνταστα. Οτι, δηλαδή, πεποίθηση του Φρανκ Αρνεσεν είναι πως οι μεγάλες ομάδες δημιουργούνται κυρίως χάρη στους ποιοτικούς παίκτες και όχι χάρη στους προπονητές. Συμφωνώ απόλυτα. Με την έννοια ότι αν δεν διαθέτεις καλούς παίκτες, μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να κάνεις, ακόμη κι αν έχεις προπονητή τον καλύτερο του κόσμου. Ενώ με καλούς παίκτες μπορείς να πετύχεις πολλά κι ας μη είναι εξίσου καλός ο προπονητής σου.

 

Θα μου πείτε, μας χαλάει να έχει η ομάδα και μεγάλους παίκτες και μεγάλο προπονητή; Οχι, βέβαια. Αυτό είναι το ιδεατό. Αλλά έχω την εντύπωση πως όταν μια ομάδα αποκτήσει σπουδαίους παίκτες μπορεί και να αναδείξει η ίδια σπουδαίους προπονητές. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Ποιος ήταν ο προπονητής Γκουαρντιόλα όταν ανέλαβε την Μπαρτσελόνα; Κανένας. Ποιος ήταν ο προπονητής Μουρίνιο όταν ανέλαβε την Πόρτο; Κανένας. Να το ρωτήσω αλλιώς: Αν ο Γκουαρντιόλα άρχιζε την καριέρα του από την Ουέλβα και ο Μουρίνιο από την Ακαδέμικα, θα είχαν τόσο γρήγορη εξέλιξη και άνοδο;

 

Να φέρω κι άλλο παράδειγμα, καθαρά ΠΑΟκτσήδικο. Ποιος ήταν ο προπονητής Λες Σάννον; Κανένας. Στον ΠΑΟΚ έγινε σπουδαίος και τρανός, επειδή έτυχε να γίνει προπονητής μιας ομάδας που “πετούσε” χάρη στους εκπληκτικούς παίκτες που διέθετε. Αργότερα, πάλι στον ΠΑΟΚ, έγινε συνδυασμός προπονηταρά και παικταράδων, με τον Γκιούλα Λόραντ. Συνέβη το ιδεατό που λέγαμε...

 

Για να επανέλθουμε στον Αρνεσεν, αυτή η αντίληψή του μας προιδεάζει για σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις. Είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει να φέρει πραγματικά ποιοτικούς παίκτες, τόσο γιατί πιστεύει ότι μόνο ποιοτικούς παίκτες μπορείς να έχεις ποιοτική ομάδα,  όσο και γιατί διαπίστωσε (που δεν ήταν δα και δύσκολο...) ότι στο περσινό ρόστερ του ΠΑΟΚ ελάχιστοι παίκτες δικαιούνται να χαρακτηρίζονται ποιοτικοί κι ακόμη πιο λίγοι έχουν την προσωπικότητα για να πρωταγωνιστήσουν σε μια ομάδα με υψηλούς στόχους.

 

Πρέπει να πούμε το αυτονόητο. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν αποκτήσει μεγάλα ομάδα επί Ιβάν Σαββίδη, θα είναι “έγκλημα”. Ποτέ στην ιστορία του δεν είχε τόσο φιλόδοξο και τόσο εύρωστο οικονομικά πρόεδρο ή μεγαλομέτοχο. Ποτέ. Με λίγα χρήματα, πολλές φορές ο ΠΑΟΚ είχε κατορθώσει να αποκτήσει καλή ομάδα. Τώρα, με πολύ περισσότερα διαθέσιμα χρήματα, έρχεται μια τεράστια ευκαιρία. Αρκεί να μην ξαναγίνουν τα λάθη των τριών τελευταίων χρόνων. Αλλά εδώ ακριβώς έρχεται να παίξει τον πολύ σημαντικό ρόλο του ο Αρνεσεν. Να αξιοποιήσει, δηλαδή, με τον καλύτερο τρόπο, τη φιλοδοξία και το χρήμα του Σαββίδη “στήνοντας” μια σούπερ ομάδα, η οποία δεν θα... φαντασιώνεται μόνο τίτλους, αλλά θα μπορεί και να τους κατακτά.

 

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Λίγη υπομονή και δεν θα αργήσουμε να έχουμε τα πρώτα δείγματα γραφής του Δανού στον μεταγραφικό τομέα. Πιστεύω ότι ξέρει τη δουλειά του. Και θα την κάνει όσο μπορεί καλύτερα για να βγει κερδισμένος ο ΠΑΟΚ.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags