Facebook Pixel Βρωμάει το στόμα σας; Μήπως πίνετε πολύ καφέ;
| 2015-06-23 21:36:00

Βρωμάει το στόμα σας; Μήπως πίνετε πολύ καφέ;

Βρωμάει το στόμα σας; Μήπως πίνετε πολύ καφέ;

Η στοματική μας κοιλότητα «φιλοξενεί» πάνω από πεντακόσια διαφορετικά είδη βακτηρίων, τα οποία ευθύνονται για την κακοσμία της αναπνοής.

Όταν έρχονται σε επαφή με συγκεκριμένες τροφές, τα βακτήρια αυτά κάνουν το στόμα να μυρίζει ακόμη πιο άσχημα.
Τα βακτήρια του στόματος διασπούν υπολείμματα τροφών απελευθερώνοντας θειούχες ενώσεις με χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει όταν αφήνουμε το γάλα εκτός ψυγείου, καθώς τα βακτήρια αρχίζουν να διασπούν τις πρωτεΐνες του γάλακτος και κατά συνέπεια απελευθερώνεται η γνωστή ξινή μυρωδιά.

Ορισμένες τροφές προωθούν την ανάπτυξη των βακτηρίων του στόματος περισσότερο από άλλες. Τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως τα γαλακτοκομικά, το κρέας και το ψάρι, διασπώνται συνήθως σε θειούχες ενώσεις, ενώ ουσίες που ξηραίνουν το στόμα, όπως το αλκοόλ, δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν τα βακτήρια.
Ο καφές έχει όξινο pH κι έτσι ευνοεί την αναπαραγωγή των βακτηρίων. Εάν μάλιστα περιέχει ζάχαρη, τα βακτήρια έχουν ακόμη περισσότερη «τροφή» στη διάθεσή τους ενώ αν περιέχει και γάλα, πλούσιο σε πρωτεΐνες, η κακοσμία του στόματος είναι σχεδόν... εγγυημένη!


Πηγή:onmed.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags