Facebook Pixel "Το 'ΟΧΙ' δεν είναι εντολή ρήξης"
Life
| 2015-07-05 23:43:00

"Το 'ΟΧΙ' δεν είναι εντολή ρήξης"

"Το 'ΟΧΙ' δεν είναι εντολή ρήξης"

Ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος τόνισε πως "η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη, αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμη"

Αναλυτικά:

"Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του. Σήμερα η Δημοκρατία γίνεται πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας & στην Ελλάδα & στην Ευρώπη. Aκόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα & τη καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε, από σήμερα το βράδυ είμαστε όλοι ένα.

H εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης.
Γνωρίζουμε πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις.Υπάρχουν βιώσιμες λύσεις.Αρκεί να το επιδιώκουν & οι 2 πλευρές.

Mε την ιστορική & γενναία επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα & ταυτόχρονα άλλαξε &ι το ερώτημα του διαλόγου στην Ευρώπη. Ο Ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα:Ποια Ευρώπη θέλουμε. Και απάντησε :θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης & της δημοκρατίας.

Άμεση προτεραιότητά μας η τάχιστη αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος και της οικονομικής σταθερότητας. Aυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται το θέμα του χρέους,πόσο μάλιστα όταν το ίδιο το ΔΝΤ στην έκθεσή του το παραδέχεται.

Τούτη την ώρα, ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση για ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αμέσως μετά θα επισκεφτώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω αύριο το πρωί τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Από αύριο όλοι μαζί συνεχίζουμε & ολοκληρώνουμε την Εθνική προσπάθεια για μια συμφωνία διεξόδου. Με ισχυρό σύμμαχο την πίστη του λαού μας στις δυνάμεις του. Με ισχυρό σύμμαχο τη δημοκρατία και το δίκιο, που είναι με το μέρος μας"
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags