Facebook Pixel Νεότερο ρεπορτάζ για την κρίσιμη σύσκεψη!
Life
| 2015-07-06 17:38:00

Νεότερο ρεπορτάζ για την κρίσιμη σύσκεψη!

Νεότερο ρεπορτάζ για την κρίσιμη σύσκεψη!

Τι αποφάσισαν μετά από 7 ώρες συζητήσεων, ποια πρόταση είναι στο τραπέζι, πού διαφώνησε το ΚΚΕ και τι δεσμεύτηκε να κάνει ο Τσίπρας, αν υπάρξει απόρριψη από τους Ευρωπαίους.

Μετά από περίπου επτά ώρες ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και η κοινή απόφαση (πλην ΚΚΕ που διαχώρισε τη θέση του και ΧΑ που δεν εκπροσωπήθηκε στην σύσκεψη) ήταν να μεταβεί αύριο κιόλας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευθεί για όλο τον ελληνικό λαό μια συμβιβαστική συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ που μετέφερε πριν από λίγο στο Mega ο Δημήτρης Καμπουράκης, στην σύσκεψη έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για τις προτάσεις της Ελλάδας, αλλά και για το τι θα γίνει αν η... πόρτα είναι και πάλι κλειστή.

Σύμφωνα λοιπόν με το δικό του ρεπορτάζ, η πρόταση της Ελλάδας θα είναι ουσιαστικά η βελτιωμένη πρόταση Γιούνκερ που μπήκε στο τραπέζι μετά το... τελεσίγραφο το περασμένο Σάββατο, δηλαδή όχι αυτή για την οποία ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα, ενώ σε αυτή θα περιλαμβάνονται και πέντε νέες ελληνικές προτάσεις.

Επίσης, μέσα στην σύσκεψη υπήρξε δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν η πρόταση του βρει πάλι... τοίχο ή αν απλά διαφωνήσουν οι Ευρωπαίοι, ότι πριν κάνει νέα πρότασή ή αποφασίσει για υποχώρηση, θα έρθει πρώτα σε συνεννόηση μαζί τους!

Τέλος, στο ίδιο ρεπορτάζ μεταφέρθηκε επίσης η πληροφορία, ότι ξένος αξιωματούχος που επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα ζήτησε και τελικά πέτυχε, να μπει μέσα στο κοινό ανακοινωθέν, πρόταση με την οποία όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα δέχονται ότι το χθεσινό δημοψήφισμα, δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη. Προφανώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο διαφώνησε το ΚΚΕ...
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags