Facebook Pixel Ανάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: «Φωνάζει» ότι θέλει μεταγραφές
| 2015-07-22 14:30:00

Ανάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: «Φωνάζει» ότι θέλει μεταγραφές

Ανάλυση Τσάρλυ για Ολυμπιακό: «Φωνάζει» ότι θέλει μεταγραφές

Ο Μάρκο Σίλβα δείχνει να καταλήγει στο προσφιλές στο ρόστερ του Ολυμπιακού 4-2-3-1.

Ξεκίνησε στο κέντρο άμυνας το δίδυμο των Βούρου, Αυλωνίτη και στον άξονα τους Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκη, ανασταλτικά όμως η τετράδα του άξονα δεν λειτούργησε καλά.

Ο Περέιρα προφανώς γνώριζε ότι το δίδυμο Αυλωνίτη, Βούρου δεν θα «πάταγε» γερά και γι' αυτόν τον λόγο φρόντισε να του αυξήσει την πίεση, παίζοντας με επιθετικό δίδυμο τους Φερναντάο, Σο. Από την αρχή φάνηκε η πρόθεση της Φενέρ να τροφοδοτήσει με μεγάλες μπαλιές τον ύψους 1.92μ. Φερναντάο, γεγονός που ταλαιπώρησε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Ειδικά στο 32ο λεπτό το λάθος ήταν πολλαπλό. Κανένας από τους δύο χαφ δεν έδωσε έξτρα βοήθεια στους στόπερ, ο Αυλωνίτης άφησε την μπάλα να περάσει από πάνω του, ο Βούρος σαν πίσω παίκτης δεν κάλυψε σωστά και ο Ρομπέρτο άργησε να βγει.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός χρειάζεται ένα αμυντικό δίδυμο που να μπορεί να του παρέχει ασφάλεια. Ο Σίλβα θα πρέπει να δει ποιους μπορεί να εμπιστευτεί από τους Μποτία, Αυλωνίτη, Γούτα, Σιόβα, Βούρο, χρειάζεται όμως άμεσα κάποιον να κάνει τη διαφορά.

Ο Μπουχαλάκης έβγαλε καλά στοιχεία με την μπάλα, εντυπωσίασε με την κούρσα που έκανε και τον τρόπο που πάσαρε στον Χάρα, αμυντικά όμως ο Ολυμπιακός «έδεσε» όταν βγήκε και μπήκε στη θέση του ο Τζανδάρης. Μόνο τότε υπήρξε κάποιος στο κέντρο του Ολυμπιακού να κάνει τα απαιτούμενα φάουλ και να βγει μπροστά από τον Φερναντάο, κόβοντάς τον στην προσπάθεια υποδοχής μπάλας. Οταν η πάσα είναι από το ύψος της σέντρας, η ευθύνη στο μαρκάρισμα του φορ δεν ανήκει μόνο στους στόπερ και η διαφορά φάνηκε όταν έπαιξε ο Τζανδάρης «6άρι».

Υπήρξαν όμως και θετικά στοιχεία. Ο Ολυμπιακός πέτυχε δύο τέρματα σε ένα παιχνίδι όπου δεν ήταν έτοιμος -βάσει ρυθμού, ρόστερ και χρόνου δουλειάς- να είναι ανταγωνιστικός.

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως το δίδυμο Ομάρ, Πάρντο θα έχει μία σπουδαία συνεργασία. Ο Πάρντο δεν έχει την κλάση των Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, Μιραλάς, Λέτο, όμως είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που ταλαιπώρησαν πέρυσι τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Στα 45 λεπτά όπου αγωνίστηκε, πρόλαβε να δείξει πως διαθέτει πολύ γρήγορο κάθετο τρέξιμο, ξέρει να εκμεταλλεύεται τον κενό διάδρομο, βοηθά το μπακ στο μαρκάρισμα, «πατάει» περιοχή και πάει δυνατά στην μπάλα.

Δεν πρόλαβε να δείξει ότι απειλεί και με τα δύο πόδια, τα χρησιμοποιεί συχνά, αλλά και την ευχέρειά του αυτήν τη χρησιμοποιεί για να περνά και τον αντίπαλό του. Πέρα από τρίπλα ταχύτητας, όταν βρίσκεται σε θέση από όπου μπορεί να εκτελέσει, πολλές φορές κάνει ότι σουτάρει και ξεμαρκάρεται με τρίπλα από το άλλο πόδι.

Ο Τσόρι είναι σαν το καλό κρασί, κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος, έδειξε καλά γυμνασμένος, ενώ είμαι πεπεισμένος πως η φετινή χρονιά θα είναι του Φορτούνη, που θα πάρει ευκαιρίες και χρόνο και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ.

Ο Σίλβα χρειάζεται μεταγραφές. Αμεσα έναν στόπερ να κάνει τη διαφορά και να δώσει ασφάλεια και στον Ρομπέρτο, που έδειξε να μην μπορεί να συνεννοηθεί με τους Αυλωνίτη, Βούρο. Χρειάζεται χαφ που να μπορούν να παίξουν στο ίδιο επίπεδο τον αμυντικό και τον επιθετικό τους ρόλο. Ο Σίλβα, βάζοντας στην επανάληψη αριστερό μπακ τον Σαλίνο, ανέδειξε πως θέλει και εκεί μεταγραφή και φυσικά είμαστε σε αναμονή για τον αριστερό εξτρέμ και για τον σέντερ φορ, που θα χτίσει πάνω του τη φιλοσοφία του ο φετινός Ολυμπιακός.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags