Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Από Ρομπέρτο κι Ομάρ, έως Πάρντο και Τσόρι
| 2015-07-22 17:39:00

Νικολακόπουλος: Από Ρομπέρτο κι Ομάρ, έως Πάρντο και Τσόρι

Νικολακόπουλος: Από Ρομπέρτο κι Ομάρ, έως Πάρντο και Τσόρι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τον Ολυμπιακό του δύσκολου τεστ με τη Φενέρ στην Τουρκία.

• Ο Ολυμπιακός έπαιξε χθες κι έχασε 2-3 από μία ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, που πλην Φαν Πέρσι παρέταξε την ιδανική ενδεκάδα της. Κι είχε για αλλαγή τον Μεϊρέλες! Και παίζει σε μία εβδομάδα προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ.

• Ο δε Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους 20άρηδες Ζντιέλαρ και Βούρο, τον 21χρονο Μαζουάκου, τους 22χρονους Φορτούνη, Μπουχαλάκη, τον 23χρονο Ομάρ και με πιο μεγάλους σε ηλικία παίκτες τους Αυλωνίτη (25), Πάρντο (25), Ντουρμάζ (26) και Χάρα (27). Και δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι του σε ένα μήνα, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Η Φενέρμπαχτσε των μεταγραφών δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ ήταν καλύτερη. Και στο α΄ημίχρονο (1-2), αν δεν είχε τρεις καλές επεμβάσεις ο Ρομπέρτο θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Όμως, ο Ισπανός πρέπει να βρει τη χαμένη εδώ και πολύ καιρό συγκέντρωσή του-χθες έκανε ένα χονδροειδέστατο λάθος, χωρίς καμία πίεση. Πάνω απ΄όλα, όμως, πρέπει να σταματήσει να είναι καρφωμένος κάτω από τα δοκάρια του στις σέντρες στη μικρή περιοχή του. Δύο μέτρα είναι!

• Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός σε πλήρη αντίθεση με τα δύο φιλικά στην Αυστρία, όπου είχε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, χθες έκανε δύο γκολ και στις δύο φάσεις που παίκτες του βρέθηκαν σε θέση γκολ. Τη μία φορά με τον Χάρα (κέρδος πέναλτι κι εκτέλεση Φορτούνη, σε φάση καθαρής αποβολής του αντίπαλου γκολκίπερ, που την έπνιξε ο Τούρκος ρέφερι) και την άλλη με τον Τσόρι, που μπήκε στο β’ φάνηκε μόλις πέντε λεπτά στο τέλος, αλλά θα μπορούσε να κάνει το ματς 3-3 από 1-3!

• Είχε άλλες τέσσερις-πέντε καλές στιγμές ο Ολυμπιακός, άλλες με αντεπιθέσεις κι άλλες με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά γενικά έδειξε ότι θέλει αρκετή δουλειά και επιθετικά για να είναι ανταγωνιστικός σε τέτοιο επίπεδο. Εγώ πιστεύω ότι ο Πουλίδο θα δώσει τη λύση στην υπόθεση γκολ, χωρίς να υποτιμάω τον Χάρα. Κι ο Πάρντο όταν προσαρμοστεί μοιάζει ότι θα είναι καλύτερος από Ντοσεβί και Ντουρμάζ, που εξακολουθούν να κάνουν μία-δύο καλές ενέργειες ανά ημίχρονο. Ο Κολοβός αν δεν γίνει ουσιαστικός, θα χάσει πάλι το τρένο.

• Αμυντικά τα θέματα που είχε ήταν ακόμη περισσότερα. Άλλωστε, φάνηκε κι από τον εύκολο τρόπο με τον οποίο ο Ολυμπιακός έφαγε τα τρία γκολ: ένα από συνέχεια φάσης κόρνερ, ένα από βαθιά πάσα από την άμυνα των Τούρκων κι ένα από σέντρα.

• Σίγουρα έλειψε πολύ η καλή τριάδα στην καρδιά της άμυνας και του κέντρου: Μποτία-Σιόβας-Μιλιβόγεβιτς. Όμως, πράγματι οι αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι ήταν μεγάλες. Κι όχι μόνο στα σέντερ μπακ, με τους χωρίς σπουδαίες παραστάσεις Αυλωνίτη και Βούρο, να μην έχουν και τις βοήθειες που θα χρειάζονταν.

• Αποκορύφωμα των αδυναμιών ήταν το ψηλό παιχνίδι. Οι ερυθρόλευκοι, έχοντας και μία πολύ χαμηλή σε ύψος ενδεκάδα, έχασαν κάπου 10 κεφαλιές!!! Και λογικά έφαγαν έτσι τα δύο από τρία γκολ.

• Πάρα πολύ δουλειά έχει ο Μάρκο Σίλβα στις στημένες φάσεις. Φαντάζομαι ότι ακόμη δεν έχει προλάβει να τις δουλέψει όσο έπρεπε, γιατί οι τοποθετήσεις της ομάδας χθες στα κόρνερ και τα φάουλ της Φενέρ ήταν πραγματικά προβληματικές.

• Καλό στοιχείο από το δύσκολο αυτό φιλικό η άνοδος επιτέλους του Ομάρ, που είχε να παίξει καλά από αρχές του περασμένου Μάρτη!

• Γενικά δεν με ανησύχησε η εικόνα του Ολυμπιακού, άσχετα αν την περίμενα καλύτερη. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η απουσία αρκετών παικτών από τραυματισμούς, λιγότερο η, περισσότερο σοβαρούς.

• Ο Μποτία ακόμη δεν έχει παίξει σε φιλικό και δεν τον έχω γρήγορο στις επιστροφές από θλάσεις. Οι Μιλιβόγεβιτς, Μπενίτες, Μαρτίνες επίσης δεν έχουν παίξει ακόμη. Ο Σιόβας με τον Πουλίδο έχουν παίξει μόνο στο πρώτο φιλικό. Ανέτοιμος για να αγωνιστεί άμεσα είναι ο Γούτας.

• Μάνι μάνι μιλάμε για εφτά παίκτες. Σημαντικό ότι άρχισαν πάλι προπονήσεις τρεις-τέσσερις.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags