Facebook Pixel Εμφατική πρεμιέρα και νίκη οι Έφηβοι
| 2015-07-23 22:56:00

Εμφατική πρεμιέρα και νίκη οι Έφηβοι

Εμφατική πρεμιέρα και νίκη οι Έφηβοι

Η Εθνική Εφήβων ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βόλου, καταθέτοντας εξ αρχής τα διαπιστευτήρια της, διαλύοντας την Κροατία με 64-41.

 Η “γαλανόλευκη” έδειξε πως δικαίως λογίζεται ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου και φρόντισε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως έχει τα φόντα για να πετύχει μεγάλα πράγματα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε από την αρχή ως το τέλος, μην επιτρέποντας στους Κροάτες να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη. Επόμενο παιχνίδι αυτό κόντρα στην ισχυρή Λιθουανία αύριο (24/07, 21:15), που θα κρίνει, ουσιαστικά, και την πρώτη θέση.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με 17 πόντους και ο Γιώργος Παπαγιάννης τον πλαισίωσε, έχοντας 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 κοψίματα! Κανείς παίκτης της Κροατίας δεν κατόρθωσε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Μπρούνο Σκόκνα και Ντομαγκόι Βρκίτς να ηγούνται, έχοντας από 9 έκαστος.

Η Εθνική μας μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 8-3, ύστερα από 4 λεπτά αγώνα, με τον Παπαγιάννη να πρωτοστατεί. Τη σκυτάλη πήρε ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος άρχισε να βρίσκει ρυθμό και έδωσε στη γαλανόλευκη διψήφιο προβάδισμα (18-7), δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της εναρκτήριας περιόδου.

Η εθνική μας συνέχισε να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, διατηρώντας, σχεδόν ανελλιπώς, τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και προηγήθηκε με 15 πόντους (30-15 στο 15’), με τρίποντο του Φλιώνη. Η ψαλίδα διατηρήθηκε σε αυτή την τιμή (38-23) μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χάρη σε τρίποντο του Ντουζίδη.

Χωρίς διαφοροποίηση και η τρίτη περίοδος. Οι διεθνείς μας υπερίσχυσαν καθολικά σε κάθε γωνιά του παρκέ. “Γρανιτένια” άμυνα και εξαιρετικές επιθετικές επιλογές, που συνοδεύτηκαν από μεγάλη συνέπεια, είχαν ως αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεπέρασε το “φράγμα” των 20 πόντων (52-31 στο 28′), ύστερα από τρίποντο του Χαραλαμπόπουλο και λίγο αργότερα εκτόξευσε ακόμα περισσότερο την απόσταση, στο +27 (58-31 στο 29′).

Διαδικαστικό χαρακτήρα απέκτησε η τελευταία περίοδος καθώς η εθνική μας δεν επέτρεψε στους Κροάτες να επιστρέψουν ποτέ στο ματς, διατηρώντας τη διαφρά σταθερά πάνω από τους 20 πόντους παρά το γεγονός πως τα βασικά γραναζια προτιμήθηκε να ξεκουραστούν.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 38-23, 58-33, 64-41

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags