Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος: Το Νο 1 στιγμιότυπο είναι άλλο!
| 2015-08-12 19:36:00

Κ. Νικολακόπουλος: Το Νο 1 στιγμιότυπο είναι άλλο!

Κ. Νικολακόπουλος: Το Νο 1 στιγμιότυπο είναι άλλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει δύο πράγματα για τον Φορτούνη κι αναδεικνύει ένα «άλλο» στοιχείο που «έβγαλε» αυτό το καλοκαίρι.

• Νομίζω ότι το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού με την Μπεσικτάς μπορεί να είναι ένα καλό μάθημα για τον Φορτούνη, ένα παιδί που μέχρι τώρα στην καριέρα του δεν έχει παίξει ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά φέτος είναι σαφές ότι ο προπονητής του τον υπολογίζει και ενόψει της παρουσίας της ομάδας στη μεγαλύτερη διοργάνωση.

• Και το μάθημα για το Φορτούνη έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που είχε από τους παίκτες της Μπεσικτάς. Δεν εννοώ τον τραυματισμό του, που προήλθε από συγκυρία, το «πάτημα» που του έκανε στο πόδι του άθελά του ο Κουαρέσμα, συμπτωματικά ο μοναδικός αντίπαλος που χειροκροτήθηκε στο Καραϊσκάκη! Εννοώ τα φάουλ που του έκαναν οι Τούρκοι, κάθε φορά που τους περνούσε. Σίγουρα δεν ήταν ευχάριστο για τον Έλληνα άσο, σίγουρα σε επίσημο παιχνίδι οι κίτρινες θα δίνονται πιο εύκολα από το διαιτητή, αλλά εξίσου σίγουρα ο Φορτούνης θα κατάλαβε πόσο δύσκολη τη ζωή θα του κάνουν στα πιο σημαντικά παιχνίδια της Ευρώπης, ώστε να πάρει κι αυτός τα μέτρα του.

• Απ’ όποια πλευρά, πάντως, και να το πάρεις, δεν είναι ευχάριστος ο τραυματισμός για τον 22χρονο άσο, που είχε βρει τα πατήματα του κι είχε κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα. Ακόμη και σε όχι μεγάλη βραδιά, όπως στο συγκεκριμένο φιλικό, ο Φορτούνης είχε τις περισσότερες καλές στιγμές από κάθε άλλο ερυθρόλευκο στα 55 λεπτά που έπαιξε. Έπαιξε κάθετα κι ήταν και μαχητικός, όπως σε μία φάση στην οποία ενήργησε αλά-κόφτης στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είχε κάνει και στο φιλικό με τη Φενέρμπαχτσε κι έτσι ξεκίνησε την κούρσα του ο Μπουχαλάκης στο κερδισμένο πέναλτι του Χάρα.

• Και για εμένα το Νο 1 στιγμιότυπο για το Φορτούνη δεν ήταν το απίστευτο γκολ που έβαλε μέσα στο σπίτι της Φέγενορντ! Ήταν αυτή η ηρωική του προσπάθεια, με την οποία έκοψε εκπληκτικά την επίθεση της Φενέρ ένα μέτρο έξω από την περιοχή του Ρομπέρτο κι έδωσε τη δυνατότητα στον Μπουχαλάκη, να κάνει το φοβερό του σόλο. Διότι η προσπάθεια αυτή νομίζω ότι σηματοδοτεί και τη μετάλλαξη του Φορτούνη από ένα απλά χαρισματικό μεσοεπιθετικό, σε ένα παίκτη που είναι αποφασισμένος να παλέψει με νύχια και με δόντια για να καθιερωθεί σε ρόλο σημαντικής μονάδας με τη φανέλα της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας…

•Παρεμπιπτόντως, είχε και καλά κτυπήματα στις στημένες φάσεις ο Φορτούνης: Δύο-τρία κόρνερ του ήταν φαρμακερά, ενώ η κομπίνα του με τον Πάρντο, να βρει τον Κολομβιάνο σε θέση σουτ αιφνιδιάζοντας την άμυνα της Μπεσικτάς ήταν έξοχη.

• Κι επειδή η αναφορά στον Πάρντο. Το πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι για το φετινό Ολυμπιακό φάνηκε κι από το ότι στο χειρότερο ίσως παιχνίδι του σε σχέση με τα προηγούμενα, είχε την ασίστ στη φάση του 1-0 του Φινμπόγκασον, αλλά και δύο-τρεις πολύ καλές στιγμές.

• Οφείλω, όμως, να παρατηρήσω ότι στο φιλικό με την Μπεσικτάς ο Πάρντο ήταν πολύ κακός τακτικά, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει. Ειδικά στο α’ ημίχρονο, μάρκαρε μόνο με τα μάτια κι έτσι ο Ομάρ βρίσκονταν συνεχώς εκτεθειμένος. Ο «παίκτης του Πάρντο», ο αριστερός μπακ Τόσιτς, ήταν συνεχώς αμαρκάριστος κι από αυτόν προήλθαν πάρα πολλές επιθέσεις των Τούρκων. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν από κούραση, γιατί δεν τον θυμάμαι έτσι στα άλλα φιλικά.

• Γενικά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, είδαμε πολλά λάθη από τους ερυθρόλευκους σε αυτό το ματς. Π.χ. χωρίς λόγο ρίσκαραν να πουλήσουν την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού οι Ομάρ, Μιλιβόγεβιτς και Κασάμι. Ο Ομάρ σε κάποια άλλη στιγμή έδωσε δώρο ένα κόρνερ, ο Μπουχαλάκης έκανε πάλι την απροσεξία του κι ο Σάλιακας έκανε στο 92’ ένα φάουλ χωρίς λόγος σε καλή θέση για τους Τούρκους, αμέσως μετά το 2-1 (γενικά ο μικρός δείχνει πολύ αγχωμένος, αφού θυμάμαι και σε ένα προηγούμενο φιλικό, πήγε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα στον Καπίνο στο 90' και την έκανε πάσα σε αντίπαλο).

• Τέλος πάντων, έχω την εντύπωση ότι όλη η ομάδα έδειξε λίγο αγχωμένη, ίσως γιατί ήταν η πρώτη της μπροστά στον κόσμο της.

• Και μία μεταγραφική τζούρα, που ίσως έχει να κάνει με την άρνηση της Πόρτο να παραχωρήσει στον Ολυμπιακό τον αριστεροπόδαρο κυνηγό της Ερνάνι: Τραυματίστηκε ο βασικός έξω αριστερά της Πόρτο, ο Μπραχίμι και θα χάσει το ξεκίνημα της σεζόν…


Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags