Facebook Pixel Ε. Μίχος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον Τζεμπούρ
| 2015-08-13 10:54:00

Ε. Μίχος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον Τζεμπούρ

Ε. Μίχος: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για τον Τζεμπούρ

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις ο Ράφικ Τζεμπούρ ξαναέγινε πρωτοσέλιδο για την ΑΕΚ. Οχι ότι είναι και κάτι δραματικό να χάσει ένας παίκτης την πρωινή προπόνηση επειδή δεν ξύπνησε

Συμβαίνει άλλωστε και στις καλύτερες ποδοσφαιρικές οικογένειες, με τα καλύτερα... παιδιά, πιστέψτε με... Βέβαια, όταν είσαι ο Τζεμπούρ, με το συγκεκριμένο ιστορικό και μετά τα όσα σας αποκάλυψε χθες η στήλη ότι συνέβησαν στην προτετοιμασία, τότε ναι, το περιστατικό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και επεκτείνεται πολύ...

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χθες ομολογούσαν ότι ο Δημήτρης Μελισανίδης έφτασε στα όριά του μολις πληροφορήθηκε το συμβάν. Ο ηγέτης της Ενωσης, που γουστάρει τον τσαμπουκά και τον ατίθασο χαρακτήρα του Τζεμπούρ, έβαλε πλάτη για τον "τρομοκράτη". Και για να τον φέρει στην ΑΕΚ και για να κατευνάσει τις αντιδράσεις του κόσμου και για να τον δικαιολογήσει στην πρώτη κρίση μετα το ματς της Ανόρθωσης. Το "φεύγω" του Τζεμπούρ έγινε "πεισμώνω και θα τους κάνω να με χειροκροτούν" κυρίως λόγω της στήριξης από τον "τίγρη" και το υπόλοιπο "κιτρινόμαυρο" περιβάλλον.

Είναι λογικό, λοιπόν, όλοι και κυρίως ο "Μελισάν" να νιώθουν προδομένοι γιατί ο Τζεμπούρ δίνει αφορμές στους οπαδούς εκείνους που δεν τον βλέπουν με καλό μάτι... Ομως... Το "κιτρινόμαυρο" περιβάλλον πρέπει να φύγει από το δίλημμα. Στις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό και έχουν καθημερινή και μεγάλη δημοσιότητα, η... τρίχα γίνεται εύκολα τριχιά, όταν αφήνεις ένα πρόβλημα να γίνεται απόστημα. Η απόφασή τους πρέπει να ληφθεί τώρα και ρηξικέλευθα σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά...

Η ΑΕΚ, και εν προκειμένω ο Μελισαννίδης, πρέπει να αποφασίσει αν θα διώξει αύριο το πρωί τον Τζεμπούρ ή αν θα ανεχθεί τη συμπεριφορά αυτή όχι με κατανόηση αλλά με ανοχή. Δεν μπορεί ούτε μια πειθαρχική τιμωρία ούτε ένα απλό μάλωμα να αλλάξει τον Τζεμπούρ. Πρέπει να σκεφτεί αν αυτά που μπορεί να κερδίσει από τον ατίθασο και ακαλούπωτο επιθετικό είναι τόσα ώστε να κάνει τα στραβά μάτια στα παραπτώματα τύπου Ανόρθωσης ή... ύπνου.

Γιατί ο Τζεμπούρ πιθανότατα θα ξαναπλακώσει αντίπαλο (ή και συμπαίκτη) και θα ξαναχάσει προπόνηση γιατί θα τον πάρει ο ύπνος! Δεν θα τον αλλάξεις ποτέ. Και για μένα δεν πρέπει να τον αλλάξεις γιατί ουσιαστικά θα αλλοιώσεις βασικά χαρακτηριστικά του που όταν τα συνδυάζει με την ποδοσφαιρική του ποιότητα μπορεί να σου πάρει ματς μόνος του. Μπορεί να μην... "κωλώσει" απέναντι σε κανέναν αντίπαλο, μπορεί να τρομοκρατήσει κάθε... εχθρό!

Αυτός είναι ο Τζεμπούρ κι εφόσον τον κρατήσει η ΑΕΚ θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως θα έχει και τον δόκτορα Τζέκιλ και τον μίστερ Χάιντ. Αν, όμως, δεν το θέλει αυτό, τότε θα πρέπει να σπάσει το απόστημα τώρα. Χωρίς χρονοτριβές να βρει και να καλοπληρώσει επιθετικό για να αντικαταστήσει τον Τζεμπούρ, να αποκαταστήσει την ηρεμία και τις αρχές του ποδοσφαιρικού τμήματός της και επίσης να ηρεμήσει τον κόσμο της. Βέβαια και το ένα και το άλλο έχουν το κόστος τους, αλλά γίνονται. Αυτό που δεν γίνεται είναι να αλλάξει χαρακτήρα ο Τζεμπούρ.

Η ώρα, λοιπόν, της αλήθειας για την ΑΕΚ έφτασε με αφορμή το... ασήμαντο της απουσίας του Αλγερινού άσου από την προπόνηση. Και δεν παίρνει την Ενωση που πάει για διάκριση στο φετινό πρωτάθλημα να ρίξει τη σκόνη κώτω από το χαλάκι με μεσοβέζικες λύσεις τιμωριών, επικριτικών ομιλιών ή προστίμων... Με ή χωρίς Τζεμπούρ είναι μια επιλογή που θα πρέπει να κάνει η "κιτρινόμαυρη" παρέα, αλλά πάνω απ' όλα ο εμμονικός με τον παίκτη Δημήτρης Μελισσανίδης.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags