Μέχρι τώρα στα επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και στα δυνατά φιλικά ο Γιάννης Αναστασίου έχει δοκιμάσει διάφορα συστήματα. Το 4-2-2-2 κατά βάση, το 4-3-2-1, το 4-4-2, το 4-2-3-1. Ολες οι δοκιμές έχουν δείξει, ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα ψάχνεται, έχει κενά και στην άμυνα και δεν μπορεί να βρει εύκολα το γκολ στην επίθεση, με αποτέλεσμα να έχει χάσει όλα τα σοβαρά παιχνίδια και την πρόκριση κόντρα στην Μπριζ. Εξαίρεση στην αποτελεσματικότητά του ήταν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Μπριζ στην Λεωφόρο, όταν με 10 παίκτες ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα γκολ, με το οποίο έφθασε στη νίκη.
Τόσο στο Βέλγιο στη ρεβάνς, όσο και στα φιλικά με την Μπριζ, τον Αγιαξ, την Ουντινέζε και την Σοσιεδάδ τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και τα συμπτώματα σχεδόν ίδια. Η ομάδα έκανε κάποιες ευκαιρίες και μόλις έτρωγε το γκολ κατέρρεε και έχανε με κάτω τα χέρια. Ο Αναστασίου δείχνει, ότι ψάχνεται ακόμα και ότι δεν έχει καταλήξει σε ένα σχήμα. Αυτό, που εγώ θα έβλεπα σαν μία λύση τώρα, που η ομάδα δεν είναι καλά και στα παιχνίδια που έρχονται ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να κάνει νίκες είναι να αφήσει στην άκρη το θέαμα και να κοιτάξει μόνο την ουσία.
Τι εννοώ; Ισως ήταν μία λύση να παίξει με ένα 3-5-2. Με τρία στόπερ να κλείσει καλύτερα τους χώρους στην περιοχή και να παράλληλα να προσφέρει κάλυψη στα μπακ, που έχουν αμυντικά προβλήματα. Δεν είναι ….ντροπή να παίξεις με 3-5-2, ούτε είναι ένα απαρχαιωμένο σύστημα. Η Γιουβέντους, αλλά και άλλες μεγάλες ομάδες το έχουν καθιερώσει. Ετσι η ομάδα θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο αμυντικό κομμάτι, όπου σε κάθε ματς δέχεται γκολ και τείνει αυτό να γίνει εφιάλτης. Και έχω την αίσθηση, ότι με αυτό το 3-5-2 πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα ματς στην Ευρώπη και στα ντέρμπι στην Ελλάδα.
Στο παρελθόν οι «πράσινοι» με αυτή την τακτική πέτυχαν μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Θα πει κανείς. Τι συγκρίνεις; Αλλοι παίκτες έπαιζαν τότε και άλλοι παίζουν τώρα. Σωστά, αλλά ανεξάρτητα με τους παίκτες, νομίζω, ότι από την στιγμή, που η ομάδα δεν πατάει ακόμα καλά και έχει ανάγκη από αποτελέσματα πρέπει να προσθέσει ένα στόπερ στην ενδεκάδα, δίνοντας τον ρόλο του πιο ελεύθερου στόπερ στον Κουτρουμπή, η στον Σάντσεθ, όταν θα μπορεί να παίξει.
Πηγή: gazzetta.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο