Facebook Pixel Ανάλυση Νικολακόπουλου για την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ
| 2015-08-29 18:10:00

Ανάλυση Νικολακόπουλου για την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ

Ανάλυση Νικολακόπουλου για την λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ

Η μάχη των 21! Ποιοι είναι οι σίγουροι και ποιοι θα «κοπούν» από τον Μάρκο Σιλβα;

Oπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή για τον Ολυμπιακό το πρώτο που υπάρχει είναι το Champions League. Eρχεται η κλήρωση της φάσης των ομίλων, ανακοινώνεται η λίστα με τους παίκτες που θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη διοργάνωση και γενικά μπαίνει το κλαμπ σε ρυθμούς… σεντονιού.

Τις δικές τους αγωνίες έχουν, όμως, και ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Οχι μόνο για να πληροφορηθούν τους αντιπάλους τους, αλλά και για τη λίστα με τους 21 παίκτες που θα δηλωθεί στην UEFA. Δηλαδή με όσους θα έχουν δικαίωμα να παίξουν.

Ατυχώς για τον Ολυμπιακό, όπως κάθε χρόνο, τυχεροί θα είναι μόνο 21, αφού δεν υπάρχουν στο ρόστερ οι τέσσερις παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία και είναι υποχρεωτικοί για την 25άδα και που έτσι μειώνουν τις θέσεις σε 21. Και ειδικά φέτος, θα κοπούν από τη λίστα ακόμη περισσότεροι παίκτες, αφού αυτή την στιγμή είναι 31!

Αν κρίνουμε από τη μέχρι στιγμής διαχείριση του Μάρκο Σίλβα, αλλά και με βάση τη… λογική, πρέπει να είναι σίγουροι 17 «ερυθρόλευκοι», εκτός φυσικά αν κάποιος ή κάποιοι από αυτούς φύγουν τελευταία στιγμή.

  • Μιλάμε για Ρομπέρτο, Καπίνο, Ομάρ, Σαλίνο, Μαζουακού, Ντα Κόστα, Σιόβα, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Καμπιάσο, Τσόρι, Φορτούνη, Πάρντο, Ντουρμάζ, Σεμπά, Χάρα και Φινμπόγκασον. Να θυμίσω ότι υποχρεωτικά μέσα στους 21 οι τέσσερις πρέπει να είναι Ελληνες (βλέπε Καπίνο, Σιόβα, Φορτούνη και Μπουχαλάκη).
  • Από εκεί και πέρα, ποιοι μπορεί να είναι οι άλλοι τέσσερις; Βάσει της χρησιμοποίησής τους στην προετοιμασία, ο Βούρος, ο Ντοσεβί και ο Φουστέρ, με τον αρχηγό Μανιάτη, που ξεκίνησε πάλι χθες προπονήσεις. Ομως, επειδή οι αμυντικοί αυτοί είναι λίγοι στην υποτιθέμενη 21άδα (τρεις ακραίοι και τρεις στόπερ), νομίζω ότι θα αφαιρεθεί ένας και θα μπει κάποιος αμυντικός, ο Αυλωνίτης ή ο Μποτία.
  • Να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν και παίκτες όπως ο Κασάμι και ο Πουλίδο. Αλλά και οι Ζντιέλαρ, Τζανδάρης, Κολοβός, Γιαννιώτας και ο Γούτας! Βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι πιθανότητές τους είναι ελάχιστες έως απίθανες, αν και δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις τι θα προκύψει ώς την προσεχή Τρίτη, που θα στείλει ο Ολυμπιακός τη λίστα. Ο δε Ελβετός μέσος με τον Μεξικάνο φορ σίγουρα είναι ιδιαίτερες περιπτώσεις και δεν πρέπει να τους αποκλείουμε εύκολα.

Για παράδειγμα, όσο κι αν ο Ολυμπιακός αρνείται ότι θα υπάρξει άλλη προσθήκη, δεν θα του κάνουμε και… μήνυση άμα πάρει π.χ. τον Ερνάνι και κανένα σέντερ φορ. Οπως και αν φύγει ο Μαζουακού, που δεν είναι όμως και εύκολο, θα αποκτηθεί άλλος αριστερός μπακ. Γενικά μία-δύο αλλαγές μπορεί να υπάρξουν. Ομως σε γενικές γραμμές κάπως έτσι είναι τα πράγματα…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 26/08/2015)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags