Facebook Pixel Ο Μπερμπάτοφ εγκαινιάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης!
| 2015-09-03 09:52:00

Ο Μπερμπάτοφ εγκαινιάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης!

Ο Μπερμπάτοφ εγκαινιάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης!

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τον «Μετροπόντικα» σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, ο οποίος δύναται να συνθλίψει τις αντίπαλες άμυνες. Live στην Τούμπα…
 

Δίχως να στρογγυλοποιούμε καταστάσεις, το γεγονός πώς στη Μνημονιακή Ελλάδα δίνεται η ευκαιρία να γράψουμε για σούπερ σταρ σαν τον Εσιέν, τον Καμπιάσο και τον Μπερμπάτοφ, για παικταράδες σαν τον Μπουονανότε και για ποδοσφαιριστές με potential επιπέδου Ιντέγιε είναι εξαιρετικά ευοίωνο για το Πρωτάθλημα που, υπό προϋποθέσεις προς συζήτηση άλλης στιγμής, μπορούμε να δούμε. Στο διαδίκτυο κακεντρεχείς και είρωνες σχολιάζουν κατά καιρούς την πραγματική ανάγκη της όμορφης Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία του Μετρό – τα σχέδια για το οποίο εκπονήθηκαν στο αρκετά μακρινό 2003 – εκμεταλλευόμενοι και την επαρχιακή νοοτροπία ορισμένων βορειοελλαδιτών πώς αφού η Αθήνα έχει αυτό πρέπει να το κάνουμε κι εμείς!

Η Θεσσαλονίκη, Μετρό θα δει στο άμεσο μέλλον και θα της φύγει ο καημός… Η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη έχει δει παικταράδες και παικταράδες, όμως Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ όχι ακριβώς. Ο νέος «Μετροπόντικας» των αντίπαλων αμυνών του ΠΑΟΚ έχει την αίγλη και την ποιότητα ν΄ αλλάξει – όσο κάτσει – επίπεδο τον «Δικέφαλο του Βορρά». Στο marketing, με τις προπαραγγελίες για τις φανέλες του ήδη να χτυπούν κόκκινο, στην κοινωνική δράση αφού μιλάμε για έναν φύσει φιλάνθρωπ – με θαυμαστό έργο – αθλητή και φυσικά στο γήπεδο. Ο 34χρονος στράικερ είναι ένα περίεργο μίγμα Βαλκάνιου και Πολίτη του Κόσμου.

Μποέμ και ανένταχτος σε κλισαρισμένες συμπεριφορές και στεγανά, αν ήταν τυπικός σε όλα του ως αθλητής θα έπαιζε ακόμη στην Πρέμιερ Λιγκ! Παίκτες σαν τον Μπερμπάτοφ με τρανταχτά δυνατά σημεία και αστείρευτο ταλέντο, εμπειρικά κρίνοντας, δεν συμπαθούν και πολύ την προπόνηση και αν λάχει θα πιούνε κι ένα ποτηράκι παραπάνω… Από τη Φούλαμ και δώθε ο Βούλγαρος βάρυνε αγωνιστικά, αλλά και πάλι όταν χρειαζόταν ήταν καθοριστικός. Προερχόμενος από αθλητική οικογένεια «έχτισε» όνομα στην, πάντα εύκολη για τους ικανούς φορ, Γερμανία, κάνοντας το αναμενόμενο ταξίδι για την Αγγλία. Από το 2006 ως το 2014 αγωνίστηκε σε Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Φούλαμ.

Δηλαδή συμμετείχε ενεργά για οκτώ χρόνια στο καλύτερο Πρωτάθλημα του κόσμου, ενώ επελέγη στο διάστημα αυτό και στην ομάδα-μύθο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Με θαυμαστά στατιστικά αποφάσισε να συνεχίσει στη Μονακό του Ζαρντίμ, όχι σε τυχαία ομάδα. Οι Μονεγάσκοι προ ημερών πούλησαν τον Μαρσιάλ μ΄ ένα ανατρεπόμενο λεφτά αντίτιμο και ο Μπερμπάτοφ είχε ρόλο στη μία σεζόν που παρέμεινε. Τα 34 χρόνια του και το, γενικά, τεμπέλικο στυλ του – για το οποίο έχει κατακριθεί ουκ ολίγες φορές – δεν μπορούσαν, όμως, να συμβαδίσουν με το πλάνο του κλαμπ του Πριγκιπάτου. Δεν έχει, πάντως, σημασία τί έγινε το καλοκαίρι…

Ο Μπερμπάτοφ, εφόσον το ήθελε, ένα συμβόλαιο για φινάλε στα Εμιράτα ή στην MLS, στην Κίνα ή κάπου αλλού (αργά ή γρήγορα) θα το έβρισκε. Ο ΠΑΟΚ είναι μέλος του Γιουρόπα Λιγκ κι αυτό δίνει ξανά στον πρώτο σκόρερ της Εθνικής Βουλγαρίας, που συγκρίνεται στη χώρα του μονάχα με τον τιτάνιο Χρίστο Στόιτσκοφ, έξτρα κίνητρο για ορισμένες ακόμη παραστάσεις στα σαλόνια. Μόνο και μόνο που ο Φέργκιουσον είδε έναν άλλο Καντονά στο πρόσωπό του λέει πολλά! Ο Σκωτσέζος δεν λάθευε εύκολα και η πάστα του Μπερμπάτοφ είναι το μυστικό του. Το παικτικό στυλ του κρίνεται εξεζητημένο και γίνεται εύκολα αντιπαθητικός… Πιο αντιπαθητικός, όμως, γίνεται για τις αντίπαλες άμυνες όταν σκοράρει!

Μπορεί με το κεφάλι, με μακρινό σουτ και κοντινό πλασέ, διαθέτοντας όλη την γκάμα κινήσεων. Η προπόνηση μίας, σχεδόν, δεκαετίας στο απαιτητικό Νησί μπορεί να τον κάνει ακόμη και τώρα ανθεκτικό. Η ηρεμία, η ψυχραιμία και το ηγετικό πνεύμα στις δύσκολες ώρες αποτελούν στοιχεία σούπερ σταρ. Η πάσα και η ντρίπλα – όταν επιλέγει τις κινήσεις αυτές – συμπληρώνουν έναν ποδοσφαιριστή, πραγματικό εφιάλτη για έναν μη συγκεντρωμένο και μέτριων ικανοτήτων στόπερ. Οι μεγάλες μεταγραφές δεν μπαίνουν στο ζύγι και δεν πρέπει… Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα δώσει στον ΠΑΟΚ πνοή και όραμα. Γεμάτη Τούμπα, αίγλη και ουσία μ΄ έναν απαραίτητο μπροστάρη για το νέο ξεκίνημα των Άρνεσεν και Τούντορ!

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags