Facebook Pixel Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την ήττα από Πανιώνιο!
| 2015-09-14 14:24:00

Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την ήττα από Πανιώνιο!

Ο Τ. Νικολογιάννης σχολιάζει την ήττα από Πανιώνιο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης εξηγεί, γιατί αργά, η γρήγορα θα έρθει η λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου...

Πέρασαν περίπου δύο εβδομάδες από τον αποκλεισμό-σοκ από την Καμπάλα, αλλά στον Παναθηναϊκό δεν άλλαξε τίποτα. Ζήσαμε μία νέα….Καμπάλα χθες το βράδυ. Ο Πανιώνιος πήρε την θέση της , κέρδισε εύκολα με 1-0 (με μία γκάφα ολκής του Στιλ σε ένα φάουλ, που δεν έγινε ποτέ)και έδειξε , ότι σε αυτό το διάστημα αντί να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός έγινε χειρότερος. Αντί να κάνει βήματα μπροστά, έκανε βήματα πίσω.Εδειξε μία ομάδα, που κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς πλάνο, χωρίς κέφι , χωρίς τρεξίματα , χωρίς διάθεση, χωρίς συνολική προσπάθεια, χωρίς τσαγανό, χωρίς πάθος, χωρίς, χωρίς , χωρίς….Για άλλη μία φορά φέτος στο γήπεδο κατέβηκε μία ομάδα που λεγόταν Παναθηναϊκός, αλλά δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Φοράει τις πράσινες φανέλες με το τριφύλλι στο στήθος, αλλά προκαλεί θλίψη στον κόσμο του , στους οπαδούς του. Επειδή φέτος, όχι εμείς, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τόνισαν, ότι η ομάδα πάει για πρωτάθλημα και ότι θέλει να παίξει μίνιμουμ στους ομίλους του Europa League, καταλαβαίνει κανείς, ότι πριν βγει ο Σεπτέμβριος είναι έτοιμη να χαθεί η χρονιά. Και μπορεί να μην είναι χαμένη με τρεις βαθμούς διαφορά από την κορυφή σήμερα, αλλά θα είναι χαμένη σε ενάμισι μήνα, με την διαφορά να έχει πάει στους έξι, η στους 10 βαθμούς.

Φέτος ο Αναστασίου ήξερε, ότι από την αρχή της σεζόν θα έπρεπε η ομάδα να είναι φρέσκια, να έχει πλάνο στο γήπεδο και δεν έκανε τίποτα για αυτό. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει τα χάλια, που παρουσίαζε επί Αναστασίου και τις δύο προηγούμενες χρονιές τέτοια εποχή. Την πρώτη χρονιά ο Πανιώνιος κέρδισε με 3-0 στη Νέα Σμύρνη, πέρυσι ήταν η Καλλονή που κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 1-0 φέτος είναι και πάλι ο Πανιώνιος. Η διαφορά είναι, όμως, ότι φέτος υπάρχουν απαιτήσεις σε αντίθεση κυρίως με την πρώτη χρονιά και λιγότερο με την δεύτερη. Φέτος το φορμάρισμα της ομάδας αν γίνει, όταν ο Παναθηναϊκός θα έχει μείνει 9 βαθμούς πίσω θα είναι πολύ αργά για όλους μέσα στην ομάδα. Όχι μόνο για τον Αναστασίου, αλλά πρώτα από όλα για τον Αλαφούζο, αλλά και τα άλλα στελέχη της ομάδας. Φέτος αν η ομάδα δεν μπορέσει να συνέλθει , δεν υπάρχει συγχωροχάρτι για κανέναν. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν ΟΛΟΙ. Για αυτό αν δεν γίνει τίποτα, αν κυλήσουν όλα ως έχουν μετά και από αυτή την τραγική εμφάνιση της Νέας Σμύρνης η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά αυτούς , που δεν θα πάρουν τις αποφάσεις. Και επειδή σαφέστατα έχει μεγάλες ευθύνες ο Αναστασίου για την εικόνα της ομάδας, που βλέπουμε και κυρίως διότι φαίνεται να χάνει την εμπιστοσύνη των παικτών του δύο αποφάσεις υπάρχουν. Η λές ότι τον κρατάω μέχρι το τέλος , ότι και αν γίνει , η λύνεις την συνεργασία μαζί του τώρα φέρνοντας έναν προπονητή, που θα μπορεί να πάρει το καλύτερο που μπορεί από τον κάθε ένα παίκτη του ρόστερ. Κάτι, που έκανε την πρώτη χρονιά ο Αναστασίου και με το παραπάνω, αλλά φέτος δεν μπορεί να το κάνει. Δεν έχει νόημα να πας σε αλλαγή προπονητή, όταν όλα θα έχουν χαθεί. Εγώ πιστεύω, ότι ο Αναστασίου αργά, η γρήγορα θα αποχωρήσει από την ομάδα. Δεν έχω δει άλλη περίπτωση προπονητή να έχει βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση μετά από τρία χρόνια σε μία ομάδα και να γυρνάει την κατάσταση υπέρ του. Διότι υπάρχει και η μεγάλη αμφισβήτηση από τον κόσμο προς το πρόσωπο του Ελληνα τεχνικού, αλλά πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ παικτών και προπονητή, έχει χαθεί η χημεία μεταξύ τους. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Οσο για τις μεταγραφές, που δεν έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα και λέγεται ότι αυτό είναι μία βασική αιτία, της εικόνας, που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός διαφωνώ. Και θα το εξηγήσω απλά. Ο Πανιώνιος με μία ομάδα περίπου ίδια με την περσινή κέρδισε εύκολα χθες βλέποντας τον Παναθηναϊκό να τον απειλεί με ένα δοκάρι του Ζέκα και μία ευκαιρία του Μπεργκ στις καθυστερήσεις και αυτό είναι όλο. Επίσης για το γεγονός, ότι ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από την Καμπάλα δεν φταίει, ότι δεν πήρε βοήθεια από τις μεταγραφές, διότι αυτή την ομάδα μπορείς να την αποκλείσεις και με το περσινό ρόστερ. Που θέλω να καταλήξω; Είναι λάθος η κουβέντα, που κάνουμε ΤΩΡΑ για τις μεταγραφές. Σε μία ομάδα, που θα έβλεπες, ότι λειτουργεί πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, ως σύνολο, που έχει πλάνο, όταν επιτίθεται, που έχει καλή αμυντική λειτουργία ναι τότε εκεί αν βάλεις , έναν –δύο παίκτες από αυτούς που πήρες το καλοκαίρι και δεν βοηθήσουν στην διάρκεια της χρονιάς, μπορείς να πεις ότι είναι αποτυχημένες επιλογές. Αλλά σε μία ομάδα, που δεν λειτουργεί τίποτα, που το μόνο που βλέπουμε είναι η μπάλα να κυκλοφορεί παράλληλα και στο τέλος να γίνεται μία σέντρα, εκεί θα χαθεί η μεταγραφή, όσο καλός παίκτης και αν είναι. Και πάρτε και παράδειγμα τον Μπέργκ χθες. Εξαφανισμένος ήταν από το γήπεδο, διότι πολύ απλά δεν μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, όταν η ανάπτυξή της είναι με γιόμες και δεν παίρνει την μπάλα εκεί που θέλει.

Kαι στο κάτω-κάτω το σωστό είναι να κρίνεις τους παίκτες, που έρχονται το καλοκαίρι, όχι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Μάιο. Τότε μπορείς να πεις με ασφάλεια αν αυτοί που έκαναν τις μεταγραφές πέτυχαν, η απέτυχαν. Τώρα είναι πρώιμο και μπορεί να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. Τώρα αυτό που προέχει είναι ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει η ομάδα, γιατί ομάδα δεν είναι. Και στο τέλος να σημειώσω, ότι υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών, που στην αρχή γελάγαμε μαζί τους και στη συνέχεια απαιτούσαμε να μην φύγουν από την ομάδα.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags