Facebook Pixel Ο Γ. Καραλής γράφει για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τα... κοράκια!
| 2015-09-24 21:21:00

Ο Γ. Καραλής γράφει για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τα... κοράκια!

 Ο Γ. Καραλής γράφει για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τα... κοράκια!

Ο Γιάννης Καραλής σχολιάζει στο προσωπικό του blog την 4η Αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.  Άξιοι νικητές και...«μαυροφόρες»!

Η αγωνιστική είχε νίκη του ΠΑΟΚ στο 1ο ντέρμπι της σεζόν, είχε περίπατο του ΠΑΟ, σημαντικό και αναγκαίο μετά την καταιγίδα, είχε (άλλη μία) νίκη του ΠΑΣ επί του Ατρόμητου, είχε όμως και δύο πυξίδες.

Η πρώτη δείχνει προς την ουρά, όπου φαίνεται ότι 3 ομάδες ξεκίνησαν ως οι πλέον προβληματικές και "φαβορί" για... κάτω: Πλατανιάς (1), Πανθρακικός(1) και Καλλονή(2), έχουν... θέμα νωρίς-νωρίς.
Λιγότερο οι Ηρακλής και Λεβαδειακός (από 4) ή οι Βέροια και Ξάνθη (από 5), αν και αυτά αλλάζουν με ένα-δύο θετικά αποτελέσματα για κάθε μια από αυτές.

Η δεύτερη πυξίδα; Δείχνει, από πολύ νωρίς, τάσεις... μοναξιάς του ΟΣΦΠ στην κορυφή! Και μάλιστα με πειστική εικόνα (η πλέον πειστική της σεζόν στην Ξάνθη, το δίχως άλλο) σε ποιότητα ποδοσφαίρου αλλά και παραγωγή πολλών και καλών ευκαιριών και -εν κατακλείδι- γκολ!

Στην Τούμπα, τώρα, ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο 90% του 90λεπτου. Το 3-5-2 του Τούντορ δούλεψε πολύ καλύτερα από το 4-3-3 του Δέλλα, σε πίεση, ανάπτυξη από τις δύο (κυρίως αριστερά) πλευρές, σε κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες στον άξονα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών; Οι τελικές στα δύο καρέ, ήταν... μέρα με τη νύχτα!

Ο ΠΑΟΚ πάτησε πολύ περισσότερο περιοχή απ' ότι η ΑΕΚ. Και δεν αναφέρομαι σε συγκυριακές στιγμές, αλλά σε οργανωμένο, πολύ σωστά δομημένο παιχνίδι των γηπεδούχων, που όμως έχουν ΔΥΣΚΟΛΟ το γκολ, με μεγάλη έφεση στην απώλεια ευκαιριών (κυρίως ο Μακ!!!). Προβλήματά του; Τα στημένα στην περιοχή του και η αυτοπεποίθηση, η έλλειψη της οποίας φάνηκε ΚΑΙ στις χαμένες ευκαιρίες, αλλά ΚΑΙ στην... παλίρροια των 10' στο φινάλε, όπου κινδύνεψε να χάσει όλο τον κόπο της ανατροπής του 0-1.

Πέρα απ΄ όλα αυτά, τα ποδοσφαιρικά, όμως, είχαμε και τ΄ άλλα... Τα "κορακίστικα".
Στην Τούμπα, π.χ, το πέναλτι του Κάτσε στον Σιμόες, το σφυρίζει και... άσχετος από κανονισμούς! Επίσης, του (καθαρού) πέναλτι του Σοϊλέδη στον Τζιόλη, προηγείται ΚΑΘΑΡΟ ΦΑΟΥΛ του Μπερμπάτοφ, που "σκαρφαλώνει" στηριζόμενος με τα δύο του χέρια στην πλάτη του Σοϊλέδη και πιάνει την κεφαλιά, πάσσα ουσιαστικά, προς τον Τζιόλη!

Επίσης, πεντακάθαρη νίκη του ΠΑΟ, όμως στην αρχή του αγώνα δεν δίνεται ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ στον Λεβαδειακό...

Προσοχή: Η ανάλυση δεν αφορά το δίκαιο ή άδικο των νικών ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Αφορά το ΤΙ βλέπουν -ή καλύτερα ΔΕΝ βλέπουν- οι διαιτητές μας...     
Διότι, τα έχουμε ξαναπεί αυτά εδώ, στο ποδόσφαιρο ΔΕΝ κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και καμμία... "μαυροφόρα", που έλεγαν κι οι παλαιότεροι (κάτι ήξεραν αυτοί) δεν δικαιούται και δεν πρέπει να... "δίνει" νίκες με σφυρίγματα σε αυτούς που, μπορεί να τις δικαιούνται, όμως είτε λόγω ατυχίας, είτε λόγω αστοχίας ΔΕΝ μπορούν να τις πάρουν.
Αυτά.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags