Facebook Pixel Σοβαρά μπλεξίματα για Μπλάτερ...
| 2015-09-25 21:34:00

Σοβαρά μπλεξίματα για Μπλάτερ...

Σοβαρά μπλεξίματα για Μπλάτερ...

Ανακρίνεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας, όπως μεταδίδουν μεγάλα διεθνή μέσα.

Το γραφείο του Εισαγγελέα εξέδωσε σύντομη ανακοίνωση, βάση της οποίας "άρχισε η διαδικασία για την ποινική δίωξη του κ. Μπλάτερ, ο οποίος ερευνάται «ως ύποπτος για εγκληματική κακοδιαχείριση και επικουρικά για υπεξαίρεση»".

Περαιτέρω ο Σεπ Μπλάτερ είναι ύποπτος και για παράνομο χρηματισμό του προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, το 2011, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι ελβετικές εισαγγελικές αρχές αναφέρουν περαιτέρω ότι, η έρευνα σε βάρος του Προέδρου της FIFA περιλαμβάνει και μία συμφωνία για τηλεοπτικά δικαιώματα την οποία είχε υπογράψει ο Μπλάτερ με τον πρώην πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Καραϊβικής, Τζακ Γουόρνερ, το 2005.

Νωρίτερα, μεταδίδει το BBC, η FIFA είχε ακυρώσει προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιείτο στα κεντρικά της γραφεία στη Ζυρίχη.

Η Ομοσπονδία δήλωσε σχετικά ότι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας καθώς και ότι έχει παράσχει στις αρχές τις πληροφορίες που ζητήθηκαν.

Δεσμεύτηκε δε να συνεχίσει το ίδιο επίπεδο συνεργασίας καθ’ όλη την διάρκεια της έρευνας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags