Facebook Pixel Κ. Νικολακόπουλος: Πάμε για μεγάλο ντέρμπι, αλλά…
| 2015-10-02 13:22:00

Κ. Νικολακόπουλος: Πάμε για μεγάλο ντέρμπι, αλλά…

Κ. Νικολακόπουλος: Πάμε για μεγάλο ντέρμπι, αλλά…

Την Κυριακή θα παίξουν η πιο δυνατή ομάδα της χώρας με τη δεύτερη πιο δυνατή. Άρα, πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα...

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι λίγο πιο πίσω βαθμολογικά από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά με βάση την όλη εικόνα των δύο ομάδων μέχρι στιγμής, και στην Ευρώπη, νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ, και με νωπό το 1-1 με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, είναι ό,τι πιο κοντά στον Ολυμπιακό από τον εσωτερικό χώρο. Οπότε την Κυριακή θα παίξουν η πιο δυνατή ομάδα της χώρας με τη δεύτερη πιο δυνατή. Άρα, πάμε για ένα μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα.

Με την συγκυρία ότι σε όλη την Ευρώπη την Κυριακή γίνονται μεγάλα ντέρμπι: Άρσεναλ-Γιουνάϊτεντ, Ατλέτικο-Ρεάλ, Μπάγερν-Ντόρτμουντ! Δυστυχώς, όμως, για να γίνει ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπι και στην Τούμπα, θα πρέπει να βοηθήσει κι ο ΠΑΟΚ. Και δεν εννοώ μόνο αγωνιστικά, αυτό ίσως είναι το πιο εύκολο. Εννοώ ότι θα πρέπει να οργανώσει σωστά το παιχνίδι, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στην Τούμπα, αν δούμε ότι τις προάλλες στο 2-1 με την ΑΕΚ έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι για να εκτελέσει ένα κόρνερ ο Μπουονανότε και χθες στο 1-1 με την Ντόρτμουντ υπήρξε στο τέλος του ματς εισβολή των ΠΑΟΚτζήδων για επίθεση στους Γερμανούς.

Τέλος πάντων, αυτά ας τα δουν η Αστυνομία, οι παρατηρητές κλπ, κλπ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα της έδρας, της έλλειψης μετακινήσεων αυτές τις ημέρες, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που κάνει από Δευτέρα ως Σάββατο το Αθήνα-Λονδίνο-Λονδίνο-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, αλλά και του καλύτερου ρυθμού από κάθε άλλη ελληνική ομάδα, αφού έχει δώσει π.χ. σε σχέση με τον Ολυμπιακό έξι παραπάνω παιχνίδια. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είναι ο καλύτερος, είναι ο πρωταθλητής κι έπαιξε Τρίτη, όχι Πέμπτη.

Χθες στην Τούμπα στην πρώτη μισή ώρα η Ντόρτμουντ τον τσάκισε τον ΠΑΟΚ. Πίεζε ψηλά, έχοντας έξι παίκτες (σε δύο τριάδες) όταν ξεκινούσε επιθέσεις ο ΠΑΟΚ και τον είχε κόψει στη μέση! Κι όταν ο ΠΑΟΚ επιχείρησε κάποιες φορές να πιέσει αυτός ψηλά, οι Γερμανοί έβγαζαν ωραία την μπάλα και με δύο-τρεις πάσες γίνονταν αυτόματα πολύ επικίνδυνοι. Παράλληλα, ανέδειξαν και τα προβλήματα του ΠΑΟΚ στην αριστερή πλευρά της άμυνάς του.

Αλλά όταν προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ, άλλαξε όλο το ματς, αφού από το 30’ ως το 70’ ναι μεν οι Γερμανοί κυριαρχούσαν στο παιχνίδι αλλά δεν απειλούσαν. Το 1-1 έγινε όντως από λάθος συνεννόηση του Όλσεν με τον Ροντρίγκες, όμως όταν ο αντίπαλος είναι συνέχεια κοντά στην περιοχή σου, δύσκολα θα αποφύγεις ένα λάθος. η Ντόρτμουντ μία καθαρή φάση είχε, με το σουτ ξυστά άουτ-και μία είχε κι ο ΠΑΟΚ, εκεί που ο Ζαίρο πήγε να το κάνει μόνος του (και δεν ήταν μακριά από το 2-1), ενώ είχε τη δυνατότητα της πάσας σε συμπαίκτη του που ερχόταν από πίσω.

Ας έχουμε υπόψιν μας ότι η Μπορούσια σε αυτή τη φάση δε δίνει μεγάλη σημασία στο Γιουρόπα Λιγκ, ίσως γιατί θεωρεί ότι μα έτσι μα αλλιώς θα περάσει. Και την πρώτη αγωνιστική την Κράσνονταρ την κέρδισε 2-1 στο 93’ μέσα στο Ντόρτμουντ. Χθες από τους βασικούς έπαιξαν μόνο ο Μικιταριάν κι ο πιτσιρικάς Βάϊγκλ. Ο δε ΠΑΟΚ «κράτησε» τον Κλάους και τον Πέλκα. Με τον Ολυμπιακό να έχει φρέσκους για την Κυριακή τους Ντουρμάζ, Μιλιβόγεβιτς, Μαζουάκου και τον Τσόρι, που έστω ένα ημίχρονο μπορεί να βοηθήσει.

Παρεμπιπτόντως, όπως έχω δει την Κράσνονταρ δεν μου φαίνεται και το πιο πιθανό να την προσπεράσει ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να διαψευστώ, γιατί όσο καλά κι αν συνεχίσει ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί μόνος του να συγκρατήσει την Ελλάδα από την κατρακύλα και σε πιο κάτω θέσεις της γενικης βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, κάτι που μόνο δεινά μπορεί να φέρει σε όλους τους συλλόγους μας.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags