Facebook Pixel Κανείς δεν τους έταξε λαγούς με πετραχήλια
| 2015-10-20 17:30:00

Κανείς δεν τους έταξε λαγούς με πετραχήλια

Κανείς δεν τους έταξε λαγούς με πετραχήλια

ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Ολα στην ΑΕΚ είναι υπό έλεγχο: Τα πάντα. Βγάλανε ανακοίνωση και απαντήσανε στον Μαρινάκη, που τους αποκάλεσε ομάδα-απάτη. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης

Σήμερα, αύριο, το πολύ μεθαύριο, θα συγκροτηθεί η ομάδα εργασίας που θα βρει το κουτί με τα σπίρτα σχετικά με την «Αγια-Σοφιά» ή... Αρένα Δούρου. Τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το πολύ μέχρι τα Φώτα, επανέρχεται ο Τζεμπούρ. Και το κυριότερο απ' όλα: Στην ΑΕΚ δείξανε ότι έχουνε αντανακλαστικά. Πριν αλέκτορα φωνήσαι, πριν περάσουνε 24 ώρες από τα ντόρτια στο Φάληρο, έγινε η κίνηση ματ. Απολύθηκε ο Γρηγορίου και προσλήφθηκε ο Καϊμακάμης. Εκεί ήταν που η ΑΕΚ, σαν προσφυγικό σωματείο, έδειξε τη διαφορά και την κλάση της: Αλλοι ύστερα από βαριές ήττες διώχνουν τους προπονητές. Στην ΑΕΚ διώξανε τον νομικό σύμβουλο!

Εδώ θα μου επιτρέψετε να κάνω όσο πιο σύντομα γίνεται μια παρένθεση. Πριν από 15 χρόνια η Παναχαϊκή πέφτει στη Βήτα Εθνική. Καταστρόφα από οικονομικής πλευράς. Τον Λουκόπουλο τον πιάνει η καρδιά του και τον τρέχουνε στο νοσοκομείο. Μαζί και ο Χάρης Γρηγορίου με τον οποίον είναι οικογενειακοί φίλοι. Ο Λουκόπουλος άλλωστε ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τον Γρηγορίου στο ποδόσφαιρο και τον είχε κάνει μάλιστα για ένα μικρό διάστημα και αθλητικό δικαστή. Καθώς, λοιπόν, ο Λουκόπουλος είναι στο φορείο, ο Γρηγορίου σαν καλός φίλος του λέει για να του δώσει κουράγιο: «Αρη, μη στεναχωριέσαι. Θα την ανεβάσουμε την ομάδα. Εγώ λέω να μην κουράζεσαι τόσο πολύ. Θα αναλάβω κάποια παραπάνω πράγματα, θα μου ανεβάσεις λίγο τον μισθό κι όλα θα πάνε καλά». Ο άλλος πέθαινε κι ο Γρηγορίου, ο φίλος του για να μην ξεχνιόμαστε, του ζήταγε αύξηση.

Ο εν λόγω Γρηγορίου, για να μην ξεχνιόμαστε, ήταν στην ΑΕΚ από το 1998. Εχοντας επιβιώσει με όλες τις καταστάσεις. Και με την Ενικ και με τη Νέτμεντ. Και με τον Ψωμιάδη και με τον Ντέμη. Και με τον Πέτρο Στάθη και με τον Μελισσανίδη. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης και η προϋπηρεσία του Πέτρου Καϊμακάμη στο ποδόσφαιρο. Είχε εμφανισθεί επί Στράτου Γιδόπουλου στην ΑΕΚ, με τον οποίον είχε ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία. Οπως επίσης και με τον Αχιλλέα Μπέο στον Πανιώνιο. Κάποια στιγμή έκανε σόλο καριέρα στη Νίκη Βόλου, την οποία παρέδωσε στα καλύτερα χέρια εξασφαλίζοντας τη μακροημέρευσή της: Στον Στράτο Γιδόπουλο (φωτό).

Ξεφύγαμε όμως. Ενώ, λοιπόν, η διοίκηση της ΑΕΚ έδειξε ψυχραιμία και γρήγορα αντανακλαστικά, κάποιοι ψευτόμαγκες βρήκανε αφορμή να την πέσουνε στους ποδοσφαιριστές. Στον Τζανετόπουλο κ.λπ. με μπινελίκια και άλλες ασχήμιες. Εχει δηλαδή η ομάδα σου σέντερ μπακ που παίρνει ένα χιλιάρικο τον μήνα σκάρτο κι εσύ πας και τον βρίζεις. Πόσο βόιδι μπορεί να είσαι; Ή πόσο στημένος;

Κι εδώ θα επαναλάβω κάτι που έχω ξαναπεί: Κακώς μανουριάζουνε στην ΑΕΚ, κακώς βάζουνε τις φωνές και κακώς αναζητάνε ευθύνες. Οταν η ίδια η διοίκηση το έχει ορίσει ευθύς εξαρχής πριν ακόμα αρχίσει το πρωτάθλημα: Το μπάτζετ θα είναι ανάλογο με τα έσοδα. Οσα βγάζουμε (από εισιτήρια, τηλεποπτικά, χορηγούς κ.λπ.) τόσα θα χαλάμε. Στόχος είναι να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Δεν τους είπανε ψέματα. Δεν τους παραμυθιάσανε. Κανείς δεν τους έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπανε ερχόμαστε να πάρουμε πρωτάθλημα. Σκέτο ήτανε το «ερχόμαστε». Δεν είπανε ανταγωνιστική ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι δυνατόν, άλλωστε, χωρίς κανείς να βάζει έστω κι ένα χιλιάρικο γιούρο, να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν γίνεται. Ούτε καν απέναντι στον ΠΑΟΚ αλλά και απέναντι στον Παναθηναϊκό. Με ίσα βάρκα, ίσα πανί, έσοδα έξοδα, ανταγωνιστικός είσαι απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τρίπολη και στην Ξάνθη. Και υπ' αυτήν την έννοια η ΑΕΚ μέχρι στιγμής τα πάει πρίμα. Ολους από κάτω τους έχει. Αυτά.

Το πεπρωμένον (για τον Τραϊανό Δέλλα) φυγείν αδύνατον
Observer 

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags