Facebook Pixel Χαμός στο ίντερνετ! Πήραν για λάθος την απάντηση μαθητή 5+5+5=15
| 2015-10-28 19:29:00

Χαμός στο ίντερνετ! Πήραν για λάθος την απάντηση μαθητή 5+5+5=15

Χαμός στο ίντερνετ! Πήραν για λάθος την απάντηση μαθητή 5+5+5=15

Φωτιά έχει πάρει το διαδίκτυο μετά το τεστ με τη βαθμολογία μαθητή της τρίτης τάξης που ανέβασαν οι γονείς του στο Reddit. Και πώς να μη γίνεται χαμός όταν κόπηκαν βαθμοί για την απάντηση 5+5+5=15!

Οι εξοργισμένοι γονείς δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο δάσκαλος έκοψε βαθμούς από το παιδί τους ακόμα και για σωστές απαντήσεις. Ο λόγος για την αφαίρεση βαθμών είχε να κάνει με το πώς ο μαθητής κατέληξε να βρει τη σωστή απάντηση.

Στο πρώτο ερώτημα, ο δάσκαλος ζητούσε από τους μαθητές να λύσουν το πρόβλημα 5x3, χρησιμοποιώντας συνεχόμενες προσθέσεις. Αφού ο μαθητής απάντησε 5+5+5=15 ο δάσκαλος έπιασε την απάντηση λάθος, σημειώνοντας με κόκκινο στυλό πως η σωστή απάντηση είναι 3+3+3+3+3=15.

Με πανομοιότυπο τρόπο έχασε βαθμούς και από ένα ακόμα ερώτημα, όπου οι μαθητές καλούνταν να παραστήσουν σχηματικά το πρόβλημα 4x6. Αφού ο μαθητής ζωγράφισε 4 γραμμές σε 6 σειρές, ο δάσκαλος πάλι το έπιασε για λάθος. Σημείωσε δίπλα με κόκκινο στυλό πως θα έπρεπε να έχει σχεδιάσει 6 γραμμές σε 4 σειρές.

Πολλοί είναι εκείνοι που ασκούν οξύτατη κριτική στο Common Core για την πρότυπη διδασκαλία του Common Core. Οι υπερασπιστές αυτής της πρακτικής ωστόσο σημειώνουν πως η κατάταξη είναι σημαντική και συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση από τους μαθητές.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags