Facebook Pixel Γιατί αυτός ο Πογιέτ είναι καλύτερος του Μανωλά;
| 2015-10-29 10:54:00

Γιατί αυτός ο Πογιέτ είναι καλύτερος του Μανωλά;

Γιατί αυτός ο Πογιέτ είναι καλύτερος του Μανωλά;

Κανένας στην ΑΕΚ δεν γνώριζε τον Ουρουγουανό Γουστάβο Πογιέτ που ήρθε στην Αθήνα να συζητήσει με την ΠΑΕ. O θρυλικός Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog...

Και γιατί να τον γνωρίζουν όταν σαν κι αυτόν υπάρχουν άλλοι εκατό στην ευρωπαϊκή αγορά. Τουλάχιστον, εκατό.

Η περίπτωση Πογιέτ έπαιξε για την ΑΕΚ όταν τελικά εκτιμήθηκε πως είναι ανεπαρκής ο Τραϊανός Δέλλας. Και, βέβαια, πως ο Στέλιος Μανωλάς δεν είναι εκείνος που μπορεί να διαχειριστεί την ομάδα σε επίπεδο πρωταθλητισμού στην σούπερ ληγκ.

Ποιος αποφασίζει για τον προπονητή σε κάθε ΠΑΕ; Ασφαλώς το αφεντικό του μαγαζιού. Ο Μελισσανίδης, ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος, ο Σαββίδης, ο κάθε.

Το αφεντικό αποφασίζει με βάση τις εισηγήσεις του αρμόδιου στελέχους. Ποιον θα του προτείνει ο συγκεκριμένος συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ, του μεγαλομέτοχου, του αφεντικού. Με μια άλλη κουβέντα, το αφεντικό δεν κρίνεται από το πόσο επιτυχημένος, αποτυχημένος είναι ο προπονητής, όσο από την κλάση των συνεργατών του. Στα οικονομικά θέματα της ΠΑΕ, στα επικοινωνιακά, στα χορηγικά, στα διοικητικά, στα αγωνιστικά.

Το αφεντικό της ΠΑΕ είναι επιχειρηματίας. Έτσι τον έχει ανάγκη η ομάδα. Να σκέπτεται επιχειρηματικά. Δεν χρειάζεται να ξέρει από μπάλλα. Αν το αφεντικό της ΠΑΕ έχει το ψώνιο ότι ξέρει ο ίδιος να επιλέγει παίκτες και προπονητές, τότε ο τύπος είναι γραφικός. Της πλάκας.
Τις επιχειρήσεις τις δημιουργούν και τις κρατάνε επιχειρηματίες. Και το πρώτο που ξεχωρίζουν οι επιχειρηματίες είναι οι πρώτης γραμμής συνεργάτες τους.

Η ΑΕΚ έχει την τύχη στο πιο κρίσιμο πόστο που ορίζει την αγωνιστική πορεία της ομάδας να βρίσκεται ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ένας άνθρωπος που έχει ταυτιστεί με την ομάδα. Και το πιο σημαντικό, ότι λειτουργεί αλληλοεκτίμηση και αλληλοαποδοχή με τον Μελισσανίδη.

Ο Μπάγεβιτς, λοιπόν, που δεν είναι εκ μεταγραφής ειδικός στο αντικείμενο, που είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα με προπονητική παιδεία, είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο στη ψήφο ή, όχι του Πογιέτ, του όποιου. Και, φαντάζομαι, η ευθύνη του Μπάγεβιτς δεν περιορίζεται στην επιλογή του προπονητή, αλλά και στον έλεγχο της δουλειάς του.

Γιατί βρωμάει η δουλειά με Πογιέτ στην ΑΕΚ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags