Facebook Pixel Ο Γ.Γ. φωνάζει, ο Μ.Σ. ακούει;
| 2015-10-30 00:17:00

Ο Γ.Γ. φωνάζει, ο Μ.Σ. ακούει;

Ο Γ.Γ. φωνάζει, ο Μ.Σ. ακούει;

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το πραγματικά «καλό νέο» για τον Ολυμπιακό αλλά και για την εμπλοκή του Παναθηναϊκού σε υπόθεση… ξένου αχυρώνα

Ένας αποδεδειγμένα καλός, ποιοτικός, βιρτουόζος ποδοσφαιριστής σαν τον Ερνάνι, αυτονόητα θα αρχίσει να κρίνεται διεξοδικά και αυστηρά από τη στιγμή που θα βάλει στα πόδια του ολοκληρωμένους αγώνες. Πλήρη παιχνίδια, γεμάτα 90άλεπτα. Μόνο έτσι θα φανεί αν και κατά πόσο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του νέου περιβάλλοντος στο οποίο εντάχθηκε στο επιμύθιο της μεταγραφικής περιόδου, χωρίς να έχει ακολουθήσει προετοιμασία και δίχως να έχει σκίσει τα προβλεπόμενα φύλλα ημερολογίου στη συναναστροφή του με τον προπονητή (για το… know us better), στις σχέσεις με τους καινούργιους συμπαίκτες του.

Παράλληλα, το ματς με τον Πλατανιά δεν εκλαμβάνεται ως αντιπροσωπευτικό δείγμα αναφοράς του Πορτογάλου, όπου ναι μεν έδειξε αρκετά ικανοποιητικά στοιχεία από το σύνολο της ποιότητας που τον συνοδεύει, ωστόσο πρέπει να πείσει τον Ολυμπιακό ότι αποτελεί μια αρκούντως υπολογίσιμη μονάδα, αγωνιζόμενος και διακρινόμενος σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες.

Κατά συνέπεια η εμφάνιση του Ερνάνι στο παιχνίδι Κυπέλλου εκπέμπει αισιοδοξία για συχνότερη και καλύτερη μελλοντική αξιοποίηση του από την ερυθρόλευκη τεχνική ηγεσία, για την οποία όμως, το καλό νέο της 28ης Οκτωβρίου ήταν ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Παρότι ο Μάρκο Σίλβα δεν έκρυψε και πάλι ότι ο διεθνής ακραίος κυνηγός απέχει κατά πολύ ακόμα και από τις δεύτερες επιλογές του – καθώς σε έναν αγώνα με βαθύ rotation του έδωσε την ευκαιρία μόλις στο τελευταίο 20άλεπτο – αυτός αναδείχθηκε σε κεντρικό πρωταγωνιστή του επίλογου του ματς με τον Πλατανιά.

Ο Ερνάνι ήταν φυσικά ο MVP με τα διπλό χτύπημά του και την ισοφάριση στις καθυστερήσεις χάρη στην οποία ο Ολυμπιακός απέφυγε ένα διόλου κολακευτικό αποτέλεσμα-ήττα στην έδρα του, ωστόσο ο Γιαννιώτας σάλπισε το καθοριστικό κύμα αντεπίθεσης στο τέλος.

Με τα σπριντ και την εκρηκτικότητα του, με τις φαντεζί-ντριμπλαδόρες ενέργειες του και τα ακραία ρήγματα που προκάλεσε στη Χανιώτικη άμυνα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους σε πολλές περιπτώσεις για τον Πλατανιά, έδωσε ρυθμό, ταχύτητα και την επιθετική οντότητα που έλειπε από τον Ολυμπιακό για τα προηγούμενα 70 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Γιαννιώτας απέδειξε πόσο πιστεύει στον εαυτό του, ότι δεν απογοητεύεται που ο προπονητής του τον έχει ξεχασμένο στην εξέδρα αυτούς τους μήνες που φοράει τα ερυθρόλευκα, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Σίλβα επανεξέτασης της περίπτωσης του.

Αναρωτιέμαι, βλέποντας τον Γιαννιώτα, ένα Ελληνόπουλο εξάλλου, πόσο καλύτερος, ουσιαστικότερος και χρήσιμος να είναι δηλαδή από αυτόν, ο Σεμπά λ.χ., ίσως θα πω και ο Πάρντο, όταν δεν είναι στα «καλά του»; Θυμηθείτε ότι πριν την εμφάνιση του Κολομβιανού στο “Emirates” είχε αναπτυχθεί προβληματισμός για τα αίτια που στα καλοκαιρινά φιλικά έδειχνε «άλλος παίκτης» από την πορεία που είχε με την έναρξη του πρωταθλήματος και των αγώνων που ακολούθησαν στην περίοδο των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.

Δεν περιμένει κανείς να βγει αλάνθαστος ο Πορτογάλος τεχνικός. Η καίρια συμβολή του στον Ολυμπιακό που βλέπουμε από την αρχή της περιόδου, τον Ολυμπιακό της πρωτιάς στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με το σερί νταμπλ νικών εκτός έδρας, το ασταμάτητο εξπρές των απόλυτων επιτυχιών και των ντέρμπι στη Σούπερ Λιγκ, είναι αξιομνημόνευτη και αδιαμφισβήτητη. Πιθανολογώ όμως ότι για τον Γιάννη Γιαννιώτα ο Πορτογάλος είναι… οφσάιντ. Έχει πέσει έξω, έχει κάνει λάθος.

Ο Μακεδόνας κυνηγός έδειξε επίσης ότι συνοδεύεται από ένα ισχυρό ατού για νεαρό: Διαθέτει ποδοσφαιρικό θράσος και δεν πτοείται ψυχολογικά. «Ντοπάρεται», πεισμώνει από την προσωρινή απόρριψη και με την εμφάνιση της Τετάρτης φωνάζει δυναμικά «παρών», «εδώ είμαι»… Κι αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, στο επόμενο διάστημα, ειδικά από τον Μάρκο Σίλβα!

Άλλωστε εδώ που τα λέμε, ο Γιαννιώτας, μαζί με τον πιτσιρίκο, τον 19άρη Σερραίο μπακ Κώστα Τσιμίκα, που το καλοκαίρι του ’14 διεκδικήθηκε και από τον ΠΑΟΚ αλλά κερδήθηκε από τους Πειραιώτες, έχοντας διανύσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά χιλιόμετρα στην Ακαδημία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, βασικό στέλεχος της Κ20 του Ρέντη και έδειξε ότι το αριστερό πόδι του μπορεί να αποτελέσει μελλοντική παρακαταθήκη, ήταν και οι μόνοι που δικαιούνται να περιμένουν άμεσα επόμενες ευκαιρίες.

Κανείς άλλος από τους πολλούς – αναγκαστικά λόγω πληθώρας υλικού – παραγκωνισμένους δεν άφησε περιθώρια να… βγάλει γλώσσα ότι είναι παραμελημένος από την τεχνική ηγεσία.

*** Οι 50 μέρες αποχής από την ενεργό δράση είναι φυσιολογικό να έχουν επηρεάσει ένα τόσο βαρύ κορμί σαν του Ντα Κόστα. Δε θεωρώ απορριπτικό κριτήριο την εμφάνιση του στο Κύπελλο. Ανεξάρτητα από το ότι – επαναλαμβάνω – δεν «σπάει» αυτή τη στιγμή το ντουέτο Μποτία-Σιόβα.

*** Σε ξένο αχυρώνα εισέβαλε ο Παναθηναϊκός με την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στον Ολυμπιακό, αναφορικά με τις όποιες ερυθρόλευκες ενστάσεις για τη διαιτησία του Κομίνη. Από πού κι ως πού… θίχτηκαν ή ενοχλήθηκαν οι πράσινοι για ζήτημα που δεν τους αφορούσε ούτε καν εμμέσως!

Ο σκοπός της πρόκλησης «τζέρτζελου» είναι πασιφανής. Αφορμή για πρόκληση «πολέμου» αναζήτησε ο «αιώνιος» με ορίζοντα το ντέρμπι της 21ης Νοεμβρίου. Οι Πειραιώτες δεν το άφησαν να πέσει κάτω και ξαναπέταξαν πίσω τη… χειροβομβίδα. Εν αναμονή των επόμενων και… μεθεπόμενων «πυρών» ώσπου να έρθει η ώρα των δύο στη Λεωφόρο.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags