Facebook Pixel Νικολακόπουλος: Καλά και κακά φεγγάρια…
| 2015-10-30 17:21:00

Νικολακόπουλος: Καλά και κακά φεγγάρια…

Νικολακόπουλος: Καλά και κακά φεγγάρια…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του για τον μεγάλο Τσόρι Ντομίνγκες, τον οποίο έχει ακόμη ανάγκη ο Ολυμπιακός!

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. Κάποιες φορές σου πάνε όλα καλά, κάποιες άλλες σου στραβώνουν. Κι ένας παίκτης του Ολυμπιακού, που το ζει πολύ έντονα αυτό το πράγμα είναι ο Τσόρι!

Την περασμένη άνοιξη τα είχε σαρώσει όλα με τον Ολυμπιακό και ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κερδίζοντας και την ανανέωση του συμβολαίου του στα 34 χρόνια του. Ήταν το καλό φεγγάρι.

Φέτος η σεζόν ξεκίνησε για τον μεγάλο αυτό άσο με αναποδιές. Τραυματισμός αρχές Αυγούστου, τραυματισμός μέσα Σεπτέμβρη, τραυματισμός και τέλη Οκτώβρη. Είναι το κακό φεγγάρι.

Μέσα είναι, όμως, κι η γκίνια στο ποδόσφαιρο. Περνάνε και τα χρόνια, ίσως δεν τον πρόσεξαν όσο θα έπρεπε, ίσως δεν πρόσεξε κι ο ίδιος όσο θα έπρεπε, αλλά είναι πάντα κι ο παράγοντας τύχη. Αυτό το τάκλιν που έκανε με τον Πλατανιά, για να σώσει την ομάδα του από μία δύσκολη στιγμή, ήταν ποδοσφαιρικά μία γενναία κίνηση. Εξελίχθηκε, όμως, σε μία (δεύτερη τον τελευταίο ενάμιση μήνα) θλάση.

Καμιά φορά τα πράγματα σε ορισμένα διαστήματα της σεζόν δεν σου πάνε καλά. Μπορεί να μην το έχουν προσέξει πολύ, αλλά ο Τσόρι φέτος έχει τρία δοκάρια! Δοκάρι με την ΑΕΚ, δοκάρι με τον Πλατανιά, δοκάρι και με τον Λεβαδειακό! Θα μπορούσε, δηλαδή, με λίγη τύχη η, αν θέλετε καλύτερα, με λιγότερη ατυχία, να είχε ήδη τέσσερα γκολάκια στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο συμμετοχές ως βασικός και δύο ως αλλαγή!

Σίγουρα το ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν το καλύτερο για τον έμπειρο Αργεντίνο, αλλά εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει να πάρει πολλά και φέτος από τον Τσόρι. Ίσως όχι τόσα όσα άλλες χρονιές, αλλά πολλά. Με μόνο τον Φορτούνη και με τόσες υποχρεώσεις, δεν βγαίνει σεζόν. Κι ο Τσόρι δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσει λύσεις. Είτε παίζοντας βασικός, είτε μπαίνοντας αλλαγή.

Το είδαμε και με την ΑΕΚ. Υποτίθεται πως δεν έκανε και…τίποτα, αλλά από ένα δικό του κόρνερ ήρθε το υπερπολύτιμο 1-0 του Μποτία κι ο ίδιος ο Τσόρι έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης στο β΄ημίχρονο, με ένα δοκάρι, αλλά και με μία υπέροχη κούρσα 30 μέτρων, αφήνοντας πολύ πίσω του τον 10 χρόνια νεότερό του Μάνταλο!

Το δε ματσάκι με τον Πλατανιά για το πρωτάθλημα (3-1) μόνος του το πήρε (είχε την ασίστ το 1-0 και το γκολ στο 2-0).

Κι αλλαγή που μπήκε δύο-τρία ματς βοήθησε και με την Μπάγερν στο πρώτο 20λεπτο που ο Ολυμπιακός ήταν καλός, αυτός είχε τον πρώτο λόγο στην επιθετική παρουσία της ομάδας.

Και τώρα στο Κύπελλο ακόμη, είχε δύο-τρεις κάθετες, που δεν τις βλέπουμε από κανένα άλλο παίκτη στον Ολυμπιακό.

Το θέμα με τον Τσόρι είναι να μην βγάλει άλλους τραυματισμούς. Να τον δουλέψουν και να δουλέψει κι ο ίδιος καλά στο Ρέντη και να γυρίσει όπως πρέπει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Και μετά δεν θα είναι καθόλου δύσκολο για έναν παίκτη σαν κι αυτόν το φεγγάρι να γυρίσει πάλι σε καλό.

Ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη τον Τσόρι και στα 34 προς 35 χρόνια του. Όπως είχε ανάγκη κι έπαιρνε μεγάλες βοήθειες κι από τον Ιμπαγάσα στα 36 προς 37 του παρακαλώ, τρίτη χρονιά του στον Ολυμπιακό…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags