Facebook Pixel Ο Κ. Νικολακόπουλος αποθεώνει Ερνάνι!
| 2015-10-31 12:10:00

Ο Κ. Νικολακόπουλος αποθεώνει Ερνάνι!

Ο Κ. Νικολακόπουλος αποθεώνει Ερνάνι!

Στα καλά του αυτός δεν παίζεται!

Για να είμαι ειλικρινής, με αυτά που έβλεπα μέχρι τώρα, έστω όταν έμπαινε αλλαγή ο Ερνάνι, άρχιζα να αμφιβάλλω για την…όρασή μου! Πολύ απλά, γιατί έβλεπα ένα εντελώς διαφορετικό παίκτη από εκείνο στον οποίο είχα κάνει σκάουτινγκ το καλοκαίρι, για τις υποχρεώσεις του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Για να είμαι ακριβής, δεν έβλεπα σχεδόν τίποτα απ΄όσα είχα δει σε παιχνίδια του με την Γκιμαράες-ολόκληρα 90λεπτα κι όχι βιντεάκια του youtube με επιλεγμένα στιγμιότυπα. Κι είχα αρχίσει να πιστεύω ότι έπεσα έξω με αυτό τον παίκτη, ενθυμούμενος και τα σχετικά μου σχόλια μετά την απόκτησή του από τον Ολυμπιακό την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Κι ήρθε το προχθεσινό παιχνίδι, για να μου θυμίσει λίγο Ερνάνι! Και θα μου πείτε, μα είναι κριτήριο ένα παιχνίδι Κυπέλλου στο Καραϊσκάκη με ένα αντίπαλο τέτοιας δυναμικότητας; Θα σας απαντήσω ότι τον αληθινό Φορτούνη τον ανακαλύψαμε πέρσι από κάτι τέτοια παιχνίδια Κυπέλλου, με τον Πανιώνιο, την Παναχαίκή και τον Φωστήρα. Τότε όλοι είχαμε δει ότι αυτός ο παίκτης έχει κατι το ξεχωριστό και ότι μπορεί να ποντάρει πάνω του ο Ολυμπιακός-και την εξέλιξή του την βλέπουμε.

Θέλω δε να σας εξηγήσω, ότι αυτό που έδειξε προχθές ο Ερνάνι, με τα δύο γκολ, τα άλλα τρία τελειώματα του, τις σέντρες-φαρμάκι από στημένες φάσεις κι όχι μόνο και τις θεαματικές απαλλαγές του, είναι μόνο το 50% όσων μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό αυτό το παιδί! Δεν λέω όσων θα δώσει, γιατί δεν ξέρω τι θα κάνει στη συνέχεια-λέω όσων μπορεί να δώσει. Γιατί έχω δει τον Ερνάνι στα καλά του και να είστε σίγουροι ότι ο Πορτογάλος δεν παίζεται στα καλά του!

Όταν είχε πει ο Μάρκο Σίλβα στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, «με αυτόν αλλάζουμε επίπεδο», για να τους πείσει να τον πάρουν έστω δανεικό από την Πόρτο, το εννοούσε! Εάν κάνει στον Ολυμπιακό, όσα τον έχω δει να κάνει με την Γκιμαράες, γιατί εκεί κύρια αγωνίστηκε κι όχι τόσο στην Πόρτο, όπου δεν βρήκε θέση βασικού πηγαίνοντας 31 Γενάρη με μεταγραφή, ο κόσμος θα ξετρελαθεί! Αυτό που λέμε, «ακόμη δεν είδατε τίποτα», ισχύει απολύτως για τον 24χρονο εξτρέμ.

Ο Ερνάνι ακόμη δεν έχει ψυχολογία. Φάνηκε σε μία φάση που του έκαναν πάσα για να σουτάρει στο α΄ημίχρονο, αλλά το απέφυγε. Με το που έκανε το γκολ από το φάουλ στο 46’, είδατε όμως πως ξεμπούκωσε! Πήρε τα πάνω του κι έγινε δέκα φορές πιο επικίνδυνος!

Στην καλή του ημέρα ο Ερνάνι μπορεί να πάρει ατελείωτο αριθμό προσωπικών ενεργειών, να κάνει άνω κάτω μία ολόκληρη άμυνα, να περάσει σέντρες-γκολ, να σκοράρει ο ίδιος και να ξεσηκώσει όλη την εξέδρα. Κι αυτά δεν είναι θεωρίες. Αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου. Δεν λέω ότι είναι τέλειος η,…ο Ρονάλντο. Όχι, δεν είναι. Αλλά την ικανότητά του στην απαλλαγή από τον αντίπαλο, δεν την βρίσκεις εύκολα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο.

Και απειλεί ο ίδιος και φτιάχνει γκολ και γυρνάει πίσω και βοηθάει τον αμυντικό-το έχω δει κι αυτό!

Πηγή: Γαύρος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags