Facebook Pixel Η πιο βαριά φανέλα!
| 2015-11-06 15:56:00

Η πιο βαριά φανέλα!

Η πιο βαριά φανέλα!

Ο Θρύλος μαζί με Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Άρσεναλ. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.
 

Πολλές φορές οι αριθμοί λένε την αλήθεια και σε οδηγούν σε μονοπάτια που δεν είχες φανταστεί… Το βράδυ της Τετάρτης ο Ολυμπιακός μέθυσε και πάλι τους φίλους του και τους γέμισε με χαρά και περηφάνια.

Η ιστορική ανατροπή με τη Ντίναμο (σε ένα ματς γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές), δεν οδηγεί μόνο στη σίγουρη πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ (και με πολλές πιθανότητες για συμμετοχή στους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης). Με το… τρίποντο κόντρα στους Κροάτες, οι Πειραιώτες έφτασαν τους εννέα βαθμούς, μια συγκομιδή που ο Ολυμπιακός την έχει για πλάκα τα τελευταία χρόνια!

Η φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη γίνεται όλο και πιο βαριά. Στην Ελλάδα ζυγίζει τόνους με τα τέσσερα αστέρια, αλλά πλέον μετρά και στην Ευρώπη και θα το αναλύσουμε ευθύς αμέσως. Φέτος λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη εννέα βαθμούς και απομένουν δύο ομολογουμένως δύσκολα παιχνίδια, με Μπάγερν και Άρσεναλ.

Στη περσινή σεζόν, που έμειναν στη τρίτη θέση, πάλι είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν τους ίδιους πόντους. Σε όμιλο με Γιουβέντους, Ατλέτικο και Μάλμε, με την πρώτη μάλιστα να φτάνει στον τελικό του Τσάμπιονς λιγκ!

Τη σεζόν 2013-14 σε όμιλο με Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα και Άντερλεχτ, ο Θρύλος προκρίθηκε συγκεντρώνοντας 10 ποντάκια. Συγκομιδή, αν μη τι άλλο εξαιρετική και στην επόμενη φάση, ως γνωστόν αποκλείστηκε από τη Γιουνάιτεντ, λόγω ενός μπλακ άουτ στο δεύτερο παιχνίδι στην Αγγλία…

Τη σεζόν 2012-2013, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, αλλά και πάλι πάλεψε, αλλά και πάλι μάζεψε βαθμούς. Στον όμιλο υπήρχαν Σάλκε, Άρσεναλ και Μονπελιέ και ουσιαστικά οι πρωταθλητές αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση της διοργάνωσης (γιατί συνέχισαν στο Γιουρόπα Λιγκ), λόγω της ήττας από την Σάλκε στο Καραϊσκάκη στο ξεκίνημα των ομίλων. Ο απολογισμός τους και πάλι ήταν εννέα βαθμοί…

Την προηγούμενη χρονιά, ο Θρύλος δεν πήγε στους «16», λόγω… μαγειρέματος. Πάλι με εννέα βαθμούς, στον όμιλο με Αρσεναλ, Μαρσέιγ και Ντόρτμουντ. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις, παρά το διπλό στην Μασσαλία, ο Ολυμπιακός έμεινε τρίτος (πάλι Γιουρόπα λιγκ), γιατί στο Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ, οι Γάλλοι έκαναν στο τέλος την ανατροπή και πήραν το τρίποντο που τους οδήγησε στη φάση των 16.

Πράγμα που σημαίνει, ότι την τελευταία πενταετία, οι Πειραιώτες συγκεντρώνουν τουλάχιστον εννέα πόντους στην φάση των ομίλων. Κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει σταθερότητα και φυσικά τεράστια άνοδο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και αν κάποιοι το θεωρούν εύκολη υπόθεση, θα σας πούμε ότι λίγες ομάδες το έχουν καταφέρει και μόνο αυτές που συγκαταλέγονται στο τοπ επίπεδο. Μπάγερν Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Άρσεναλ! Καμία άλλη, μόνο ο Θρύλος και αυτό αν μη τι άλλο δείχνει ότι η φανέλα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, έχει βαρύνει…

Αξίζει τέλος να αναφερθεί, ότι πριν από την πενταετία που αναλύσαμε, ο Ολυμπιακός τα έχει πάει εξαιρετικά και στις δύο άλλες του συμμετοχές στους ομίλους. Τη σεζόν 2007-08, τότε που ήρθε το πρώτο διπλά, ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως δεύτερος σε όμιλο με Ρεάλ, Λάτσιο και Βέρντερ Βρέμης, μαζεύοντας 10 ποντάκια. Την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, ο Ολυμπιακός είχε και την περίοδο 2009-2010, όπου και πάλι προκρίθηκε ως δεύτερος στον όμιλο με Άρσεναλ, Σταντάρ Λιέγης και Αλκμάαρ.

Για να βρούμε αποτυχημένη ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού, πρέπει να πάμε στη μακρινή σεζόν 2006-07, τότε που τερμάτισε τελευταίος, χωρίς νίκη και με τρεις ισοπαλίες. Σε όμιλο με Βαλένθια, Ρόμα και Σαχτάρ. Από τότε οι χαρές είναι αμέτρητες…

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags