Facebook Pixel Τα 7 αμαρτήματα του Πογιέτ!
| 2015-11-09 21:21:00

Τα 7 αμαρτήματα του Πογιέτ!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Τα 7 αμαρτήματα του Πογιέτ!

Ποιά σοβαρότατα λάθη του νέου προπονητή της ΑΕΚ έκριναν το παιχνίδι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης; Γιατί το... φάουλ που έκανε ο Ουρουγουανός εκτός γηπέδου είναι πιο σοβαρό απ'τα άλλα;

Η πρώτη εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ είναι γεγονός και σίγουρα για την απώλεια βαθμών φέρει ευθύνες πρώτος απ' όλους ο προπονητής, αν και στην περίπτωση του Γκουστάβο Πογιέτ,ως νέος τεχνικός της Ένωσης έχει το ελαφρυντικό, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει τα στοιχεία του στην ομάδα, κάτι που, όπως υποσχέθηκε, θα γίνει κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Τα λάθη όμως που έκανε ο νέος κόουτς του Δικεφάλου στο ματς της 10ης αγωνιστικής ήταν σοβαρά και αξίζει να τα καταγράψουμε επιγραμματικά.

-Σε ένα ματς με δυνατό αντίπαλο όπως ο Αστέρας, άφησε εκτός αποστολής τον Πλατέλλα, για να εισάγει στην 18άδα δύο παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό. Είναι γνωστό, ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μουρμούρα στις τάξεις των οπαδών, γιατί δεν παίζουν Τζιμπούρ και Μπακάκης και δεν αποκλείεται ο Πογιέτ να επηρεάστηκε απ'αυτούς που τον συμβούλεψαν. Όσο για τον βραχύσωμο εξτρέμ είναι ένας ποδοσφαιριστής με ταχύτητα και εκρηκτικότητα, στοιχεία που χρειάστηκε η ΑΕΚ μετά την αποβολή του Βάργκας.

-Έβαλε στο παιχνίδι τον Μάνταλο, ενώ είχε τραυματιστεί στο ματς με τη Λεωφόρο και ήταν πασιφανές, ότι δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στον αγώνα.

-Δεν έκανε έγκαιρα τις αλλαγές. Η ΑΕΚ έδειχνε κουρασμένη από το 55' και η πρώτη αλλαγή έγινε στο 70'.

-Η ΑΕΚ έπαιζε με 10 στο δεύτερο μέρος και έβγαλε Αραβίδη και Μπαρμπόσα, δύο παίκτες που τρέχουν και συνάμα βοηθούν στην πρώτη άμυνα, εισάγοντας στο παιχνίδι τον Μπουονανότε και τον Κρισάντους, οι οποίοι έριξαν την ταχύτητα της Ένωσης. Ειδικά ο δεύτερος ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι, εκτός τόπου και χρόνου. Στην ουσία ο Δικέφαλος έπαιζε με 9.

-Έβαλε δεξί εσωτερικό χαφ στον Γιόχανσον, ο οποίος έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτόν τον ρόλο. Ο Σουηδός κυριολεκτικά χάθηκε στο δεξί άκρο.

-Όταν με αριθμητικό μειονέκτημα δεν μπορείς να βάλεις γκολ, απλά πρέπει να ρίξεις την προσοχή σου, στο να μη χάσεις. Απεναντίας η ΑΕΚ μέχρι να δεχτεί το τέρμα στο 90', πίεζε χωρίς ουσία, είχε ανεβασμένες τις γραμμές γι'αυτό και δέχτηκε το τέρμα. Ένα λάθος στο κέντρο (Σιμόες) ήταν αρκετό για την καταστροφή, οι Αρκάδες βρήκαν αποδιοργανωμένη την άμυνα και χτύπησαν.

-Το σοβαρότερο όμως λάθος του Ουρουγουανού έγινε εκτός γηπέδου, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα της ΑΕΚ απ'την ομάδα της Τρίπολης.

Όπως σας πληροφόρησε την Κυριακή ο σκύλος, στο 83ο λεπτό, τα πήρε με τον Μάνταλο, επειδή δεν έδωσε σωστά την μπάλα στον Μπουονανότε, ενώ η ΑΕΚ έφευγε σε αντεπίθεση 4 εναντίον 2. Όταν ερωτήθηκε αν το ματς κρίθηκε στην αποβολή του απαράδεκου Βάργκας, εκείνος για να μετριάσει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε προς το πρόσωπο του Βενεζουελάνου, έδωσε στεγνά τον Μάνταλο. «Αν έκανε καλύτερη ασίστ στον Αργεντινό και βάζαμε γκολ, τώρα δε θα μιλάγαμε για αυτά...», είπε συγκεκριμένα λες και ο Μάνταλος έφταιγε για τα χθεσινά χάλια της ΑΕΚ.

Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ήταν επιεικώς απαράδεκτος για έναν προπονητή που μετράει μερικές ημέρες στον πάγκο της ΑΕΚ και απ' ότι φαίνεται, δείχνει, πως δεν εμπιστεύεται τόσο το ελληνικό στοιχείο, πάνω στο οποίο θέλει να χτίσει ο Δικέφαλος, σύμφωνα πάντα με το πλάνο που είχε εξαγγελθεί πριν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags