Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός γελοιοποιεί την...εξυγίανση
| 2015-11-30 11:26:00

Ο Παναθηναϊκός γελοιοποιεί την...εξυγίανση

Ο Παναθηναϊκός γελοιοποιεί την...εξυγίανση

Τα πράγματα είναι σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι βουτηγμένο στην αμαρτία. Κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, όχι απλά κάθε εβδομάδα και όποτε του την δώσει κάποιου παραπονεμένου, μιλάμε ότι κάθε μέρα αναπνέουμε βρώμα από το πρωτάθλημα.

Παράπονα για διορισμούς διαιτητών, για λάθη των διαιτητών, για αποφάσεις των οργάνων. Μια μόνιμη εμετική ιστορία.

Μπροστάρης της εκστρατείας για την κάθαρση και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου αυτοπροτείνεται ο Παναθηναϊκός. Δεν έχει σταματήσει με κάθε τρόπο και σ' όλους τους τόνους να καταγγέλλει, να διαμαρτύρεται, να απειλεί.

Πράγματι. Ο Παναθηναϊκός δεν καταδικάζει απλά την πουστιά στο πρωτάθλημα, αλλά και θέλει να παρασύρει στον αγώνα για δικαιοσύνη τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Και μια απειλεί ότι θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, μια ότι η διοίκησή του θα παραιτηθεί.

Το επικίνδυνο ποιο είναι; Η γελοιοποίηση της άδολης προσπάθειας να περιοριστεί, να εξασφαλιστεί η παράνομη δράση του παρασκηνίου. Η καραγκιοζοποίηση του αγώνα του Παναθηναϊκού να επικρατήσει ένα πρωτάθλημα που να παίζεται στα ίσα. Αυτό είναι το επικίνδυνο.

Γιατί, όμως, ο Παναθηναϊκός ανέλαβε ρόλο εξυγιαντή; Επειδή η εγκληματική οργάνωση δεν τον αφήνει να πάρει το πρωτάθλημα. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με δράμα, μια τραγωδία με θύμα την καλύτερη ομάδα. Έχεις να κάνεις με επιθεώρηση. Με θέατρο καλοκαιρινό στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου εκεί για δεκαετίες ανέβαιναν οι επιθεωρήσεις. Γιατί;

Επειδή ο Παναθηναϊκός για τους γνωστούς λόγους και πολύ δικαιολογημένα δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει ομάδα αντάξια της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Επειδή το βαρειά μείον ταμείο της ΠΑΕ δεν επέτρεπε συμβόλαια με ποδοσφαιριστές που θα συγκροτούσαν σύνολο να κτυπήσει το πρωτάθλημα.

Άλλο κεφάλαιο είναι το αναξιόπιστο και σημαδεμένο πρωτάθλημα, που παίζεται κομπιναδόρικα. Κι άλλο ότι ο Παναθηναϊκός αδικείται σε τέτοιο βαθμό που του στερούν τον τίτλο. Μα, πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ο Παναθηναϊκός όταν δεν έχει διαφορά στο γήπεδο με τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Δεν το συζητάμε ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται καθαρά στην Ελλάδα. Μια ζωή. Ο αγώνας του Παναθηναϊκού για ένα τίμιο πρωτάθλημα θα ήταν ειλικρινής αν αναγνώριζε τις αγωνιστικές του αδυναμίες, που ο ίδιος τις επιβεβαιώνει στα παιχνίδια του στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Αυτό είναι το μεγαλείο μιας ιστορικής ομάδας. Για τον άλφα και βήτα λόγο να παραδέχεται ότι βρίσκεται σε φάση κρίσης. Όχι παριστάνουμε τον αδικημένο,οτι περισσσότερο από άλλες ομάδες, όχι εμάς περισσότερο κυνηγάει η συμμορία του πρωταθλήματος.
........................
Κλήρωσε ένας άλλος...Άρνεσεν και στον Παναθηναϊκό, διάβασε apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags