Facebook Pixel Τότε πήγε να φύγει ο Άγγελος, τώρα άλλος...
| 2015-12-01 10:46:00

Τότε πήγε να φύγει ο Άγγελος, τώρα άλλος...

Τότε πήγε να φύγει ο Άγγελος, τώρα άλλος...

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Καλλονής, η οποία ήρθε παρά την έλλειψη αυτοπεποίθησης και την ανυπαρξία του "Δικεφάλου" στο δεύτερο ημίχρονο.
 

Στις αρχές του 2015, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στη Λέσβο, έχανε με 1-0 από την Καλλονή, έμεινε με 10 παίκτες και γύρισε το ματς. Ένα ματς που παραλίγο να το "τινάξει στον αέρα" ο Αναστασιάδης, ο οποίος ήθελε να πάρει την ομάδα και να φύγει από το γήπεδο. Αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε και η Καλλονή θα μπορούσε να γυρίσει το ματς. Αν γινόταν αυτό, όλο και κάποιος θα έφευγε από τον ΠΑΟΚ. Τον Ιανουάριο, η "σωτηρία" του ΠΑΟΚ ήταν προσωρινή… Τώρα;

Δυσκολεύεται να αποκτήσει "μέταλλο νικητή"
Το ματς "στρώθηκε" για τον ΠΑΟΚ χωρίς ο "Δικέφαλος" να κάνει και πολλά. Όλο κι όλο ένα σπριντ του Ροντρίγκες, με τον Κλάους να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο. Ο "Δικέφαλος" κλήθηκε να διαχειριστεί ένα ματς που έγινε "δικό" του χωρίς να προσπαθήσει. Και τι έκανε; Τσαλαβουτούσε, και με όση ευκολία έφτανε έξω από τη μεγάλη περιοχή, με άλλη τόση ευκολία η Καλλονή δεν δεχόταν φάση. Ο Πέλκας, ξεκίνησε κεφάτος, και οι Αθανασιάδης και Μακ προσπάθησαν να παίξουν στο όριο, κάτι που δεν τους βγήκε.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχανε την ορμή του, τη διάθεσή του, τα οποία καλά στοιχεία. Λες και ο "Δικέφαλος" ξεκίνησε το παιχνίδι με την μπαταρία του στο μισό. Και δεν εννοώ την μπαταρία δύναμης, αλλά διάθεσης. Και επαναλαμβάνω, σε ένα παιχνίδι στο οποίο το γκολ ήρθε από... μόνο του. Ήρθε πριν καν πει κανείς πως ο ΠΑΟΚ "πατάει καλύτερα" ή "έχει κατοχή" ή βάσει εικόνας το δικαιούταν.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να βάζει τη Καλλονή στο ματς και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημά του. Όσο δεν προηγείται, δυσκολεύεται να χτίσει τη νίκη του. Και το αμέσως μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι πως δεν καταφέρνει να διαχειρίζεται παιχνίδια στα οποία προηγείται. Τα δυο τελευταία δείγματα γραφής ήταν με τις δυο ομάδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Προηγήθηκε με τον Πανθρακικό, δυο φορές, και με την Καλλονή μια. Και τι έκανε; Έχασε το προβάδισμα με αποτέλεσμα να τρέχει…

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πουθενά
Και αυτό είναι θέμα νοοτροπίας ομάδας και παικτών. Δείχνει έλλειψη αυτοπεποίθησης. Μιας αυτοπεποίθησης την οποία ο Τούντορ προσπάθησε να δώσει στην ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν, εκεί στα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου και τα είχε καταφέρει. Τώρα είναι πάλι εκείνος που έχει… καταφέρει να τη στερήσει από την ομάδα του και πρέπει να βρει τρόπο να την βοηθήσει ώστε να την ξαναβρεί.

Το γκολ της Καλλονής ήρθε από ένα ατομικό λάθος του Σκόνδρα που υπέπεσε σε πέναλτι. Και μετά, ο ΠΑΟΚ χάθηκε. Δεν υπήρχε εντός ομάδας ο παίκτης που θα την έπαιρνε από το χέρι και θα την έβγαζε μπροστά. Που θα ενέπνεε τους υπόλοιπους, που θα έδειχνε αυτοπεποίθηση. "Καλά, χρειάζεται κάτι τέτοιο για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την Καλλονή;" μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, και κάποιος θα προσθέσει το "και μόνο οι φανέλες έπρεπε να μπουν και να κερδίσουν τον τελευταίο της βαθμολογίας".

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλονή έφτανε με άνεση έξω από τα καρέ του Γλύκου. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πουθενά. Που-θε-νά. Στο γήπεδο βρισκόταν μια άδεια ομάδα. Και δε στέκομαι στο ρόστερ, στη ποιότητα, στα ατομικά χαρακτηριστικά, στο σύστημα, στη τακτική. Στέκομαι στο βλέμμα των παικτών, στη διάθεση, στη προσωπική μονομαχία. Και αυτό του έλειπε. Και δεν ξέρω αν η νίκη στη Μυτιλήνη, έτσι όπως ήρθε μπορεί να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το μόνο που λείπει από τον ΠΑΟΚ. Αν μπορεί μια νίκη να τους ξαναδώσει αυτοπεποίθηση.

Ο Τούντορ θα πρέπει να στηρίξει τους παίκτες του
Αν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν τα γκολ. Ο Κλάους ήταν πρώτος που έδωσε το "καλό παράδειγμα", που πήγε και αγκάλιασε τον Τούντορ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ δείχνουν ξεκάθαρα πως θέλουν να στηρίξουν τον προπονητή του. Τη δεδομένη στιγμή, οι παίκτες το έκαναν, και θα πρέπει να το κάνει και ο Τούντορ. Ένας Τούντορ που είναι αρκετά πιεσμένος και αυτό φαίνεται.

Μια νίκη δεν φτάνει, ειδικά με αυτή την εμφάνιση. Και ο μόνος τρόπος να ξεχαστεί η εμφάνιση είναι να έρθουν και άλλες νίκες. Μόνο έτσι μπορεί να φανεί "αρκετή". Αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια με τέτοιες εμφανίσεις. Κανονικά, σε μια ομάδα που λέει και λέει και λέει ότι έχει πρότζεκτ, έχει τριετές πλάνο, έχει διάθεση να το στηρίξει, δε θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Στο σημείο να χρειάζονται νίκες "με κάθε τρόπο, αρκεί να έρθουν" για να στηριχθεί το πλάνο. Υπάρχουν πολλά αρνητικά στοιχεία του ΠΑΟΚ στη Μυτιλήνη, που δεν πρέπει να "χαθούν" από την ικανοποίηση που δίνει μια νίκη. Διότι αν χαθούν, θα ξαναβγούν.

Αυτό που έκανε χθες ο ΠΑΟΚ, ο Τούντορ να θέλετε, είναι να γυρίσει τη κλεψύδρα, τη στιγμή που εκείνη άδειαζε. Και θα πρέπει να την κρατήσει γυρισμένη. "Είναι σημαντικό το Κύπελλο και θέλουμε τη νίκη" είπε ο Κροάτης για το ματς της Πέμπτης, και περιμένω να δω αν θα πάει σε ροτέιρον στο ματς με τα Χανιά, ή θα κάνει μικρές αλλαγές. Ο τεχνικός του "Δικεφάλου" έχει καταλάβει πως θέλει και άλλες νίκες για να… διασφαλίσει πως η κλεψύδρα θα μείνει γυρισμένη, ακόμα κι αν αγωνίζεται με τα Χανιά. Αν έχει δίκιο ο Κροάτης στο ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι κυρίως ψυχολογικό, θα φανεί στην πορεία.

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags