Facebook Pixel Ωραίος με καθοδηγητή τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Καμπιάσο
| 2015-12-03 10:00:00

Ωραίος με καθοδηγητή τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Καμπιάσο

Ωραίος με καθοδηγητή τον ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ Καμπιάσο

Ο Διονύσης Βερβελές εξαίρει τη συμπεριφορά του Εστεμπάν Καμπιάσο στο Αίγιο και την προετοιμασία του Σίλβα.

Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και μαζί και στο ποδόσφαιρο. Θα περίμενε κάποιος από αυτό το 4-0 στο Αίγιο να σταθούμε στο τι έδειξαν ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Όπως για παράδειγμα ο Κολοβός, που μπαίνει αλλαγή και σκοράρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Γιατί κι αυτό παίζει το ρόλο του, όσο πλησιάζει ο Γενάρης. Θα τα δούμε πιο κάτω, όμως, αυτά. Γιατί δεν είναι τίποτα τυχαίο; Γιατί πολύ απλά, όποιος κάθισε να δει την αναμέτρηση του Αιγίου, θα κατάλαβε γιατί ο Καμπιάσο έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του. Ταυτοχρόνως και γιατί γκρινιάζω εγώ, που είδα πριν λίγο καιρό να γίνεται σύγκριση με Εσιέν και Μπερμπάτοφ.

Ο Καμπιάσο στον Ολυμπιακό δεν ήρθε για να παίξει σαράντα ματς. Αυτό το ήξεραν όλοι. Σίγουρα ο ίδιος θα περίμενε κάτι περισσότερο από αυτό που του έχει δώσει ο Σίλβα μέχρι στιγμής. Δεν γκρινιάζει, όμως. Κάνει σωστά τη δουλειά του και στο Αίγιο έδειξε γιατί είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ. Φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν έβγαλε κανένα... στυλ απέναντι σε ποδοσφαιριστές που δεν το περίμεναν ότι θα παίξουν αντίπαλοί του στην καριέρα τους, ήταν αυτός που έπρεπε.

Δεν είναι το γκολ που πετυχαίνει. Είναι ότι -για παράδειγμα- στο 64ο λεπτό που η μπάλα κάνει γκελ στον κακό αγωνιστικό χώρο και χάνει το κοντρόλ, δεν το... παρατάει. Συνεχίζει, παλεύει, κυνηγάει την μπάλα, ως το τέλος, εκεί ψηλά στο κόρνερ του Παναιγιάλειου. Και μαζί, αποτελεί έναν στρατηγό, έναν καθοδηγητή για όλους. Κάνει πλάνο ο σκηνοθέτης στο 1ο ημίχρονο και τον βλέπεις να φωνάζει "πιο ψηλά". Αυτό που θέλει ο Σίλβα να βλέπει, δηλαδή, αλλά που ο Καμπιάσο ξέρει να το εφαρμόζει μια χαρά, περνώντας το και στους συμπαίκτες του.

Η συνέχεια είναι δύσκολη. Ματς "φωτιά" με την Άρσεναλ στις 9 Δεκέμβρη στο "Καραϊσκάκη" και ο Καμπιάσο χρειάζεται για πολλούς λόγους. Ακόμη κι αν δεν παίξει από την αρχή, είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να μιλήσει, να δώσει τη στόφα του, να μεταφέρει την εμπειρία του, την ώθηση στους υπόλοιπους να παλέψουν για το καλύτερο του Ολυμπιακού. Αν όλα πάνε καλά εκείνο το βράδυ, άλλωστε, μήπως δεν θα το πιστωθεί και ο Καμπιάσο; Στους 16 του Champions League θα είναι, ποιος ξέρει με ποιον αντίπαλο και πρώτος μάγκας... Για την εικόνα του στο Αίγιο, πάντως, όσον αφορά τη νοοτροπία, την προσέγγισή του σε ένα ματς που φαινόταν για αγγαρεία, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια...

Ήθελε την ουσία
Ο Σίλβα έχουμε επισημάνει πως με τον Ολυμπιακό θέλει τα πάντα. Είναι προπονητής που θα κυνηγήσει όλους τους στόχους και που κυρίως, δεν θέλει να δώσει δικαιώματα. Αν εξαιρέσει κανείς τις δύο ήττες από την Μπάγερν του Γκουαρντιόλα, έχει να επιδείξει πολλά θετικά αποτελέσματα. Έβαλε τέσσερα στην ΑΕΚ, δύο στην Τούμπα, κέρδισε στο Λονδίνο την Άρσεναλ και εντός-εκτός την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το ματς στη Λεωφόρο δεν το είχε η μοίρα του. Θα περιμένει για του χρόνου, πρώτα ο Θεός.

Με τον Πλατανιά στην πρεμιέρα του ομίλου του κυπέλλου έκανε πολλές δοκιμές και έγραψε 2-2. Ισοφαρίζοντας στο τέλος. Στο Αίγιο το... μενού δεν ήταν για πολλές ανέσεις και έβαλε και έμπειρους για να "καθαρίσουν", αλλά και παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Σε καμία των περιπτώσεων, πάντως, δεν ήθελε να ρισκάρει πολύ, γιατί ήθελε την ουσία, τη θέλει και στη συνέχεια και το ίδιο θα κάνει και στο ματς με τον Απόλλωνα. Άλλωστε, μπορεί να φαίνεται υπερβολικό σε κάποιους, αλλά είχε ψαχτεί για τον Παναιγιάλειο.

Του κάνει "κλικ" ο Τσιμίκας
Αν δούμε την ενδεκάδα που παρέταξε ο Σίλβα, τότε θα διαπιστώσουμε ορισμένα πράγματα. Πάμε... ανάποδα. Ο Φινμπόγκασον βασικός, δεν ήταν και στα καλύτερά του. Ο Ερνάνι πήρε πρωτοβουλίες, σκόραρε, έφτασε τα τρία γκολ στο θεσμό (είχε και τα δύο με τον Πλατανιά). Ο Φουστέρ το πάλεψε, ο Τσόρι τα έχει για πλάκα αυτά και πίστεψε αυτούς που τον εμπιστεύθηκαν στην Stoiximan.gr για να σκοράρει με απόδοση 2.70 παρακαλώ! Για τον Καμπιάσο το αναλύσαμε το θέμα στην αρχή, στο πλευρό του ο Ζντιέλαρ. Στην άμυνα Αυλωνίτης και ο Ντα Κόστα (αυτός ήταν που έκανε την... αγγαρεία χθες), δεξιά ο Σαλίνο και αριστερά ο Τσιμίκας. Επί της ουσίας, δηλαδή, ο Τσιμίκας ήταν το... ρίσκο του.

Ο νεαρός αριστερός μπακ η αλήθεια είναι πως κάνει "κλικ" στον Σίλβα. Του αρέσει, τον είδαμε να βγάζει και μια ωραία σέντρα στο γκολ του Τσόρι. Δεν θα απορήσουμε αν τον δούμε να παίρνει χρόνο στη συνέχεια και σε ματς του πρωταθλήματος. Ειδικά με την τροπή που έχει πάρει. Και γιατί να μη γίνει αυτό; Να πάρει και τις ανάσες του ο Μαζουακού, να βγει κι ένα παιδί από τις Ακαδημίες, αλλά για να παίζει... Άφησα για κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο που δεν είχε δουλειά.

Τα... μηνύματα χθες πάντως, πρέπει να πέρασαν. Ο Γιαννιώτας, για παράδειγμα, δεν έπαιξε. Μπήκε αλλαγή ο Σεμπά, την ώρα που στον πάγκο καθόταν ο Ντουρμάζ. Εκτός πλάνων ήταν πάλι ο Τζανδάρης και ο Πουλίδο... αναζητείται. Όπως και να 'χει, μπήκαμε για τα καλά στον Δεκέμβρη. Και οι ημέρες κρίσης πλησιάζουν για πολλούς.

Υ.Γ.: Στα θετικά, το γεγονός ότι πέρασε με επιτυχία το τεστ στην εξέδρα. Οπαδοί του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο Αίγιο, αλλά δεν άναψε ούτε πυρσός, τίποτα. Παίζουν κι αυτά τον ρόλο τους για τη συνέχεια και μετά από όσα έχουν προηγηθεί. Ίδια "συνταγή" θα ακολουθηθεί και στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό...

Υ.Γ.2: Υγεία να έχουμε και προχωράμε...

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags