Facebook Pixel Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για Sportday
Life
| 2015-12-04 22:17:00

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για Sportday

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ για Sportday

Στο περιβόητο πια πρωτοσέλιδο της Sportday αναφέρεται μεταξύ άλλων, με ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΤ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ., με αφορμή μάλιστα περιστατικά τουλάχιστον απαράδεκτων πρωτοσέλιδων, που είτε προάγουν τη βία, είτε προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με άστοχες αναφορές, απευθύνει έκκληση να αποφεύγονται λεκτικές υπερβολές, ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, στοχοποιημένες κι αντισυναδελφικές συμπεριφορές, στην εκφορά και τη γραφή του δημοσιογραφικού λόγου».

Δηλώνει επίσης την αποφασιστικότητά του, στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε σχετικής παραβατικότητας, όπως άλλωστε το πράττει με συγκεκριμένες ενέργειές του παραπέμποντας τέτοια περιστατικά στον Αθλητικό Εισαγγελέα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, την Αρχή Προστασίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επίσης και στα αρμόδια Πειθαρχικά μας Όργανα» αναφέρει σχετικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, στη συνεδρίασή του στις 2 Δεκεμβρίου 2015, ασχολήθηκε με ζητήματα που άπτονται ζητημάτων Δεοντολογίας και Δημοσιογραφικού λόγου, όπως αυτά καταγράφονται στα έντυπα, ηλεκτρονικά και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς επίσης και εργασιακών ζητημάτων που λαμβάνουν πλέον μορφή χιονοστιβάδας στα ΜΜΕ.

Σ’ ότι αφορά το πρώτο, το Δ.Σ. καταρχάς ζητάει από τους Αθλητικούς Συντάκτες, την τήρηση των Αρχών Δεοντολογίας, όπως αυτές καταγράφονται στον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων και είναι αναρτημένος στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας (www.psat.gr).

Το Δ.Σ., με αφορμή μάλιστα περιστατικά τουλάχιστον απαράδεκτων πρωτοσέλιδων, που είτε προάγουν τη βία, είτε προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με άστοχες αναφορές, απευθύνει έκκληση να αποφεύγονται λεκτικές υπερβολές, ρατσιστικές και σεξιστικές αναφορές, στοχοποιημένες και αντισυναδελφικές συμπεριφορές, στην εκφορά και τη γραφή του δημοσιογραφικού λόγου.

Δηλώνει επίσης την αποφασιστικότητά του, στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε σχετικής παραβατικότητας, όπως άλλωστε το πράττει με συγκεκριμένες ενέργειές του, παραπέμποντας τέτοια περιστατικά στον Αθλητικό Εισαγγελέα, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, την Αρχή Προστασίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς επίσης και στα αρμόδια Πειθαρχικά μας Όργανα.

Σ’ ότι αφορά τα οξυμένα εργασιακά προβλήματα, το Δ.Σ., καταγγέλλει σειρά εργοδοτικών ενεργειών, που πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, σε διάφορα ΜΜΕ και έχουν ως αποτέλεσμα να επιτείνουν το ήδη σοβαρό ζήτημα της προστασίας των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων αθλητικών συντακτών.

Οι απολύσεις, οι απειλές απολύσεων, οι παράνομες μειώσεις μισθών και αποδοχών, οι πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής τους, η παράνομη και «μαύρη» εργασία και μια σειρά από ενέργειες που ουσιαστικά κατεδαφίζουν και τα τελευταία μας δικαιώματα, όχι απλά μας βρίσκουν αντίθετους, αλλά τα καταγγέλλουμε με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Καλούμε μάλιστα τις οικείες πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας να ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα αυτά και να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες στις οποίες, ο ΠΣΑΤ, δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να μετάσχει». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags