Facebook Pixel Οι πιθανότητες ελληνικού “εμφυλίου”
Μπάσκετ
| 2015-12-05 18:54:00

Οι πιθανότητες ελληνικού “εμφυλίου”

Οι πιθανότητες ελληνικού “εμφυλίου”

Με το χθεσινό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μπαρτσελόνα, ολοκληρώθηκε και η 8η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Ευρωλίγκα και θα χρειαστεί να περιμένουμε ακόμα δύο εβδομάδες, έως ότου διαμορφωθούν οριστικά οι δύο όμιλοι του Top 16.

Οι πιθανότητες για ελληνικό “εμφύλιο” συνεχίζουν να είναι ρεαλιστικές αλλά αισθητά μειωμένες, μετά και τη χθεσινή νίκη των “πρασίνων“. Υπενθυμίζουμε πως για να πέσουν στον ίδιο όμιλο οι “αιώνιοι” πρέπει ο Ολυμπιακός να διατηρηθεί πρώτος και ο Παναθηναϊκός να τερματίσει τέταρτος.

Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στο 7-1, με δύο νίκες περισσότερες από τη, δεύτερη, Λαμποράλ Κούτσα και μπροστά τους έχουν ένα παιχνίδι στη Λιμόζ και το ντέρμπι με την Εφές, στο ΣΕΦ. Χρειάζονται μια νίκη για να εξασφαλίσουν την πρωτιά και μαθηματικά και φαντάζει αδύνατο να μην την πετύχουν όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και κόντρα στο συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αν όλα πάνε στραβά και χάσουν και στα δύο παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα η Λαμποράλ νικήσει τα δύο τελευταία (σε Ζάγκρεμπ και Κωνσταντινούπολη) τότε η πρώτη θέση θα κριθεί στους συνολικούς πόντους καθώς στα μεταξύ τους ματς είναι ισόπαλες και στις διαφορές νίκης.

Στον όμιλο του “τριφυλλιού“, τώρα, η Μπαρτσελόνα και η Λοκομοτίβ είναι ισόβαθμες και έχουν προκριθεί ήδη (με τους Καταλανούς να έχουν το προβάδισμα για την πρώτη θέση) ενώ οι έτερες δύο θέσεις θα κριθούν μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Ζαλγκίρις. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς χρειάζεται να νικήσει τη Ζιελόνα Γκόρα, στο ΟΑΚΑ, για να κλειδώσει μαθηματικά την πρόκριση του και μετά θα πάει στο Κάουνας, όπου θα κριθεί το πλασάρισμα.

Δεδομένου ότι οι Λιθουανοί έχουν δύσκολο έργο μπροστά τους, καθώς ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη την επόμενη εβδομάδα, και το “θαύμα” μοιάζει αδύνατο και υποθέτοντας ότι οι “πράσινοι” νικήσουν τους πρωταθλητές Πολωνίας, τότε η ελληνική ομάδα δεν θα χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη, στο Κάουνας, αλλά θα διασφαλίζει την τρίτη θέση αν χάσει με λιγότερους από… 35 πόντους.

Πως θα είχε διαμορφωθεί το Top 16 αν ολοκληρωνόταν τώρα:

Ε’ Όμιλος
Φενέρμπαχτσε
Λαμποράλ Κούτσα
Παναθηναϊκός
Νταρουσάφακα
Μπαρτσελόνα
Μάλαγα
Μπάγερν Μονάχου
Τσεντεβίτα

Στ’ Όμιλος
Ολυμπιακός
Λοκομοτίβ Κουμπάν
Μπάμπεργκ
Χίμκι
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ερυθρός Αστέρας
Αναντόλου Εφές
Ζαλγκίρις Κάουνας

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags