Facebook Pixel Τι παίζουμε σήμερα τον Παναθηναϊκό;
| 2016-01-04 13:38:00

Τι παίζουμε σήμερα τον Παναθηναϊκό;

Τι παίζουμε σήμερα τον Παναθηναϊκό;

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να αλλάξει ιδιαίτερα το αγωνιστικό του πρόσωπο ούτε με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο και εξακολουθεί να μην πείθει με τις εμφανίσεις του.

Την άμυνα θα προσέξει στην άδεια –λόγω τιμωρίας- Λεωφόρο ο Παναιτωλικός, αλλά θεωρούμε πως εν τέλει θα λυγίσει. Στο 1,80 προσφέρει ο Stoiximan το συνδυασμό νίκης των «πρασίνων» και under 3,5.

Πισωγύρισμα θεωρείται –και όχι άδικα- η ήττα του Παναθηναϊκού (9-1-5) στην Κομοτηνή στο τελευταίο παιχνίδι του 2015. Ο Πανθρακικός είχε το συστατικό που έλειπε από την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, το πάθος και χάρη σε αυτό κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 1-0. Το «τριφύλλι» δεν έπεισε με την εμφάνισή του, καθώς δημιούργησε λίγες καλές στιγμές μπροστά στα αντίπαλα καρέ, ενώ τα δικά του αμυντικά κενά ήταν και πάλι εμφανή.

Ήταν η δεύτερη ήττα με τον Ιταλό στο τιμόνι (2-0-2) και πλέον οι «πράσινοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Το χειρότερο είναι πως απορρίφθηκε και η έφεση κατά της τιμωρίας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έτσι η Λεωφόρος θα διατηρηθεί κλειστή, ενώ οι τρεις βαθμοί χάθηκαν οριστικά. Στην έδρα του ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά ισχυρός και φέτος, μετρώντας ρεκόρ 5-1-1, με τις 3/5 νίκες του να συνοδεύονται από under 3,5 (μόνο με την ουραγό Καλλονή και τον ΠΑΣ ξέφυγε το σκορ), όπως και οι 7/9 συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα μεταγραφικά νέα, το «τριφύλλι» απέκτησε τους Μπουμάλ και Μέστο από Πανιώνιο και Νάπολι αντίστοιχα και οι αναζητήσεις για ενίσχυση του ρόστερ συνεχίζονται. Από το ματς με τον Παναιτωλικό θα απουσιάσουν σίγουρα οι Ζέκα και Κουτρουμπής, ενώ κανονικά γυμνάστηκαν και θα συμμετέχουν –εκτός απροόπτου- στην αποστολή οι Τελάντερ και Μπεργκ. Σίγουρα απών ο Καλτσάς.

Με μία νίκη-ανάσα αποχαιρέτησε το 2015 ο Παναιτωλικός (4-4-7), επικρατώντας του Ηρακλή στο Αγρίνιο. Το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο μέχρι το 38΄, όταν η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη κέρδισε πέναλτι και οι «κυανόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες. Στη φάση αυτή ουσιαστικά κρίθηκε και το ματς, αφού έγινε το 1-0 και στη συνέχεια τα «καναρίνια» έπαιξαν άριστα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων φτάνοντας στο 2-0 (48΄), ενώ απώλεσαν και ορισμένες ακόμα ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Παρά τη νίκη, οι μπελάδες δεν έφυγαν από το κεφάλι του Γιάννη Ματζουράκη, καθώς η ομάδα του παραμένει σε επικίνδυνα μονοπάτια, απέχοντας μόλις πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Παραδοσιακά το μεγάλο πρόβλημα του Παναιτωλικού είναι οι εκτός έδρας αναμετρήσεις του και φέτος μετράει ρεκόρ 1-2-4 μακριά από το σπίτι του, με το μοναδικό του διπλό να έρχεται στην πρώτη του έξοδο για τη φετινή σεζόν (0-2 τον Αστέρα Τρίπολης). Επίσης, οι 2/4 ήττες του on the road και οι 4/7 συνολικά συνδυάστηκαν με under 3,5. Θα λείψουν από το παιχνίδι της Λεωφόρου οι τραυματίες Παπουτσογιαννόπουλος, Αθανασόπουλος, Ρουσκουσέδα (είναι και τιμωρημένος), Κόρσιενς και Ντάνι Μπεχαράνο.

Key stat: Οι 7/9 νίκες του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under 3,5.

Συμπέρασμα: Ούτε με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο φαίνεται να αλλάζει ιδιαίτερα η εικόνα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να μην πείθουν κανέναν με τις εμφανίσεις τους εντός των τεσσάρων γραμμών. Στον αντίποδα, ο Παναιτωλικός με το Γιάννη Ματζουράκη στο τιμόνι έχει βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία και ψάχνει βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Θεωρούμε πως η ομάδα του Αγρινίου θα δυσκολέψει το «τριφύλλι» στην άδεια –λόγω τιμωρίας- Λεωφόρο, όμως τελικά θα λυγίσει, με το συνδυασμό άσου και under 3,5 να αποτελεί επιλογή στο 1,80 του Stoiximan.

Πηγή: betblog.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags